Zaloguj si?

Zobacz pe?n? wersj? : Czujnik zderzeniowy

konabes
22nd-September-2016, 03:35
Witam.
Mam ogromna prośbę.
Poszukuje czujnika zderzeniowego do FX od 2009 roku. Nigdzie nie mozna tego znalezc albo ceny "sklepowe" sa przerazajace. Czy ktos moglby mi pomoc i polecic jakis sklep w Polsce czy moze kogos kto ma tego typu czesci uzywane? Moj mechanik sobie niestety ze znalezieniem tej czesci nie radzi ;)

Pozdrawiam serdecznie

slepy62
22nd-September-2016, 09:39
Witam. Mam ogromna prośbę. Poszukuje czujnika zderzeniowego do FX od 2009 roku. Nigdzie nie mozna tego znalezc albo ceny "sklepowe" sa przerazajace. Czy ktos moglby mi pomoc i polecic jakis sklep w Polsce czy moze kogos kto ma tego typu czesci uzywane? Moj mechanik sobie niestety ze znalezieniem tej czesci nie radzi ;)
Pozdrawiam serdecznie

Po pierwsze - zapraszamy do powitalni...
http://www.ifans.pl/forumdisplay.php?4-Dopiero-do%B3%B1czy%B3e%B6-Przywitaj-si%EA-%B3adnie-!

A co do samego pytania, masz na myśli czujnik parkowania lub czujnik dystansu ? bo o zderzeniowym to jeszcze nie słyszałem...
Jeżeli parkowania (SENSOR ASSY-SONAR)- podaj kolor auta - bo oryginalne czujniki parkowania w :infi: są sprzedawane w kolorze nadwozia,
cena w US ~ $220 za szt. lub szukaj na aledrogo...
Jeżeli czujnik dystansu (SENSOR ASSY-DISTANCE) to jego cena w US to od $1800 do $2000 - zależne od wersji wyposażenia

A może masz na myśli któryś z czujników AirBag - bo jak "zderzeniowe" - to właśnie te - tylko że tych czujników jest kilka
- więc pytanie brzmi - "co autor ma na myśli" lol

konabes
22nd-September-2016, 15:27
no wiec tak... juz tlumacze co autor mial na mysli :D
Chodzi mi o czujnik AirBag lewy tylny, ten co jest pod zderzakiem do modelu FX35, od roku 2009. Mial na naklejce literke "D" - cokolwiek ona oznacza :P
Dzieki za pomoc i sorki ale sie kompletnie na tym nie znam :D

slepy62
22nd-September-2016, 20:00
no wiec tak... juz tlumacze co autor mial na mysli :D
Chodzi mi o czujnik AirBag lewy tylny, ten co jest pod zderzakiem do modelu FX35, od roku 2009. Mial na naklejce literke "D" - cokolwiek ona oznacza :P
Dzieki za pomoc i sorki ale sie kompletnie na tym nie znam :D

Po pierwsze - zapraszamy do powitalni...
http://www.ifans.pl/forumdisplay.php?4-Dopiero-do%B3%B1czy%B3e%B6-Przywitaj-si%EA-%B3adnie-!

Jak już się przywitasz - wyślij mi na PRIV numer VIN (masz Hamerykańca) to sprawdzę Ci numer katalogowy i cenę w US serwisie

Jak się nie przywitasz - dodam cię do listy ignorowanych - a ADMINY zapewne Cię :ban:

konabes
22nd-September-2016, 21:23
Po przywitaniu...
Dzieki za pomoc

slepy62
22nd-September-2016, 22:58
no wiec tak... juz tlumacze co autor mial na mysli :D Chodzi mi o czujnik AirBag lewy tylny, ten co jest pod zderzakiem do modelu FX35, od roku 2009. Mial na naklejce literke "D" - cokolwiek ona oznacza :P Dzieki za pomoc i sorki ale sie kompletnie na tym nie znam :D

Przez godzinę przeszukiwałem wszystkie schematy ELECTRICAL UNIT i...
NIE MA CZEGOŚ TAKIEGO JAK TYLNY CZUJNIK AIR BAG POD ZDERZAKIEM,
w całym aucie masz 3 czujniki typowo zderzeniowe
- front impact sensor
- side impact sensor left i right
+ kilka innych urządzeń air-bag'owych z czujnikami typu kurtyny, poduszki boczne w siedzeniach itd,
ale pod tylnym zderzakiem nie ma czegoś takiego
8403
lub źle TO COŚ nazywasz... więc zanim kolejny raz zapytasz:
- zrób zdjęcie miejsca w którym TO COŚ jest zamontowane
- zrób zdjęcie TEGO CZEGOŚ
- jeżeli jest - zapisz numer katalogowy (na większości części jest nabity, nadrukowany lub naklejony itp)

Sorry - ja też się na tym nie znam - więc teraz pora na trochę wysiłku z Twojej strony

konabes
23rd-September-2016, 02:06
No to mnie zdzilwiles...
Ok dowiem sie na 100% o co chodzi choc mechanik twierdzi ze tak to sie zwie:eyebrows: Dzieki wielkie za pomoc zrobie zdjecie popytam jeszcze u innego i sie odezwe

Pozdawiam

konabes
26th-September-2016, 16:20
Witam
No i okazalo sie, po zaprezentowaniu obrazka, ktory mi przeslales, ze to czujnik cisnienia w oponach...
Masakra i daj tu samochod do nprawy heh
Wielkie dzieki za pomoc !
Pozdrawiam

slepy62
26th-September-2016, 18:37
Witam No i okazalo sie, po zaprezentowaniu obrazka, ktory mi przeslales, ze to czujnik cisnienia w oponach...
Masakra i daj tu samochod do nprawy heh Wielkie dzieki za pomoc ! Pozdrawiam

NO COMMENT...

jedna informacja dla Ciebie: czujnik cisnienia w oponach jest zamontowany w feldze nie w/pod zderzakiem !
druga informacja a raczej rada - zmień mechanika ...