Zaloguj si?

Zobacz pe?n? wersj? : FX35 ceny, dobre auto dla kobiety?

prodarek
18th-October-2016, 14:49
Witam wszystkich mam kilka pytań obecnie jestem w trakcie poszukiwań auta dla kobiety ale nie tylko :P

Z początku wybór padł na qashqai'a pierwsza generacja po lifcie >2010r koszt dobrej wersji to około 50 tys. pln
Ostatnio jednak widziałem FX35 i że tak powiem serce zapikało szybkie przeszukanie i jak widzę że mogę kupić za podobne pieniądze np
http://otomoto.pl/oferta/infiniti-fx-gwarancja-bezwypadkowy-aso-instalacja-gazowa-4x4-ID6yBD1D.html#a06e8821b3 to qashqai staje się "troszkę" przewartościowany...

Podany link to tylko przykład pytanie jakie pieniądze trzeba wyłożyć za dobrą sztukę?
Czy taki zakup jest rozsądnym wyborem a koszta utrzymania nie zrujnują no i zasadnicze pytanie czy kobieta ogarnie taką bestię?

Pozdrawiam

pgkoci
18th-October-2016, 15:09
Zakładana przez Ciebie kwota starczy na I generację, a jak dobrze poszukasz to może i znajdziesz wersję polifcie. Myślę, że kobieta jak najbardziej odnajdzie się w tym samochodzie. U mnie to właśnie żona jeści fx, a ja śmigam sedanem i czuje się tam jak ryba w wodzie. Auto ma swoje gabaryty ale przy odrobinie wprawy nie sprawia problemów parkingowych:-)

Beckett
18th-October-2016, 15:52
Witam wszystkich mam kilka pytań obecnie jestem w trakcie poszukiwań auta dla kobiety ale nie tylko :P

Z początku wybór padł na qashqai'a pierwsza generacja po lifcie >2010r koszt dobrej wersji to około 50 tys. pln
Ostatnio jednak widziałem FX35 i że tak powiem serce zapikało szybkie przeszukanie i jak widzę że mogę kupić za podobne pieniądze np
http://otomoto.pl/oferta/infiniti-fx-gwarancja-bezwypadkowy-aso-instalacja-gazowa-4x4-ID6yBD1D.html#a06e8821b3 to qashqai staje się "troszkę" przewartościowany...

Podany link to tylko przykład pytanie jakie pieniądze trzeba wyłożyć za dobrą sztukę?
Czy taki zakup jest rozsądnym wyborem a koszta utrzymania nie zrujnują no i zasadnicze pytanie czy kobieta ogarnie taką bestię?

Pozdrawiam

Pytanie jak Twoja kobieta radzi sobie z autami o dużych gabarytach - Infi jednak ma wysoko maskę i szyba przednia nie jest bardzo duża, więc wymaga to pewnej wprawy. Jeżeli jeździła małym miejskim autkiem, może być jej na początku lub ogólnie - ciężko manewrować. Warto umówić się na przejażdżkę autem w pobliżu tylko po to, by mogła je poczuć.

Co do pieniędzy - tak jak sam oglądam, do 50k jest szansa znaleźć jakiegoś polifta nawet, aczkolwiek dobre egzemplarze polifta przeważnie startują trochę powyżej 50k.