PDA

Zobacz pe?n? wersj? : Drucik/mechanizkm fotela kierowcy

M4N1EK
29th-November-2016, 00:35
Mam taki dość ciężki problem, otóż od zakupu auta był problem z przesuwem fotela (przód/tył) skręca się jedną stroną, dopatrzyłem że to wina "ukręconego" ducika, który prowadzi obie prowadnice. Nie mogę tej części dostać nigdzie, ASO, sklepy internetowe, sklepy stacjonarne, allegro... czy ktoś miał taki problem? Czy jest jakiś na to sposób?

tiger456
29th-November-2016, 00:38
Cześć kolego, czy to przypadkiem nie ciebie mijałem obok Radomia w sobotę 26.11? ;)

M4N1EK
29th-November-2016, 00:50
Jeśli godziny ranne to i owszem ;) jak się nie mylę to gdzieś w miejscowości Marianowice :)

tiger456
29th-November-2016, 00:59
Następnym razem jak mi nie odmrugasz to się wrócę! :D Miło było się spotkać na drodze :)

M4N1EK
29th-November-2016, 01:02
Wybacz kolego, raz że nie zorientowałem w czas bo się odwróciłeś (chyba do małżonki) pomyślałem że policja stoi :D a dwa popełniłem błąd, którego więcej nie powtórzę :D Wzajemnie :)

tiger456
29th-November-2016, 01:05
W tą sobotę mogę być w Radomiu, więc jeżeli masz ochotę i czas się spotkać, to trzeba się jakoś umówić :)

tiger456
29th-November-2016, 01:06
Przy okazji, często jestem na tej trasie i właśnie w Marianowicach misiaki stoją z suszarami, rozumiem twoją chwilową konsternację :D

M4N1EK
29th-November-2016, 08:55
Bardzo fajny pomysł, niestety większość sobot mam pracujących, (ta też :/). Ale jeśli zaproszenie będzie aktualne to bardzo chętnie w najbliższym czasie z niego skorzystam ;)

slepy62
29th-November-2016, 16:18
Mam taki dość ciężki problem, otóż od zakupu auta był problem z przesuwem fotela (przód/tył) skręca się jedną stroną, dopatrzyłem że to wina "ukręconego" ducika, który prowadzi obie prowadnice. Nie mogę tej części dostać nigdzie, ASO, sklepy internetowe, sklepy stacjonarne, allegro... czy ktoś miał taki problem? Czy jest jakiś na to sposób?

Twój problem opisałem w temacie :
http://www.ifans.pl/showthread.php?4858-Problem-z-przesuwaniem-siedzenia-kierowcy-w-Q50

Linki napędowej raczej nie znajdziesz - nie występuje jako element / część w sprzedaży serwisów :infi:, producentem napędu (silniczka) siedzenia jest bodajże Mitsuba ale linki napędowe produkuje jakiś ich kooperant w Japonii,

Masz 3 możliwości:

1. szukać w PL w sklepach z częściami po dzwonach / z rozbiórki - ale tak czy tak czeka Cię wyjazd i wymontowanie linki z oplotu

2. wymontować linkę (siedzenie ustawiasz do jazdy i nie przesuniesz do czasu zamontowania linki) i dać "gdzieś" do naprawy

3. jak w pkt. 2 i przesłać do mnie - dam znajomemu który załatwiał mi naprawę (koszt ok. 80-zł), o ile da się naprawić

Jeżeli opcja 3 - napisz do mnie na PRIV - podam swoje dane...

2 rady dodatkowo:

A. docelowo - wymontuj od razu linkę z siedzenia pasażera i załóż ją do siedzenia kierowcy - masz bieżące sterowanie i linkę oryginał, a siedzenie kierowcy jest używane dużo częściej niż pasażera

B. przy montażu naprawionej linki w siedzeniu pasażera - bardzo ważne jest symetryczne ustawienie fotela (żeby nie chodził bokiem / skrzywiony / skoszony) bo inaczej możesz szybko urwać naprawioną linkę

M4N1EK
29th-November-2016, 17:54
Slepy62, szukałem wątków w tej sprawie ale nigdzie nie znalazłem (dobrze opisany poradnik), w autach po dzwonach szukałem ale nigdzie nie mogę dostać, linka się ukrecila całkowicie więc nie wiem czy jest jeszcze do uratowania, podeślę zdjęcie do oceny znajomego. Słuszne rady, tak zrobię :)