PDA

Zobacz pe?n? wersj? : Pytanie świeżego użytkownika FX 2008

petea
30th-November-2016, 19:27
Dzień Dobry

Czy przyciski na kierownicy mają podświetlenie ?
Nie świecą się u mnie i nie wiem czy szukać przyczyny czy ten typ tak ma .

Czy wymieniał ktoś z forumowiczów lusterka wsteczne ?
U mnie lusterko kierowcy tak przybliża że wydaje się jakby pojazd za mną siedział mi na zderzaku .

Czy wie ktoś jak ustawić sterowanie bramą w lusterku ?

I ostatnie :) nie wyświetlają się informacje rds z radia . można jakoś to zmienić .

Pozdrawiam

stef
30th-November-2016, 19:35
Witam. Radio masz amerykańskie to RDS może nie działać, bo pewnie mają inny system, ale to tylko moje podejrzenie.
Przyciski na kierownicy są podświetlane.
Co do lusterek, nie pomogę, u mnie nie ma takiego problemu.

maxs
30th-November-2016, 21:15
Dzień Dobry

Czy przyciski na kierownicy mają podświetlenie ?
Nie świecą się u mnie i nie wiem czy szukać przyczyny czy ten typ tak ma .

Czy wymieniał ktoś z forumowiczów lusterka wsteczne ?
U mnie lusterko kierowcy tak przybliża że wydaje się jakby pojazd za mną siedział mi na zderzaku .

Czy wie ktoś jak ustawić sterowanie bramą w lusterku ?

I ostatnie :) nie wyświetlają się informacje rds z radia . można jakoś to zmienić .

Pozdrawiam

Z tymi lusterkami to mój też tak ma, kwestia przyzwyczajenia, mi to trochę zajęło:) ale jest plus, jak już się przyzwyczaisz to będziesz umiał jeździć na zwykłych lusterkach i na "lupach" z fx-a:)

kmn
1st-December-2016, 01:46
Sterowanie bramą z lusterka próbowałem kiedyś robić ale coś mnie to przerosło i ciskam pilotem:)

grabba
1st-December-2016, 19:29
Pokopcie na forum odnośnie otwierania bram - ktoś już o tym pisał. Z tego co pamiętam, to trzeba dokupić adapter do bramy, żeby współpracował z nadajnikiem w lusterku. Nasze bramy działają na innych częstotliwościach niż US.

Borszowski
2nd-December-2016, 09:09
w moim FXie przyciski na kierownicy się nie podświetlają i wydaje mi sę że tak ma być

petea
2nd-December-2016, 09:33
Dziekuje za informacje. A czy wystepowaly w tych rocznikach skladane lusterka? Jak szukalem auta to po obejrzeniu wielu padlin skupilem sie na silniku i wyposażenie zeszlo na dalszy plan :)

krisp
2nd-December-2016, 11:49
Witam. Radio masz amerykańskie to RDS może nie działać, bo pewnie mają inny system, ale to tylko moje podejrzenie.
Przyciski na kierownicy są podświetlane.
Co do lusterek, nie pomogę, u mnie nie ma takiego problemu.

Czy wszystkie roczniki mają podświetlone przyciski w kierownicy ? U mnie nic się nie świeci i nie wiem czy to normalne czy wypalone żarówki.
Może ktoś pstryknie fotkę wieczorem, żeby mieć porównanie co się świeci a co nie :) ?

milo222
2nd-December-2016, 12:20
Dziekuje za informacje. A czy wystepowaly w tych rocznikach skladane lusterka? Jak szukalem auta to po obejrzeniu wielu padlin skupilem sie na silniku i wyposażenie zeszlo na dalszy plan :)

nie widziałem oem fx35 ze składanymi lusterkami - ruskie coś tam przerabiają i sam jestem ciekawy tym patentem

Beckett
2nd-December-2016, 17:29
Pokopcie na forum odnośnie otwierania bram - ktoś już o tym pisał. Z tego co pamiętam, to trzeba dokupić adapter do bramy, żeby współpracował z nadajnikiem w lusterku. Nasze bramy działają na innych częstotliwościach niż US.

Amerykanie maja 315 MHz, potrzebna jest radiolinia działająca na takiej częstotliwości. Ja mam Nice i czas oczekiwania 2 mce i podobno nie tanio. Moi spece będą kombinować z czymś uniwersalnym o tej częstotliwości.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

djoneway
3rd-December-2016, 19:03
U mnie wszystkie przyciski na kierownicy świecą się po włączeniu świateł mijania, rocznik 2006

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka

grabba
3rd-December-2016, 19:46
Co do podświetlania przycisków na kierownicy, to sugeruję sprawdzić bezpieczniki. Jak wymieniałem żarówkę w schowku, to przepaliłem bezpiecznik i część podświetlenia w kabinie mi zniknęła.

nero113
3rd-December-2016, 23:52
W FX45 z 2008 lusterka składają się - fabryka

djoneway
5th-December-2016, 22:46
8760

podświetlone przyciski w infi:cool:

krisp
6th-December-2016, 20:30
8760

podświetlone przyciski w infi:cool:

Przed liftem mam inne przyciski i one chyba nie są podświetlane.

petea
8th-December-2016, 20:21
Podswietla ale widzę ze masz wersje z obsługą telefonu. Ja mam bez i moze dlatego nie świeci. A wiecie może co to jest z tylu na dachu taka czarna skrzyneczka?

Beckett
9th-December-2016, 16:46
Podswietla ale widzę ze masz wersje z obsługą telefonu. Ja mam bez i moze dlatego nie świeci. A wiecie może co to jest z tylu na dachu taka czarna skrzyneczka?

Pyknij foto - może radio satelitarne ?

Ologt
9th-December-2016, 22:39
A wiecie może co to jest z tylu na dachu taka czarna skrzyneczka?

Zapytaj TIGERA, on chyba ma coś takiego i rozgryzł co to jest.

Beckett
9th-December-2016, 22:42
Zapytaj TIGERA, on chyba ma coś takiego i rozgryzł co to jest.

Chyba radio Sirius - działa toto w US

tiger456
9th-December-2016, 22:49
Radio satelitarne Sirius, takie czarne UFO na dachu :)

Ologt
9th-December-2016, 23:01
http://www.ifans.pl/showthread.php?5315-UFO-wyl%B1dowa%B3o-na-Hipku-(/page2