Zaloguj si?

Zobacz pe?n? wersj? : FX35 - co przy jakich przebiegach wymieniać/sprawdzać w aucie.

tas23
7th-December-2016, 11:22
Cześć,

Nigdzie nie mogę tego znaleźć, a chciałbym coś zrobić na Święta dla mojego FXa:)
Olej w silniku i filtry wymieniam co 12kkm, ale raz na jakiś czas warto wymienić pewnie coś jeszcze.

Do głowy przychodzi mi tylny dyfer i skrzynia biegów, płyn chłodniczy i od wspomagania. Co jeszcze mogę wymienić?
Widziałem gdzieś tutaj post, gdzie jeden z nas opisywał (ze zdjęciami) jakie oleje wymieniał (wszystko było od CzarnePaliwo), ale nie mogę go znaleźć...

W Toyocie miałem tabelkę serwisową, która pokazywała co wymieniać w odpowiednich interwałach czasu (łącznie z zaznaczeniem, że co drugi przegląd należy sprawdzić przykręcenie śrubek i umyć auto). Może w Infiniti też coś takiego jest?

Dzięki.
M

Beckett
8th-December-2016, 00:17
CzarnePaliwo? A to pewnie nasz tiger456:-)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

milo222
8th-December-2016, 00:19
zacząłbym od częstszej wymiany oleju :)

dyfer i skrzynia tak chłodzący pewnie też ale lepiej hamucowy

tiger456
8th-December-2016, 00:20
Cześć Panie Beckett, już dzisiaj dzwoniłem do tasa i dostarczyłem mu dawkę informacji, która rozwiała jego wszelkie wątpliwości :)

tiger456
8th-December-2016, 00:23
Co do wymiany oleju, to kolega tas jest spokojnym kierowcą, jeździ tylko na Penrite 5W50 i wymiana max do 12000 km jest akceptowalna. Od razu zapytałem dzisiaj jaki leje olej widząc interwał wymiany :) W przypadku Mobila 5W50 tak jak u mnie, nie wymieniałbym go rzadziej jak 7000 - 8000 km :)