PDA

Zobacz pe?n? wersj? : Infiniti G35S

carolus89
18th-May-2017, 17:00
https://www.otomoto.pl/oferta/infiniti-g-g35-s-277km-instalacja-gazowa-vat-23-ID6yU9JB.html#3437a194d5

Dzwoniłem. Ostatnio było robione sprzęgło, auto gotowe do jazdy. Ma jakąś ryse na drzwiach i widać ślady użytkowania. Dodatkowy komplet felg i opon. W Stanach było walnięte, ale mają zdjęcia tylko po sprowadzeniu do Polski, już po zrobieniu. Nie maja problemu, zeby sprawdzić w zewnętrznym serwisie.
Instalacja gazowa na sterowniku STAG 4.

Co sądzicie? Warto oglądać? Macie jakiegoś mechanika do polecenia w Warszawie?

zajac01
18th-May-2017, 17:19
To S na klapie to tak sobie doklejone, bo dużych hamulców akebono to on nie ma.

slepy62
18th-May-2017, 18:35
To S na klapie to tak sobie doklejone, bo dużych hamulców akebono to on nie ma.

G35S 2007 - model przejściowy - jeszcze nie było dużego AKEBONO - dopiero w II generacji, patrząc po fotelach to wersja Sport, zresztą poproś o VIN i można to bez problemu sprawdzić, najprościej wysłać maila z numerem VIN do NISSAN NORTH AMERICA - z zapytaniem dot. specyfikacji technicznej i pakietów wyposażenia.
Powinni odpisać w ciągu 2~3 dni, adres email:

infinitiusaconsumeraffairs@infiniti.com

Przykład poniżej (+ w pdf'ie dosłali mi pełną specyfikację techniczną dla mojego VIN)

6/6/2014
Case # 14520629
VIN # JN1AV7AR4EM701249

Dear Ireneusz,

Thank you for contacting Infiniti in reference to your 2014 Infiniti Q50. The factory-installed equipment and/or options for the vehicle referenced above include:

- DELUXE TECHNOLOGY
- NAVIGATION PACKAGE
- SPLASH GUARDS
- FLOOR MATS & TRUNK MAT
Additional technical information, including the differences between an Infiniti manufactured for the United States and an Infiniti manufactured for Poland, and are not available as we are only able to provide support to customers in the continental United States and Canada regarding basic vehicle information...
....
Kelly Ingle
Consumer Affairs Representative
Infiniti

zajac01
18th-May-2017, 18:43
W II generacji tzn masz na myśli G37S? Bo ten z ogłoszenia to też II generacja. Ale fotele, faktycznie, masz racje, są sportowe.

slepy62
18th-May-2017, 18:50
W II generacji tzn masz na myśli G37S? Bo ten z ogłoszenia to też II generacja. Ale fotele, faktycznie, masz racje, są sportowe.

To jest końcówka I generacji G35S, wnętrze jak II generacja - ale z zewnątrz model przejściowy (przyglądnij się dokładnie przodowi auta),
w US II generacja czyli G37 (główna zmiana to m.in. 7 stopniowy automat) jest:

- coupe od 2008 (jeszcze 5 AT; od 2009 7-AT)

- sedan i convertible od 2009

carolus89
18th-May-2017, 19:04
Dziękuję, mam VIN. Wysłałem maila. Jak tylko dostanę odpowiedź, dam znać.

zajac01
18th-May-2017, 19:04
Nie będe się spierał. Poprostu ta buda i wnętrze jest dla mnie jak G37 z roczników o ktrórych piszesz, a nie jak G35 np jak ma Black.

sirtrojan
18th-May-2017, 19:40
z zewnatrz jest to II gen tak samo jak w środku. Black ma jeszcze starszego - bo po tym jego wyszła I gen ze światłami LED - ringi jak w coupe i konsole jak poliftowe coupe.

Bodajże w 2009 był lift II gen i doszło więcej chromów ale nie będę sie upierał bo nie analizowałem zmian.

To autko w sumie śledziłem w sieci ale ma manual a nie chciałby mi się znowu wachlować :)
szczególnie że automat daje radę.

Black
18th-May-2017, 21:35
Black ma jeszcze starszego

Trochę starszego:)

slepy62
18th-May-2017, 21:48
z zewnatrz jest to II gen tak samo jak w środku. Black ma jeszcze starszego - bo po tym jego wyszła I gen ze światłami LED - ringi jak w coupe i konsole jak poliftowe coupe.
Bodajże w 2009 był lift II gen i doszło więcej chromów ale nie będę sie upierał bo nie analizowałem zmian.

G35 sedan do 2006

http://duaj5928mzrrb.cloudfront.net/en-US/infiniti/usa/photos/a9f3/614c/a9f3614c-0aab-40e6-806f-9253a9cde39a-768x432.jpg

W sumie co do I i II generacji to masz racje, tyle że od 2007 do 2010 co roku były zmiany...

G35 sedan 2007~8

http://duaj5928mzrrb.cloudfront.net/en-US/infiniti/usa/photos/46b6/a99a/46b6a99a-8fdc-4a26-82f4-cc31c3b94ba9-768x432.jpg

G37 sedan 2009 - inny zderzak - takie same lampy

http://duaj5928mzrrb.cloudfront.net/en-US/infiniti/usa/photos/54ca/7d80/54ca7d80-9920-43b0-9ff0-8928a33b72db-768x432.jpg

G37 sedan 2010 ~ 2014 (produkcyjnie od listopada 2009) - inny zderzak, grill i inne przednie lampy

http://duaj5928mzrrb.cloudfront.net/en-US/infiniti/usa/photos/3364/887f/3364887f-1066-49d3-90da-716c637dd33a-768x432.jpg

zajac01
18th-May-2017, 22:00
No i to jest tak jak pisałem, ta sama generacja.
Te różnice to jedynie liftingi.
A tak swoją drogą to z pierwszego zdjęcia to III generacja a nie I, a kolejne są IV gen. Nie brałem pod uwagę G robionych na Primerze.

Z ciekawości jak to z tymi G jest naprawdę, to troche się doedukowałem

https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Infiniti_G

slepy62
18th-May-2017, 22:06
No i to jest tak jak pisałem, ta sama generacja.
Te różnice to jedynie liftingi. A tak swoją drogą to z pierwszego zdjęcia to III generacja a nie I, a kolejne są IV gen. Nie brałem pod uwagę G robionych na Primerze.

:humble:no tak....

tyle że G~Primera to się chyba nazywało G20 lol

http://duaj5928mzrrb.cloudfront.net/en-US/infiniti/usa/photos/5da6/b6e0/5da6b6e0-788d-47c3-a568-c761a822014e-768x432.jpg

W sumie zależy na co "patrzymy"

- zmiany zewnętrzne od 2007

- zmiana silnika, nowa skrzynia 7AT, hamulce AKEBONO SPORT od 2010 (produkcyjnie 2009),
zresztą ciężko sie w tym połapać bo co innego wynika z opisów a co innego z dat podawanych przy częściach zamiennych w roku 2009...

Just two years after a total redesign, the ground-breaking second-generation Infiniti G Sedan takes another leap forward for the 2009 model year with the addition of a new, larger 328-horsepower 3.7-liter VVEL V6 and 7-speed automatic transmission ... Now designated as the Infiniti G37 Sedan, other enhancements for 2009 include new available sport brakes with 4-piston front/2-piston rear calipers and large 14-inch front and 13.8-inch rear rotors ...

zajac01
18th-May-2017, 22:08
Dokładnie tak. Chodzi o samą nomenklature G i kolejność generacji.

sirtrojan
18th-May-2017, 23:45

podjedz z nim do ASO to go prześwietlą.

Trochę już stroi - ze 3-4 miechy wiec spokojnie powinieneś coś ukręcić z ceny.

Auto na pierwszy rzut oka trochę zmęczone -( spójrz na kierownicę) - ale przy odrobinie uporu doprowadzisz go do ładu :)
zapasowe fele chyba z 350z ;)

Z mapy wynika że stoi gdzieś w Illinois ;)

carolus89
19th-May-2017, 01:34
Przyszła odpowiedź ze Stanów!

Case # 26507696
VIN #JNKBV61E47M710107

Dear Karol,

Thank you for taking the time to contact Infiniti in regards to your potential purchase. The only information that I'm able to provide would be that the vehicle is equipped with:

Premium Package
Rear Spoiler

In addition to this information the vehicle has a Salvage/Junk Title. If you have any additional concerns or comments, please feel free to email or contact us directly at 1-800-662-6200 (Option 7). Case # 26507696 has been created to document your comments.

Thank you again for contacting Infiniti.

Sincerely,

INFINITI

carolus89
19th-May-2017, 01:37
podjedz z nim do ASO to go prześwietlą.

Trochę już stroi - ze 3-4 miechy wiec spokojnie powinieneś coś ukręcić z ceny.

Auto na pierwszy rzut oka trochę zmęczone -( spójrz na kierownicę) - ale przy odrobinie uporu doprowadzisz go do ładu :)
zapasowe fele chyba z 350z ;)

Z mapy wynika że stoi gdzieś w Illinois ;)

Boje sie tego, że był mocno stuknięty, ale skoro od 2009 jeździ po Polsce, to chyba nie jest z nim tak źle ;)

sirtrojan
19th-May-2017, 11:32
Wykup raport carfax. Przy odrobinie szczęścia będą załączone fotki.

Drzymek
19th-May-2017, 11:42
Jeżeli chodzi o carfax to polecam dobrego wujka. Jak dotąd najlepsze raporty wlaśnie od niego otrzymywałem. Jak kupowałem z allegro to często nawet zdjec nie mieli. Dobry wujek najpierw ci odpisuje co zawiera raport i czy są zdjęcia, a dopiero później płacisz. Po zapłacie otrzymujesz pełny raport ze zdjęciami

slepy62
19th-May-2017, 13:47
Przyszła odpowiedź ze Stanów!
Salvage/Junk Title.

Są portale na których można kupić "carfax" ze zdjęciami (jeżeli był wystawiany na aukcji / aukcjach - zdjęcia zawsze są dostępne - tylko trzeba je odnaleźć)

Sprawdź bo o ile SALVAGE - oznacza jedynie że został wycofany z ruchu (naruszenie konstrukcji czyli byle wgniotka na słupkach, uderzenie w podłużnice itp.) o tyle JUNK - oznacza że uszkodzenia mogły być poważne...

carolus89
19th-May-2017, 18:29
Jeżeli chodzi o carfax to polecam dobrego wujka. Jak dotąd najlepsze raporty wlaśnie od niego otrzymywałem. Jak kupowałem z allegro to często nawet zdjec nie mieli. Dobry wujek najpierw ci odpisuje co zawiera raport i czy są zdjęcia, a dopiero później płacisz. Po zapłacie otrzymujesz pełny raport ze zdjęciami

"Z tego co mi wiadomo zdjęcia uszkodzeń do tego auta są już niedostępne, więc nie będzie możliwości aby je uzyskać. Jedynie co mogę zaproponować to raport Carfax bez zdjęć (...) (6 wpisów) w języku angielskim"

slepy62
19th-May-2017, 18:50
"Z tego co mi wiadomo zdjęcia uszkodzeń do tego auta są już niedostępne, więc nie będzie możliwości aby je uzyskać. Jedynie co mogę zaproponować to raport Carfax bez zdjęć (...) (6 wpisów) w języku angielskim"

Nie szukaj na CARFAX - bo automatycznie jesteś przekierowywany na CARFAX.EU, poszukaj na google.com lub jakiejś amerykańskiej wyszukiwarce - stron amerykańskich z raportami (InstaVin ; VinCheckPro ; inne - jest ich sporo) albo jeszcze lepiej szukaj raportów z aukcji - czasem można znaleźć raporty z aukcji z załączonymi zdjęciami. Potrzeby angielski żeby sobie dokładnie doczytać za co zapłacisz - co będzie w danym raporcie...

Uprzedzam że możesz wydać kilkadziesiąt $ i dostać raporty bez zdjęć, ale powinieneś uzyskać raporty z pełną historią auta w US (włącznie z przeglądami serwisowymi).
Jak będziesz miał raport - można po miejscu zdarzenia wyszukać także protokół policji (koszt to chyba ok. $2,99)- z opisem kolizji a często także ze zdjęciami...

Twoje ryzyko...

DobryWujek
21st-May-2017, 12:39
Nie szukaj na CARFAX - bo automatycznie jesteś przekierowywany na CARFAX.EU, poszukaj na google.com lub jakiejś amerykańskiej wyszukiwarce - stron amerykańskich z raportami (InstaVin ; VinCheckPro ; inne - jest ich sporo) albo jeszcze lepiej szukaj raportów z aukcji - czasem można znaleźć raporty z aukcji z załączonymi zdjęciami. Potrzeby angielski żeby sobie dokładnie doczytać za co zapłacisz - co będzie w danym raporcie...

Uprzedzam że możesz wydać kilkadziesiąt $ i dostać raporty bez zdjęć, ale powinieneś uzyskać raporty z pełną historią auta w US (włącznie z przeglądami serwisowymi).
Jak będziesz miał raport - można po miejscu zdarzenia wyszukać także protokół policji (koszt to chyba ok. $2,99)- z opisem kolizji a często także ze zdjęciami...

Twoje ryzyko...

Carolus89 zacytował wysyłaną prze mnie wiadomość. Slepy62 podajesz tu przykłady różnych raportów dostępnych w sieci, ale najpełniejsze dane zawsze będzie miał Carfax. Nie zawsze oczywiście jest tak, że te różnice będą znaczące jeśli chodzi o opis zdarzenia, ale często zdarza się tak, że w innych raportach masz podane - Accident reported, a carfax to samo zdarzenie jest tak opisane:
Accident reported

Vehicle involved in a front end collision
Involving right front impact
 with another motor vehicle

Front primarily damaged

Disabling damage reported

Vehicle towed

Front airbag deployed
Według mnie taki opis jest bardziej przejrzysty i daje nam jakieś pojęcie o tym jak pojazd był uszkodzony.

Jeśli chodzi o wypowiedź Twoją na temat tego, że zdjęcia są zawsze dostępne, to nie mogę się z Tobą zgodzić, ponieważ tak nie jest. Mniejsze prawdopodobieństwo jest przy autach starszych oraz takich, które zostały sprzedane na zamkniętych licytacjach, a nie tych ogólnie dostępnych.

Kolejne sprawa dotyczy się przeglądów serwisowych. Wiele raportów widziałem i tylko Carfax miał pełne wpisy serwisowe.

Zostaje nam jeszcze kwestia raportów policyjnych. Zgadza się taka opcja istnieje, ale w każdym stanie taki raport wygląda inaczej i jego koszt też jest różny. Ja spotkałem się z raportami, które kosztowały 13$-16$ i tak naprawdę niewiele się różniły od raportu z Carfaxu i dodam, że nie miały załączonych zdjęć.

Pozdrawiam ;)
DobryWujek

smola71
4th-June-2017, 08:23
Cześć , tak się składa że znam to auto. Przez 5 lat jeździł jeździł mój Tata ( rocznik 48) wymieenione w aucie były prawy błotnik, maska zderzak. Wszystko nowe , USA. Przepraszam zderzak został w transporcie skradziony i musieliśmy kupić w pl, nie. Było wersji SPORT. Grill oryginalny belka zderzaka też. Ogólnie pocałował znak drogowy, ale po drodze był krawężnik stąd zmiana felg. Tata nie chciał 18 bo nie twarde więc kupiliśmy 17 o 370z.
Po 50 tys mil, Tata kupił fx37 , auto wzięła siostra n dwożenie dzieci do szkoły. Sprzęgło wymienione, jest oryginał. Siostrzeniec jak miał 7 lat obskrobał tylne uchwyty uchwyty gumy trzeba to albo hydrocarbonem alb plastidipem poprawić. Jak ktoś jest pytania pisać . Priva pozdrawiam smola l
https://www.otomoto.pl/oferta/infiniti-g-g35-s-277km-instalacja-gazowa-vat-23-ID6yU9JB.html#3437a194d5

Dzwoniłem. Ostatnio było robione sprzęgło, auto gotowe do jazdy. Ma jakąś ryse na drzwiach i widać ślady użytkowania. Dodatkowy komplet felg i opon. W Stanach było walnięte, ale mają zdjęcia tylko po sprowadzeniu do Polski, już po zrobieniu. Nie maja problemu, zeby sprawdzić w zewnętrznym serwisie.
Instalacja gazowa na sterowniku STAG 4.