Zaloguj si?

Zobacz pe?n? wersj? : DOLNY PRAWY PRZEDNI WAHACZ do FX35 rocznik 2005

RALFM7
2nd-September-2017, 15:52
Witam. Proszę Was o podpowiedz.... mam luz na sworzniu przedniego dolnego prawego wahacza w moim FX-ie 35 rocznik 2005. Nie wiem jaki i gdzie oraz jakiej marki kupić nowy wahacz (na Allegro najczęściej jest marka NTY, BERG i inne). Chcę kupić taki który trochę pojeździ a ceny są zróżnicowane. Dodatkowo mechanior poinformował mnie że muszę też wymienić tylny prawy łącznik stabilizatora. Muszę zdążyć to wymienić do piątku. Z góry dziękuję za info. Szerokości...

djoneway
2nd-September-2017, 17:29
Hej, Właśnie jestem świeżo po wymianie prawego wahacza, kupiłem zamiennik SRL za ok 250zł w sklepie internetowym alejasamochodowa. Ile pochodzi to się okaże. Do tego końcówka drążka kierowniczego. Po zrobieniu zbieżności zupełnie inna jazda. Pozdro

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

RALFM7
3rd-September-2017, 21:14
Dzięki za info. Serdecznie pozdrawiam.

tas23
4th-September-2017, 13:13
Ja wymieniłem już oba. Prawy z pół roku temu i nadal jest ok, a kilka dni temu lewy i od razu miał walniętą tuleję. Kupiłem drugi, identyczny jak ten prawy i na razie spokój.
Postaram się dzisiaj ustalić który był dobry, a który zły - warsztat musi mi to sprawdzić:)

Dobra już wiem:
- Teraz po obu stronach mam NTY i na te na razie nie narzekam
- Nie polecam za to YAMATO, bo od razu po założeniu miałem wywaloną tuleję (waliło mocniej niż zepsuty wahacz z którym przyjechałem).

RALFM7
5th-September-2017, 00:07
Dziękuję za podpowiedź. Właśnie na tym mi zależało... szerokości.

Shimomura
11th-December-2017, 19:01
Jak trzymają się Wasze zamienniki wahaczy ? mam luz na sworzniu lewy przód wahacz dolny :/

milo222
12th-December-2017, 19:02
jakaś masakra u mnie to samo :( - końcówka poleciał jedna to kupiłem obie od razu muszę się umówić i zobaczę który wahacz u mnie stuka ...

Shimomura
30th-May-2020, 14:18
Hej, Właśnie jestem świeżo po wymianie prawego wahacza, kupiłem zamiennik SRL za ok 250zł w sklepie internetowym alejasamochodowa. Ile pochodzi to się okaże. Do tego końcówka drążka kierowniczego. Po zrobieniu zbieżności zupełnie inna jazda. Pozdro

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu TapatalkaDominik ile pożył ten SRL ? Bo mòj NTY 2lata 30tys i niewiem czy bawić się w zamienniki czy regenerację

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

robertoyoo
15th-August-2020, 14:02
Artur, i na co wymieniłeś?

Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka

Shimomura
15th-August-2020, 14:11
tym razem stary oem dałem do regeneracji, wszystko wymienili na nowe sworzeń i tulejr z yamato i febi. Koszt podobny do całego nowego zamiennika. Zobaczymy ile pożyje

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka