PDA

Zobacz pe?n? wersj? : Dziwny dzwiek przy mocniejszym przyspieszaniu.

maruss84
11th-May-2018, 18:13
Panowie. Podczas jazdy jak mocniej wciska gaz zeby zwawiej przyspieszyc slychac dziwmy dzwiek, ktory raz jest dluzszy a raz krotszy. W zaleznosci jak dlugo gazuje. Nie mam pojeciaskad dochodzi. Na postoju jak gazuje nic nie slychac. Jak ruszam i jade spokojnie z zadnego mostu ani ze skrzyni nic nie slychac. Dopiero przy obciazeniu jak mocniej przygazuje. Dzwiek przypomina jak by jakis obluzowany tryb latal, jak by w bebnie szczeka o cos ocierala, ale heble robione.

djoneway
12th-May-2018, 09:40
Panowie. Podczas jazdy jak mocniej wciska gaz zeby zwawiej przyspieszyc slychac dziwmy dzwiek, ktory raz jest dluzszy a raz krotszy. W zaleznosci jak dlugo gazuje. Nie mam pojeciaskad dochodzi. Na postoju jak gazuje nic nie slychac. Jak ruszam i jade spokojnie z zadnego mostu ani ze skrzyni nic nie slychac. Dopiero przy obciazeniu jak mocniej przygazuje. Dzwiek przypomina jak by jakis obluzowany tryb latal, jak by w bebnie szczeka o cos ocierala, ale heble robione.A masz tak za każdym razem czy tylko przy pierwszym bucie?

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

maruss84
12th-May-2018, 14:23
A masz tak za każdym razem czy tylko przy pierwszym bucie?

Za kazdym razem. Znaczy jest tak. Dam buta, zabrzeczy cos, puszcze gaz, dam buta i juz moze byc ale nie zawsze. Ale pozniej se jade daje buta i znow brzeczy.

tiger456
12th-May-2018, 16:15
Sprawdz oslony od katalizatorow. Najczestszy problem.

djoneway
12th-May-2018, 17:05
Właśnie miałem pisać że to może być od katów osłona. Ja je wywaliłem bo już się ledwo co trzymały. Ale może być jeszcze wkład w środku kata rozkruszony i dawać taki rezonans w puszce.

Tomek954
13th-May-2018, 20:04
Potwierdzam miałem to samo poskręcałem osłony opaskami metalowymi i się uspokoiło.

maruss84
14th-May-2018, 01:20
To jutro wjezdzam na kanał w garażu i sprawdzam jak jest. To te osłony montowane do budy? czy te otulające katalizatory?

jak na foto
11013

Tomek954
14th-May-2018, 23:39
Te wokół katów i za katami też są takie osłony na rurach wydechowych

maruss84
16th-May-2018, 16:26
kurde wczoraj wlazlem pod auto i wydaje się ze mna katach osłon juz nie ma, osłony dlaej na wydechu są sztywno, juz nawet ktoś związał je dwiema opaskami. Jedynie zaraz za jednym z katów jest taka plecionka z drutu na rurze harmonijce o ona jest skorodowana, 1/2 juz sie wykruszyła. W poniedziałek mam wizytę u mechanika na olej wiec poszukamy razem ocb.

sirtrojan
16th-May-2018, 17:26
maruss84 jedziesz do mechanika - bierzesz gumowy młotek i napierdzielasz. prędzej czy później znajdziesz przyczynę. Amen.

maruss84
16th-May-2018, 18:14
maruss84 jedziesz do mechanika - bierzesz gumowy młotek i napierdzielasz. prędzej czy później znajdziesz przyczynę. Amen.

poprawie gumowym młotkiem :) bo wczoraj tak napierdzielałem ręką po tych rurach, że poznije musiałem zrobić okład z zimnej butelki z piwem :)

sirtrojan
16th-May-2018, 22:22
zalecam jednak gumowy :becky: - lepszy niż metalowy i goła ręka :)

maruss84
9th-July-2018, 12:04
problem rozwiązany.

zawiniła ta cześć wydechu która jest owinięta taka plecionką drutów. Była skorodowana i druciki luzem latały. Wymieniona i jest cisza.