Zaloguj si?

Zobacz pe?n? wersj? : Odpalanie auta

matyj2
31st-May-2018, 10:41
Cześć koledzy
Mam pytanie
Przestało mi działać dziś odpalanie i odtwieranie samochodu bez przyciskania kluczyka ,teraz żeby zapalić musze kluczyk włożyć do tej stacyjki a zeby otworzyć i zamknąć auto przycis kluczyk wczesniej wszystko działało bez dotykania kluczyka,wymieniłem baterie i jest to samo ,na drugim kluczyku tez tak samo
Co to moze być ?czy jest mozliwe ze wyłączyłem fukcje wolne ręce ? Jak ją teraz załączyć
Pozdrawiam Marcin

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

slepy62
31st-May-2018, 14:15
Jakbyś w swoim profilu wpisał model, rocznik, wersja wyposażenia - można by się "pochylić" nad pytaniem / problemem.
A tak pozostaje Ci zapytać lol jasnowidza...

matyj2
31st-May-2018, 15:13
Kolego nie wiem jak [emoji24]
A auto fx 37 z 2009 r

slepy62
31st-May-2018, 19:05
:bolt:w 3 krokach

http://www.ifans.pl/attachment.php?attachmentid=11080&stc=1

slepy62
31st-May-2018, 19:37
Uzupełnij profil - instrukcję masz, na przyszłość unikniemy trywialnych pytań...

FX'a - sprzedałem 4 lata temu i nie pamiętam czy jest tak jak w Q50 na podstawie którego piszę, w każdym bądź razie jeżeli wymieniłeś baterię i masz problemy które opisujesz - najbardziej prawdopodobne jest że:
- "bawiąc" się ustawieniami auta wyłączyłeś I-KEY
- wymieniając baterie - rozprogramowałeś I-KEY (jest jakaś procedura ponownego parowania I-KEY - ale to muszą opisać Ci koledzy którzy mają FX'y)
- padła Ci antenka do I-KEY (mało prawdopodobne)

Co do ustawień - sprawdź u siebie w MENU - SETTING, w Q50 wygląda to jak poniżej:
1. Lock/Unlock by Door Handle - WŁ/WY - przyciskiem w drzwiach
2. Touch Sensitive Door Sensor - WŁ/WY - sensor zbliżeniowy w klamce (część wewnętrzna klamki)
W wypadku wyłączenia powyższych funkcji - drzwi można otworzyć jedynie za pomocą pilota wciskając odpowiedni guzik lub za pomocą grota / klucza mechanicznego.

W tym wszystkim nie pasuje mi tylko problem z odpalaniem auta - chyba że...
lol
kupiłeś stare / rozładowane baterie lub nie takie jak trzeba i masz typowy problem związany z wymianą baterii w pilocie - bo na to wskazuje Twój opis...
więc zacznij od kupienia odpowiedniej i sprawdzonej baterii

http://www.ifans.pl/attachment.php?attachmentid=11081&stc=1

matyj2
31st-May-2018, 19:59
Ok dzięki kolego za rade jutro kupie nową baterie i zobacze czy to to było
A na swój profil nie umie wejść bo zapomniałem hasła

matyj2
1st-June-2018, 10:35
Witam koledzy ponownie
Dziś juz nawet nie idzie zamknąć auta tylko alarm piszczy jakby były drzwi któreś otwarte [emoji24]

matyj2
1st-June-2018, 10:37
Witam koledzy ponownie
Dziś juz nawet nie idzie zamknąć auta tylko alarm piszczy jakby były drzwi któreś otwarte [emoji24]

Auto to fx 37s z2009 r

slepy62
1st-June-2018, 10:59
Witam koledzy ponownie

Jeszcze jedna możliwość - masz padnięty AKUMULATOR !

matyj2
1st-June-2018, 12:48
Zapala normalnie to raczej nie aku ,bateria w pilocie wymieniona i bez zmian [emoji24]

slepy62
1st-June-2018, 12:58
Zapala normalnie to raczej nie aku ,bateria w pilocie wymieniona i bez zmian [emoji24]

No to serwis :infi: i weryfikacja o co chodzi...

matyj2
1st-June-2018, 16:32
Koledzy
Teraz centralny znów zaczął działać ale tylko z pilota jak odłączyłem aku [emoji23]

matyj2
3rd-June-2018, 11:35
Cześć koledzy mam pytanie jak ten kluczyk idzie przyuczyć załączyć fukcje wolne ręce bo z tego co zauwarzyłem auto jak podejde do niego to załacza światła pod lusterkami i guzik zapalania zaczyna migać czyli mnie widzi ale nie umie go otworzyć na tym przycisku na klamce tylko z pilota z tego co czytałem przed tą awaria swieciło mi sie ze mam rozładowana baterie a ja myślałem ze mam słabą aż padła i teraz są takie cuda
Auto to fx 37s z 2009 r
Pozdrawiam Marcin

sirtrojan
4th-June-2018, 00:20
gerneralnie cos jest rozregulowane. powinno byc tak - masz pilota/klucz w kieszeni naciskasz przycisk i auto sie otwiera - bez klikania w pilota

matyj2
4th-June-2018, 17:09
No i tak było do zeszłego tygodnia [emoji23]

holdek
25th-August-2018, 16:10
Po prostu wymień baterię w kluczyku...U mnie były te same objawy i zadziałało

matyj2
29th-August-2018, 20:30
To jednak nie bateria wymieniałem juz kilka razy i dalej nic [emoji24]

PawelInfi
10th-October-2018, 13:35
Ja bym się jednak pochylił nad baterią. Miałem kilka takich przypadków, że klient twierdził, że bateria jest nowa, a potem się okazywało, że montowali jakąś zleżałą i nie było widać poprawy.

Przemo432
29th-June-2019, 12:05
Czy udało się rozwiązać, problem? Mam bardzo podobna sytuację u siebie.