PDA

Zobacz pe?n? wersj? : Co to???

Kanios
5th-July-2018, 23:55
Podpowie ktoś od czego ta wtyczka przy okazij zdjetego zderzaka przedniego ( malowanie po odpryskach i trafionej sarnie, swoją drgogą twardy jest INFUŚ huk był taki ze bałem sie ze pół przdu rozdupcone a okazuje się ze tylko lakier popękał11191 a srenka na miejscu) znalazłem taką wtyczke luźna z orginalną zaślepką jakieś ładowanie czy co???11190[.Skorzystałem również z nieobecności żony w domu i były czyszczone reflektory.11192

tiger456
6th-July-2018, 01:38
O cholera, a co to za patent z wkładaniem przedniej lampy do piekarnika?

Kanios
6th-July-2018, 07:28
O cholera, a co to za patent z wkładaniem przedniej lampy do piekarnika?
Rozklejałem Patryk

djoneway
6th-July-2018, 11:34
Kanios, własnie zrobiłeś to do czego ja się przymierzam, czyli zdjęcie zderzaka rozklejenie lamp i czyszczenie. Mógłbyś dokładniej opisać czy były jakieś problemy przy rozklejaniu i czym czyściłeś je od środka no i jaki jest efekt?[emoji3]

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

Kanios
6th-July-2018, 12:25
W zasadzie problemów nie było jeśli chodzi o zderzak to tak jak bylo opisywane juz wcześniej trzeba zdjąć przednie połówki nadkoli tam są po dwie śrubki na strone trzymające zderzak z błotnikiem kilka śrub od spodu ale do lamp to wystarczy odchylić góre zdarzaka zeby tylko dojść do jednej śrubki która znajduje sie pod reflektorem,samo rozklejanie lampa do piekarnika 30min.na 90° odchodzi elegancko jeśli chodzi o czyszczenie zmatowałem wew.i zew.strone papierem wodnym 2500tys. i poźniej polerowanie kupiłem taką mini gąbkę do polerki, pasta polerska i naprzód efekt zadawalający.Powodzenia.

djoneway
6th-July-2018, 12:35
No to super a odbłyśniki też czyściłeś? Tak właśnie chciałem zrobić papierem ściernym i pastą polerską. A do rozklejania wyjmowaleś przetwornice z okablowaniem w lampie i żarówkami? Do odchylenia zderzaka żeby odkręcić lampę to wystarczy zdemontować grill i te śruby pod nadkolami i zdjąć z zaczepów na slizgach bocznych? Zrób zdjęcia tej lampy jak wyszła bo jestem ciekaw. Sklejałeś ją na tym starym kleju również w piekarniku? Pozdroo

Kanios
6th-July-2018, 12:49
Odbłyśniki były w świetnym stanie tak ze nie ruszałem ich zresztą one są bardzo delikatne bardzo łatwo je porysować do rozklejania wyjołem tylko żarnik no i wszystkie inne żarówki reszta została a skleiłem na stary klej taką samą zasadą jak przy rozklejaniu kąpałem go wczoraj specjalnie lałem po lampie sucho i nic nie paruje dodam.ze moje były dość mocno zażułknięte11194

djoneway
6th-July-2018, 13:04
Super robota, właśnie mi ułatwiłeś zadanie i przetarłeś szlak[emoji3] Moje też są mocno zżółkniete i to od środka bo na zewnątrz już je polerowałem i mało co dało. Ale dziwne że przetwornice dały radę w tym piekarniku ale w sumie 90 stopni to nie tak dużo dla lutów. A jak z odkręcaniem tej spodniej śrubki przy lampie, wystarczy zderzak zdemontować (opuścić) tylko z jednej strony?

candy81
6th-July-2018, 13:20
W saabie zrobilem tak. Wykrecilem bixenon, usunolem wszystko elektryczne co sie dalo. Zalalem rozcieczona chemia do czyszczenia kominka na 5 min. Pozniej to juz tylko myjka cisnieniowa, woda destylkowana i suszenie. Calosc jak na polsrodek mocno mnie zaskoczyla

Kanios
6th-July-2018, 13:53
Super robota, właśnie mi ułatwiłeś zadanie i przetarłeś szlak[emoji3] Moje też są mocno zżółkniete i to od środka bo na zewnątrz już je polerowałem i mało co dało. Ale dziwne że przetwornice dały radę w tym piekarniku ale w sumie 90 stopni to nie tak dużo dla lutów. A jak z odkręcaniem tej spodniej śrubki przy lampie, wystarczy zderzak zdemontować (opuścić) tylko z jednej strony?

Wiesz zeby dostać sie do lampy wystarczy odchylić gore zderzaka generalnie nie skomplikowana sprawa

Ologt
7th-July-2018, 01:55
a skleiłem na stary klej

Czyli jest to klej butylowy jeżeli skleiłeś na ten sam ,można również użyć opalarki i też puści