Zaloguj si?

Zobacz pe?n? wersj? : Problem z tempomatem

sebastian77
2nd-September-2018, 15:57
Witam może ktoś miał lub wie co może dolegać auto (fx 3,0D , 2013) po włączeniu tempomatu jedzie ok -+2 minuty i rozłącza się , zapala sie na pomarańczowo i już nie załącza się ponownie. Po zgaszeniu i odpaleniu powtórka . Radar czysty warunki pogodowe też ok( czyżby padł?)

dzodzug87
29th-July-2024, 14:21
Cześć, witam
Udało Ci się zdiagnozować usterkę , mam podobny problem... lub ktoś z forumowiczów zna odpowiedź?
Dzięki
Pozdrawiam,

PawelInfi
31st-July-2024, 13:54
Jest kilka mozliwych przyczyn.
Zaczalbym od sprawdzenia poziomu plynu hamulcowego, tak zeby byl pod MAX, jezeli jest na MIN to tempomat nie bedzie dzialal poprawnie. Moze tez sugerowac, ze koncza sie ktores hamulce.
Dwa, moze zaczac sie sypac tylna os skretna, zaczyna sie od tempomatu, potem wywala kontrolki ABS, trakcji i RAS.

dzodzug87
1st-August-2024, 16:58
Dzięki za podpowiedzi . O płynie hamulcowym i czujnikach pedałów słyszałem i czytałem , także dolałem a czujniki wymieniłem . O hamulcach nie słyszałem ,możesz to rozwinąć , jeśli nie jest to dla Ciebie problemem ? Oś skrętną , również biorę pod uwagę , bo chyba nie działa w ogóle ,chociaż błędów na rozdzielce brak. Nie wiem czy poprzednik nie usunął w komputerze na stałe , by się ten błąd nie pokazywał .