PDA

Zobacz pe?n? wersj? : wymiana płynów/oleju

JuliuszCezar
25th-November-2018, 15:43
Witam.
Po niedawnym kupnie Infiniti FX 30 D S Premium 2013 rok przebieg 223 tyś. km przebiegu wymieniłem już kilka rzeczy w samochodzie miedzy innymi olej ( zalano mi CASTROL 5W30 o specyfikacji C4), filtry- oleju, powietrza, paliwa, kabinowy, wahacze dolne przód i przymierzam się do kolejnych wymian np. wahacze tył bo coś jeszcze stuka.
Z uwagi że jestem nowym nabywcą Infiniti mam pytanie? Jakie płyny powinienem jeszcze wymienić i w jakich podzespołach, w jakich przedziałach czasowych lub kilometrowych powinno się je wymieniać jakie mogą być przybliżone koszty tych wymian, chodzi mi o to że zastanawiam się nad wymianą tych rzeczy w serwisie (mowa tu o płynach i olejach). Niestety nie mam możliwości zapytać poprzedniego właściciela o te sprawy.
Samochód kupiony w Polskim salonie i jestem jego drugim właścicielem. Autko b. zadbane (trochę przebieg duży) ale właściciel dbał o samochód, z tego co wiem wszystko robił regularnie ale niestety zmarło mu się, a rodzina za wiele nie wie o tych sprawach, więc pytam na forum.
Z góry dziękuję za podpowiedzi.
Juliusz

A i jeszcze jedno pytanie w bagażniku znalazłem taką dziwną pompkę 11775 co to jest może ktoś wie?

PawelInfi
25th-November-2018, 19:43
Pompeczka do odpowietrzenia układu paliwowego po wymianie filtra na przykład :)

JuliuszCezar
25th-November-2018, 20:43
:):):)Dzięki na to bym nie wpadł.