Zaloguj si?

Zobacz pe?n? wersj? : fx50

nowiciusz
2nd-January-2019, 08:00
Witam,przymierzam się do kupna auta i w grę wchodzą dwa warianty-jeep srt6,1-moje marzenie,które pasuje mi stylistycznie ,nie wspominając o osiągach ale mam też do kupienia w dość okazyjnej cenie fx50 z gazem,wersja europa.Nic nie wyczytałem na temat wad tego modelu infinity dlatego szukam pomocy na forum. Może ktoś podpowie na co zwrócić uwagę?

janram
2nd-January-2019, 17:47
Witam,przymierzam się do kupna auta i w grę wchodzą dwa warianty-jeep srt6,1-moje marzenie,które pasuje mi stylistycznie ,nie wspominając o osiągach ale mam też do kupienia w dość okazyjnej cenie fx50 z gazem,wersja europa.Nic nie wyczytałem na temat wad tego modelu infinity dlatego szukam pomocy na forum. Może ktoś podpowie na co zwrócić uwagę?

W pierwszej kolejności na poprawne nazywanie marki :)

nowiciusz
2nd-January-2019, 20:15
He he dobry przypał na dzień dobry:faint:,w ogóle nie zwróciłem na to uwagi że piszę z błędem,chyba w głowie miałem inną branżę a nie auta. Nie obrażajcie się jednak Panowie i może ktoś coś skrobnie o fx50.

krisp
2nd-January-2019, 21:01
He he dobry przypał na dzień dobry:faint:,w ogóle nie zwróciłem na to uwagi że piszę z błędem,chyba w głowie miałem inną branżę a nie auta. Nie obrażajcie się jednak Panowie i może ktoś coś skrobnie o fx50.

Trochę informacji na forum jest, mocno nawet nie trzeba szukać
Kilka postów niżej od twojego:
http://www.ifans.pl/showthread.php?7673-Zakup-qx70

nowiciusz
2nd-January-2019, 22:08
Dzięki,choć niewiele się dowiedziałem. Być może nie ma typowych bolączek i auto jest w miarę bezproblemowe-silnik,skrzynia,oś skrętna-tu liczyłem na jakieś problemy ale może miło się zaskoczę.

lukasz32
2nd-January-2019, 23:59
Dzięki,choć niewiele się dowiedziałem. Być może nie ma typowych bolączek i auto jest w miarę bezproblemowe-silnik,skrzynia,oś skrętna-tu liczyłem na jakieś problemy ale może miło się zaskoczę.

Oś skrętna może paść i naprawa na używanych częsciach chyba 2,5k, ale rzadko się to raczej zdarza, z silnikiem to już gorzej. Poznałem kilka osób które miały remont, jedna z tych osób przez LPG właśnie a dokładnie obwiniała o to niewłaściwie wyregulowaną instalacje. Sam widziałem takie fx50 na allegro, które prychało na tym gazie i nie chciało jechać więc przede wszystkim OSTROŻNIE. Uważam, że to auto powinno pochodzić ze sprawdzonego źródła, ze znaną historią i najlepiej żeby było bez gazu w momencie zakupu, to nie golf. Jeśli cena okazyjna i jest komis to spodziewaj się najgorszego ;) Pytanie kto jeździł, jak jeździł i jaki tam olej wymieniał. Zatartych silników w infiniti trochę jest. Oglądałem jednego g37 w Chorzowie w komisie, auto na zimnym motorze gaz do dechy i ponad 200 przez miasto jechaliśmy. Moje infiniti nie przekraczają 2500obr dopóki się olej nie rozgrzeje porządnie. Jest jeden ciekawy 370z do sprzedania, przydałby mi się do kompletu toteż się rozglądam, ale jeździł na 5w30, również może być ryzykownie. Ceny remontów vq35 i vk50 pewnie znasz, więc dobrze przemyśl temat i zbadaj historię auta. Jeśli chcesz auto pewne to raczej na forum.

nowiciusz
3rd-January-2019, 22:18
Dzięki,widzę że z tą marką nie jest tak źle:). Jeśli zdecyduję się na ten egzemplarz okazyjny to oczywiście go sprawdzę dobrze. Wiem tylko że gaz zakładany w znanym i uznanym warsztacie choć też jestem zdania że lepiej gaz założyć samemu. Wkrótce się odezwę czy się udało zostać posiadaczem Infiniti,czy może jeep zwyciężył w tym wyborze.