PDA

Zobacz pe?n? wersj? : Klima i ogrzewanie

carservice
13th-January-2019, 21:53
Witam .Mam problem w fx35 przed lift z ogrzewaniem zauważyłem od pewnego czasu że albo grzeją (powyżej 18.5 stopnia) albo lodz poniżej 18 stopni. Wymiana czujnika wewnętrznego nie pomogło i dodatkowo nie można połączyć się przez kompa ze sterownikiem klimy .Proszę o sugestie z góry dziękuję.

Kesyr
3rd-February-2019, 23:46
Hej, mam podobny problem u siebie. Po ustawieniu na 18,5 grzeje jak cholera ,przy 18 leci zimne powietrze. Dodam ,że latem przy nabitej klimie słabo chłodziło . Może ktoś z was miał podobny problem? Czy może to być walniety moduł klimy?
Carservice doszedłeś do przyczyny usterki u siebie ? Z gory dziękuję

tomek_cze
2nd-March-2020, 22:28
Hej, u mnie tak samo, przy 18,0 C leci zimne powietrze, a przy 18,5C gorące. Co do lata to jeszcze nie wiem, ba mam EX'a dopiero od dwóch miesięcy. Czujnik temperatury jest pod kierownicą. Próbowałem go „ogrzać” suszarką, z nastawą AUTO. Tego testu czujnik nie zaliczył, czyli uszkodzony, możliwe to? Dostaliście jakieś zwrotne info? Czy się udało rozwiązać Wasz problem?

tomek_cze
18th-April-2020, 13:29
Witam, pełen sukces. Zacząłem od rzeczy najprostszych, zdemontowałem osłonę pod kierownicą i zajrzałem do czujnika.Czujnik był nie przypięty!!! Dodam tylko że 2 miesiące temu, dzień po dniu zakładałem LPG i tylne świtało przeciwmgielne. Teraz już nie dojdę który to fachowiec. Jak już tam byłem to odkurzyłem czujnik, sprawdziłem czy dobrze wskazuje, było OK ok 3,6 kOma ( 12 C).Taka to historia:).

Mackowy
3rd-August-2020, 23:35
I od czasu przypięcia czujnika wszystko oki? Jaki tam jest czujnik?

tomek_cze
4th-August-2020, 10:23
Tak, klimatyzacja działa.
Czujnik występuje wielu modelach infiniti i nissana14364