Zaloguj si?

Zobacz pe?n? wersj? : Down pipe Fx35

Adam_77
16th-January-2019, 10:38
Witam mam pytanko , czy ktoś zakładał takie rury , chodzi mi o sondy za katalizatorem jaki zastosować emulator ( tulejkę ) .
Ma ktoś jakieś spostrzeżenia po założeniu tych rur.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190116/b5703486bfe82dcd36d229bd5a83a3b8.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Invicto
16th-January-2019, 19:20
zazwyczaj wchodza katowe, bo te ich "test pipes" maja czesto w sobie jak by taka przedluzke do sond..

lukasz32
16th-January-2019, 21:34
Będzie cicho brzęczeć przy odpuszczaniu gazu w przedziale gdzie najczęściej hamuję silnikiem, czyli tak 2700-2200, na rozgrzanym wydechu, myślę że powodem jest brak mocowania tego do fabrycznych uchwytów na katalizatory i brzęczą raczej splotki na Y-pipe. Zamontowałem nowy Y-pipe i bez zmian.

Po wycięciu dodatkowo środkowego tłumika robi się dźwięk hondy na przelocie - tragedia.

Ogólnie na seryjnym wydechu + downpipe jest trochę głośniej ale wolałem wcześniejszy dźwięk, z katalizatorami a bez środkowego i z MREV-em oraz Z-tube. Dźwięk był taki dojrzalszy.

Krąży też historia że pękają na tym spawy jeśli pochodzi to z chin, u mnie po 2 latach jest jedynie rdzawy nalot.

Podobno dodaje kilka koni i kilkanaście niutonometrów, ale podczas jazdy tego nie odczuwam.

Czek czasem się pojawia a czasem przez kwartał go nie ma.

Reasumując drugi raz bym nie montował, chyba że katalizatory są stare i zapchane.

Jeszcze jedno .. może być jeszcze sytuacja, że po zamontowaniu tych rur Y-pipe będzie za szerokie i albo je trochę naciągniesz albo będzie trzeba zwęzić - boszka i dwa spawy.

Adam_77
16th-January-2019, 21:51
Będzie cicho brzęczeć przy odpuszczaniu gazu w przedziale gdzie najczęściej hamuję silnikiem, czyli tak 2700-2200, na rozgrzanym wydechu, myślę że powodem jest brak mocowania tego do fabrycznych uchwytów na katalizatory i brzęczą raczej splotki na Y-pipe. Zamontowałem nowy Y-pipe i bez zmian.

Po wycięciu dodatkowo środkowego tłumika robi się dźwięk hondy na przelocie - tragedia.

Ogólnie na seryjnym wydechu + downpipe jest trochę głośniej ale wolałem wcześniejszy dźwięk, z katalizatorami a bez środkowego i z MREV-em oraz Z-tube. Dźwięk był taki dojrzalszy.

Krąży też historia że pękają na tym spawy jeśli pochodzi to z chin, u mnie po 2 latach jest jedynie rdzawy nalot.

Podobno dodaje kilka koni i kilkanaście niutonometrów, ale podczas jazdy tego nie odczuwam.

Czek czasem się pojawia a czasem przez kwartał go nie ma.

Reasumując drugi raz bym nie montował, chyba że katalizatory są stare i zapchane.

Jeszcze jedno .. może być jeszcze sytuacja, że po zamontowaniu tych rur Y-pipe będzie za szerokie i albo je trochę naciągniesz albo będzie trzeba zwęzić - boszka i dwa spawy.

Dzięki za info , ten check był za sprawa wyjętych katów ?

U mnie na chwile obecna katalizator po stronie kierowcy brzęczy na wolnych obrotach , co mnie irytuje rzecz jasna , rury przyszły z UK , na 100% chińska robota o nazwie japspeed[emoji6].
Check wywala rzadko na tym katalizatorze ,tylko ta grzechotka mnie wk%**+a.

djoneway
16th-January-2019, 22:35
heck wywala rzadko na tym katalizatorze ,tylko ta grzechotka mnie wk%**+a.
Też mam tą grzechotkę na wolnych, słyszalna tylko z zewnątrz. Zdążyłem się do tego przyzwyczaić. Tak jakby takie mielenie :) checka mi akurat nie wywala.

Adam_77
16th-January-2019, 22:39
Też mam tą grzechotkę na wolnych, słyszalna tylko z zewnątrz. Zdążyłem się do tego przyzwyczaić. Tak jakby takie mielenie :) checka mi akurat nie wywala.

Dokładnie mam tak samo ja u Ciebie Dominik, tak jak pisałem check sporadycznie.
Jeszcze poczekam z wymiana, ale w końcu ten czas przyjdzie...

djoneway
16th-January-2019, 23:11
Mnie pewnie też to czeka w niedalekiej przyszłości[emoji53][emoji849]

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

COUGAR
28th-January-2019, 21:08
Ja teraz wymieniałem same srodki wyszlo mnie 1800zl polecam hurtownie slusarczyk Tarnów wyślesz im wspawaja i odeslą.

lukasz32
29th-January-2019, 01:42
Dzięki za info , ten check był za sprawa wyjętych katów ?

Zdecydowanie, ale nie przeszkadza mi to bo jeżdżę dosłownie raz w tygodniu. Zwykle pojawia się on kiedy sunę sobie 1600-2000 obr na tempomacie, czyli na wolnych obrotach. W lexusie miałem dokładnie to samo, ale w lexusie czuć bylo przyrost mocy po wyrzuceniu katów.

Gdanio
22nd-March-2020, 13:54
Witam mam pytanko , czy ktoś zakładał takie rury , chodzi mi o sondy za katalizatorem jaki zastosować emulator ( tulejkę ) .
Ma ktoś jakieś spostrzeżenia po założeniu tych rur.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190116/b5703486bfe82dcd36d229bd5a83a3b8.jpg

Witam założyłeś może te decaty ,/pasują one bez problemowo do fx 35 2005 r? bo są to chyba od nissana 350z/ mam zamiar kupić do siebie ,i jak wygląda sprawa jest głośniej czy normalnie jakie odczucia ?

inverso9
23rd-March-2020, 10:12
Na pewno będzie głośniej a co do spasowania to w g35 musiałem je trochę naciągnąć

Gdanio
23rd-March-2020, 21:28
rozumiem ale potrzebuję informacji 100 % jeśli chodzi o fx 35 ,głośniej może być /oby nie za głośno/ W sumie bardzo dziwne że tak mało montaży DECATÓW było w FX ,albo mało pisane było o tym
tak czy siak dzięki

Gdanio
3rd-April-2020, 23:29
założyłeś w końcu te decaty bo jakoś chęci na opisywanie nie masz ,choć forum przeglądasz

Mati92
4th-April-2020, 01:30
Też jestem ciekaw jak tam sytuacja wygląda?

Gdanio
18th-May-2020, 21:29
Złożone zostały DECATY proste bez tłumików podobno lepsze /po konsultacji z Coobcio/ .
ZALETY.
- lepiej oddycha
- mniejsze spalanie
- fajniejszy pomruk silnika na wolnych obrotach
- na pewno mocniejszy
WADY
- teraz zdało by się strojenie na hamowni u Coobcio koszt 2400 zł
- rezonans między 2500-3000 obrotów ./do zniesienia/
- brak mocowań na decatach
- montaż
14158