PDA

Zobacz pe?n? wersj? : Wielkopolska/Leszno : FX35, rok: 2008, VIN : JNRAS08W48X210367

Komarecki
10th-March-2019, 20:22
FX35, rok: 2008, VIN : JNRAS08W48X210367

https://www.otomoto.pl/oferta/infiniti-fx-3-6-l-285km-bardzo-bogata-wersja-auto-bardzo-ladne-polecam-ID6BEu2H.html
na otomoto pd paru tyg, wiem ze to oferta komisu i pewnie autko przyjechało pare lat temu z za oceanu.
Moze ktoś sprawdzić w jakim stanie z za wielkiej wody przyjechało? i czy wogóle warto sie tym autem interesować :) ?
Thx

lukasz32
10th-March-2019, 21:04
Na google znajdujemy np. takie opinie o tej firmie:

"Rozmawiałem z właścicielem dzień przed przyjazdem.
Informowałem,że mam 530km w jedną stronę.
Pan zapewniał,że auto jest naprawdę godne polecenia.
Na miejscu okazało się ,że podana cena w ogłoszeniu 27 900 brutto jest ceną NETTO.!!
Po pierwsze nie mam możliwości odliczenia Vatu więc mnie to nie obchodzi ,a po drugie w ogłoszeniu pisze się,że jest to cena netto i dałbym sobie spokój z taką wycieczką ,ale to jeszcze nie koniec..
Na miejscu okazało się ,że Jumper ma tablice Francuski ,natomiast jest przekładką ANGLIKIEM ,więc jest wart może 1/2 ceny którą Pan za niego żąda.
Na dodatek przekładka zrobiona bardzo niechlujnie , źle poskładane elementy plastykowe plus licznik z anglika.."

Nie martwi Cię to? ;)

Komarecki
11th-March-2019, 01:17
Na google znajdujemy np. takie opinie o tej firmie:

Nie martwi Cię to? ;)

Raczej nie spodziewa się ze właścicel komisu jeździ po fury do stanów ... a to co ma na placu pochodzi z różnych źródeł ... więc mam nadzieje ze Fifirifi nawet jeśli był jako wrka z US ściągnięty to nie wyglądał tragicznie i prawdoppodobieństwo stopuy będzie nieduże ...

lukasz32
11th-March-2019, 20:17
Raczej nie spodziewa się ze właścicel komisu jeździ po fury do stanów ... a to co ma na placu pochodzi z różnych źródeł ... więc mam nadzieje ze Fifirifi nawet jeśli był jako wrka z US ściągnięty to nie wyglądał tragicznie i prawdoppodobieństwo stopuy będzie nieduże ...

No tak... Podejrzewam że po tego typu zakupie dział "silnik i skrzynia biegów" może zostać Twoim ulubionym ;) Ale obym się mylił.

slepy62
11th-March-2019, 23:28
No tak... Podejrzewam że po tego typu zakupie dział "silnik i skrzynia biegów" może zostać Twoim ulubionym ;) Ale obym się mylił.

No i powstaje jeszcze pytanie na jakim forum w dziale "silnik i skrzynia biegów" będziesz szukał typ silnika - bo jak widzę po komisowym ŁOPISIE to lol ŁON mocno zmodyfikowany

INFINITI FX 35 ; 3.6 l 285 KM
Pojemność skokowa 3 600 cm3

... o ile się nie mylę Cadillac takie coś ze 3 lata temu wypuścił (2 cylinder deactivation) więc może to przeszczep nowszej technologii w starszym opakowaniu lol i będziesz miał V4 / V6

Jarek75
12th-March-2019, 00:06
"Inteligentne wspomaganie kierownicy uzależnione o prędkości" , "Inteligentne wspomaganie hamowania". Nie ma co,powazna sprawa. To na pewno pisal ktos rownie inteligentny.......

lukasz32
12th-March-2019, 00:20
Zapytam poważnie, czy takie określenie jak "przeciwstawne zaciski hamulcowe" jest używane w motoryzacji i może odnosić się do hamulców infiniti, czy to jakiś neologizm?

Jarek75
12th-March-2019, 00:28
Odpowiedz na pewno znajdziesz pod jednym z numerow telefonu :
607 377 921 693 213 565
661 309 198

Jarek75
12th-March-2019, 00:31
..........a tak na serio :
W samochodach osiągających duże prędkości, w których skuteczność hamowania musi być znacznie podwyższona, stosuje się stałe zaciski. Są one wyposażone w minimum dwa tłoczki zlokalizowane po przeciwstawnych stronach. W przypadku takich zacisków, za dosunięcie klocka zarówno po zewnętrznej i wewnętrznej stronie tarczy odpowiadają osobne tłoczki. W najszybszych samochodach częściej będziemy mieli do czynienia z czterotłoczkowymi zaciskami (dwa tłoczki po każdej stronie tarczy). Jednak ostatecznie auto może być wyposażone w sześcio-, ośmio-, a nawet dziesięciotłoczkowe hamulce. W niektórych konstrukcjach hamulców o stałych zaciskach montuje się wkładki cierne w liczbie odpowiadającej ilości tłoczków. Aby siła hamowania była jak najbardziej równomierna, każda para tłoczków może mieć również inną średnicę.

lukasz32
12th-March-2019, 00:34
Są one wyposażone w minimum dwa tłoczki zlokalizowane po przeciwstawnych stronach.

Rozumiem, myślałem że sprzedającemu chodziło o coś innego, to ja raczej takich hamulców nie mam, czyżby w tym fx-ie były jakieś inne zaciski?

lukasz32
12th-March-2019, 00:40
Odpowiedz na pewno znajdziesz pod jednym z numerow telefonu :
607 377 921 693 213 565
661 309 198

O tutaj podałeś dobre wskazówki dla kolegi kupującego ;)
https://bez-wypadkowe.net/showthread.php/35203-Fiat-Ducato-2011-ZFA25000001904971-korekta

Mój szwagier ostatnio kupował (kolejne w swojej karierze) auto od handlarza, również mu podesłałem taki link, i tego samego wieczora auto było już u niego na podwórku. No cóż, pierwszym od handlarza nie dojechał nawet do domu, a miał ze 20km, finalnie szybko pozbył się go za pól ceny po 3-4 naprawach, na drugim widzę piękne wykwity na tylnych błotnikach po pierwszej zimie :)

Jarek75
12th-March-2019, 00:54
Dobry handlarz jest jak dobra wrozka, zawsze prawde Ci powie :)

Ologt
14th-March-2019, 00:03
czyżby w tym fx-ie były jakieś inne zaciski?

hehe ,w 1 gen seryjnie to ciężko nazwać hamulcami ,to są bardziej spowalniacze

Komarecki
15th-March-2019, 15:16
No i powstaje jeszcze pytanie na jakim forum w dziale "silnik i skrzynia biegów" będziesz szukał typ silnika - bo jak widzę po komisowym ŁOPISIE to lol ŁON mocno zmodyfikowany

INFINITI FX 35 ; 3.6 l 285 KM
Pojemność skokowa 3 600 cm3

... o ile się nie mylę Cadillac takie coś ze 3 lata temu wypuścił (2 cylinder deactivation) więc może to przeszczep nowszej technologii w starszym opakowaniu lol i będziesz miał V4 / V6

bardziej mi to wygląda jak jakaś hybryda pomimedzy V6 a V8 ... moze V7 ?? :)

Komarecki
15th-March-2019, 15:43
Idąc dalej tym tematem ... szybkie sprawdzenie CARFAX : https://drive.google.com/file/d/1Sg4x1dmV6L_ragckFURZVqSQaD8BaWP_/ (podziękowania dla : https://www.facebook.com/passioncarspl/
Wydaje się być OK ... pytanie jeszcze jak historia tego autka w PL ... Muszę sie przejechać i obejrzeć