Zaloguj si?

Zobacz pe?n? wersj? : Uruchomienie Silnika - problem

karrrol
20th-June-2019, 00:18
Witam
Mam od niedawna infiniti Fx35 i zauważyłem problem z odpalaniem silnika po krótkim postoju i kilkukilometrowym przejechanym dystansie.
Wtedy jak go odpalam to silnik niby zaczyna działać ale po kilku sekundach obroty spadają i cała deska rozdzielcza gaśnie

Jak odpalam samochód rano to wszystko działa ok "od strzała" albo po dłuższym postoju ale jak przejadę 2-3km i zostawię go na 20-30 minut albo krócej to nie pali za pierwszym , czasem 4 / 5 próba pomaga ( ale też nie ma reguły na to )

Natomiast jak już nie mam sily na kręcenie to delikatnie przy odpaleniu dodaje gazu i wtedy silnik się uruchamia bez problemu.

Znalazłem temat odnośnie przepustnicy czy to będzie problem z jej wyczyszczeniem czy jednak coś innego ??

Z góry dziękuje za podpowiedzi

Kazik_R52
20th-June-2019, 06:54
Może masz tam start-stop. :hail:

Wyczyszczenie przepustnicy to nie problem, odłączasz Aku, rozkrecasz, ja miałem spray do rozpuszczania syfu, do tego szmatka, skręcasz i musisz tylko znaleźć procedurę jej programowania, w zasadzie od tego zacznij. U mnie robię to tanim programem , ale do FX to nie podejdzie. Ja zmieniałem świece , czyścilem przepustnice , auto zauważalnie się zmieniło na plus