Zaloguj si?

Zobacz pe?n? wersj? : Infiniti Fx 37 2009, nie za niska cena?!?

Manrian
25th-July-2019, 10:55
https://www.otomoto.pl/oferta/infiniti-fx-infiniti-fx-37-s-ID6C6nlz.html?requestFromAd=1&track%5Bmessage_sent%5D=1&id_at=87352533#gallery-grid

Panie, Panowie!

Takie ogłoszenie, jak powyżej. Fx II generacji. Ktoś z Grudziądza chce sprzedać, cena 47900zł. Moim zdaniem za niska, jeśli mówimy o aucie, które przynajmniej na tych zdjęciach, nie jest uszkodzone.

Ogłoszenie samo w sobie nie jest jakieś hiper podejrzane, oprócz tekstu "Więcej informacji o aucie udzieli mój mąż". Kobieta pisze ogłoszenie, ale w sprawie pytań to do męża?!? To czemu mąż sam nie napisał tego ogłoszenia?!

Niestety numer Vin nie został podany.

Tak na szybko przeanalizowałem fotki na telefonie, to dramatu chyba nie ma. Linie, szczeliny układają się symetrycznie, elementy wyglądają na raczej dobrze spasowane. Środek również w zadowalającym stanie.

Napisałem w nocy maila do sprzedawcy przez otomoto, czy wszystko z tym autem jest ok. Czekam na odpowiedź.

Może ktoś rzuci fachowym okiem? Nie ukrywam, że w marce Infiniti jestem jeszcze kompletnym świerzakiem i nie znam typowych cech tego modelu.

Z góry dzięki!

sirtrojan
25th-July-2019, 13:27
ogłoszenie smierdzi z daleka -informacje o wymianie rozrządu napinaczy i pompy wody. Pytanie dlaczego ktoś je wymieniał.

lukasz32
25th-July-2019, 13:31
Jak cena dobra, a tak mi się wydaje, to jechać dziś i ogladać, z miernikiem i na kanał czy do SKP. Być moze szpara maska-zderzak trochę duża, ale moze to nic groźnego.
Zobaczyć czy skrzynia nie szerpie, czy nie kopci/bierze oleju, czasem poznasz po bańce w bagażniku, ale skoro masz hondę to wiesz ;) Wahacze również do tanich nie należą, chyba 1200 sztuka dolnego. Myślę że to tyle. Jak check wyskoczy to sprawdzisz przy pomocy ELMa. Czasem to tylko katalizatory, które w tym aucie należy usunąć ;)

Czasem wypadkowa przeszłość nie jest czymś złym, przez 10 lat miało prawo się coś wydarzyć.

Manrian
25th-July-2019, 14:39
No właśnie ta szczelina też mnie zainteresowala najbardziej, bo wiekszych mankamentów wizualnych na pierwszy rzut nie zauważyłem.

Oczywiście jakbym był nim poważnie zainteresowany, to SKP czy Aso Nissan idzie w pierwszej kolejności.

lukasz32, dzięki za uwagi. A co masz na myśli z Hondą? Że niby olej bierze?? :) Nie, nie jest źle, naprawdę.

Odnośnie ewentualnej przeszłości wypadkowej- oczywiście wolałbym takie przypadki omijać, ale jeśli auto nie było mocno trzaśnięte, a do tego naprawione zgodnie ze sztuką i dobrze udokumentowane, to nie problem. W tym przyoadku nie znam jeszcze samego pochodzenia auta, wiemy tylko, że sprowadzane.

Czemu się zastanawiam? Ponieważ z tego, co widzę, to ceny II generacji FX-a zaczynaja sie mniej wiecej od 55-60 tyś zł, więc tu mamy dużo niższą kwotę. Może to właśnie ta różnica w doprowadzeniu auta do "stanu używalności" szerokopojętej.

Dzięki za komentarze i uwagi. Wszystko będzie pomocne przy wyborze, także jeśli coś jeszcze widzicie, to dajcie znać.

slepy62
25th-July-2019, 15:07
https://www.otomoto.pl/oferta/infiniti-fx-infiniti-fx-37-s-ID6C6nlz.html?requestFromAd=1&track%5Bmessage_sent%5D=1&id_at=87352533#gallery-grid

To "europejczyk", po zdjęciach domniemam że FX37S PREMIUM (czyli pełne wyposażenie, na kierze ma pełne sterowanie w tym ICC i fotele sport)

1. pytanie tylko czy produkcyjnie 2008~2009 ze starym czy 2009~... już z nowym Entertainment/Navi

2. pokrywa silnika - przyczyną mogą być złe spasowanie elementów po jakimś strzale ale równie dobrze, po wymianie rozrządu - złe spasowanie na bolcach regulacyjnych / zamkach klapy (częsty przypadek, efektem jest m.in. poszum wiatru / "przeciągi" przy większych prędkościach) lub za niskie ustawienie zderzaka (u mnie tak kiedyś zrobił serwis :infi: i później poprawiał)

Pierwsze to niech sprzedawca poda VIN i sprawdzenie w EU bazie aut kradzionych ... jak jest OK. jechać oglądać i jak będzie "chęć na ochotę" - pojechać na przegląd przedsprzedażowy do serwisu :infi:

lukasz32
25th-July-2019, 19:44
A co masz na myśli z Hondą? Że niby olej bierze?? :) Nie, nie jest źle, naprawdę.

Ale to nic złego że bierze, czy nie bierze, miałem H, myślę że robiła najlepsze silniki o małych pojemnościach, niesamowicie żywotne i mocne, wysokoobrotowe. Niestety nie produkuje dużych pojemności i tylko dlatego jej teraz nie mam. A olej brały bo tak były chyba skonstruowane, zresztą przy pewnych obrotach w większości aut ubywa.

Słuchajcie z tym przeglądem w aso, kiedyś dzwoniłem do serwisu w wawie, powiedziano mi że "w ciagu najbliższych 2 tygodni nie mamy czasu" więc jak to jest? Ponadto co oni w aso odnajdą czego na kanale i ścieżce nie wypatrzysz albo prostym oprogramowaniem nie znajdziesz? Miałem jeden kontakt z aso, gdzie błednie zdiagnozowano pewną usterkę zwiazaną z check engine, jak to się mówi "na chłopski rozum" było wiadomym, że przyczyna jest inna, no i była. Toteż nie zaglądam tam wiecej. No i przed zakupem do aso nie jeżdżę, albo kanał albo/i głębokie spojrzenie w oczy sprzedającego, takie częstochowskie metody ;)

Shimomura
25th-July-2019, 23:46
Parę miesięcy temu ktoś mi oferował tyle ze I gen. W cuda nie wierze i uważam, że te najtańsze II-gen za 60tyś, też ktoś bez powodu nie sprzedaje i prezentów nie robi. Być może "okazja" :-)

Kazik_R52
26th-July-2019, 03:25
Panowie dopóki nikt nie sprawdził trzeba traktować jak okazję i już, kiedyś jak zależało mi na sprzedaży auta to puściłem dużo taniej. Gdyby mi zależało na takim aucie to już bym go tam obejrzał ...przypomina mi się historia jakaś sprzed 2 lat, pewnej Zetki za 28tys , gdzie gość wrzucił na forum i dostał info, że to na 100% ulep, zderzak inny i wszystkie szroty świata, przez 2lata nawet złotówki do niej nie dołożył, miała malowany tylko jeden element i wymieniony zderzak z wersji innej (EU -,USA ,lub poliftowej) gość sprzedał ją niedawno dla pierwszego klienta za 33tys jako zadbana, olej tylko 10w50, itd..moja znajoma sprzedawała mustanga cabrio , takie jakieś śmieszne pieniądze wzięła , że szok , jeździła nim tylko kobieta z 5 jak nie dłużej lat , zobaczyła nowego Mercedesa oczy się zaświeciły i oddała by pewnie tego mustanga nawet za darmo. A już mina żona the best miala mial że 4 letniego Hyundai Sorento , popsuła się maglownica na drodze tak się wystraszyła , że powiedziała, że nigdy nie wsiądzie do tego auta i oddała Sorento w rozliczeniu do dilera , za jakiś 1/3 wartości jako wpłata na start do nowej Hondy CR-V.

Shimomura
26th-July-2019, 08:45
Ten kto nie zaznał co weekendowych wycieczek po samochód tracąc czas i $$$ przez okrągły rok uzna to ogłoszenie za okazję, inni też za ulep. Taki urok komentowania ogłoszeń :)

Wysłane z mojego SM-T819 przy użyciu Tapatalka

libros55
26th-July-2019, 18:14
Dlaczego rury z tylu tak odstaja? Normalnie sa schowane w zderzaku a tutaj wystaja i to sporo. Ja tam w okazje za bardzo nie wierze:)

lukasz32
27th-July-2019, 00:36
Dlaczego rury z tylu tak odstaja? Normalnie sa schowane w zderzaku a tutaj wystaja i to sporo. Ja tam w okazje za bardzo nie wierze:)

Mógł być wydech robiony, ja w każdym z moich 3 "i" miałem to zmienione. Raczej innego wytłumaczenia nie ma.

Na miejscu Kupującego dziś bym był już dawno po ogledzinach.

fifi6969
27th-July-2019, 13:23
A nikt nie pomyślał, że to może jest cena netto. Sprzedający czasem źle zaznaczy lub nie zaznaczy i potem tak wychodzi. Na cenę netto wychodzi normalnie.

Ologt
29th-July-2019, 23:53
Kurde ,jak bym miał kasę to już by leciał po niego ,rok temu za prawie tyle sprzedałem 2005r.

Kazik_R52
30th-July-2019, 01:03
Ha ha dyskusji będzie sporo nikt nawet nie sprawdzi

Shimomura
30th-July-2019, 08:13
Jak bym miał "rzut beretem" na pewno bym sprawdził. Jakieś 4 lata temu leciałem do Szczecina po auto:slinka:, lot był opóźniony i samochód trafił wcześniej na umówione przeze mnie ASO, ja w tym czasie miałem przesiadkę w Wawie, serwis dzwoni i krzyczy, że szrot - między innymi 16tyś błędów na skrzyni się zebrało. Sprzedający przez tel stwierdził, że auto jeździ więc nawet 2tyś nie zejdzie :) Zrobiłem nawrotkę, a auta nawet na oczy nie zobaczyłem zatem stracony czas i kółko w plecy. Manrian byłeś ? sprawdziłeś ? bo nas ciekawość zżera :p

butrym81
30th-July-2019, 19:05
Ha ha dyskusji będzie sporo nikt nawet nie sprawdziProwokatorze...[emoji12]
Cena auta brutto. Lista usterek jest spora, zarówno mechaniczne, lakiernicze jak i z elektroniką coś tam się pojawia( poduszki). Pan mówi otwarcie co do zrobienia.

Wysłane z mojego Moto Z3 Play przy użyciu Tapatalka

Manrian
30th-July-2019, 21:46
Panowie!

Przepraszam, że się zapadłem, na urlopie jestem.

Cholera, dzwoniłem, ale sie nie dodzwoniłem. Jak nie wyłączony telefon, to nikt nie podnosi słuchawki.

Butrym81- dodzwoniłeś się?? Nawet dziś dzwoniłem 2x... No i co tam? Lista taka długa, że pewnie wyjdzie więcej niż normalnie, heheh

Tak to jest, cud miód na zdjęciach, a rzeczywistość i tak robi swoje...

banny
28th-August-2019, 00:02
Już sprzedany, albo ogłoszenie nieaktualne.

sirtrojan
28th-August-2019, 15:58
Zamykam temat.