Zaloguj si?

Zobacz pe?n? wersj? : Infiniti FX 35, 2007, VIN JNRAS08WX7X209156

Manrian
3rd-September-2019, 23:41
Siemanko,

mam prośbę, może ktoś mógłby odkodować VIN JNRAS08WX7X209156 ?

Link do ogłoszenia z olx:

https://www.olx.pl/oferta/infiniti-fx-35-lift-wersia-sport-CID5-IDBhDDE.html

Przejrzałem kilka polskich i amerykańskich serwisów z darmowym odkodowaniem, ale tam są same podstawy :(

Jest to Infiniti FX 35 z 2007 roku, jeden człowiek z Olsztyna chce go sprzedać. Byłem go dziś obejrzeć "na szybko" :)

Mam też do Was wszystkich pytanie. Otóż na klapie bagażnika jest tylko oznaczenie FX S. Nigdy nie spotkałem się z oznaczeniem "S" w tej generacji. Widziałem tylko albo "FX 35", albo "FX 45". "S" widziałem chyba w II generacji. Sprzedawca twierdzi, że tak już przyjechał z USA, ale zastanawiam się, czy przypadkiem oprócz przodu, to nie był też trafiony w tył. Jest to wersja Sport, ale czy to właśnie będzie to oznaczać. Proszę Was, jako fachowców, o ocenę.

Dzięki Wam z góry :)

sirtrojan
4th-September-2019, 01:28
Nie ma takich z napisem S. Albo fx35 albo fx45

lukasz32
4th-September-2019, 02:11
Taką S-kę to ja mam w 50-tce i oznacza pakiet dodatków. Ktoś ją chyba tam dokleił licząc na dodatkowe konie. W suvie 3,5 litra ze starego typu skrzynią nie łudź się, o sporcie nie ma mowy, to jest auto skradające się ;) Trzeba było rozbitka od Wałgi brać i za 40 miałbyś prawdziwego sporta, jedynego w Kraju, porobione ma co trzeba. Ja bym go nie brał bo za drogo, ma podejrzany przebieg i felgi do wymiany. Dołóż dyche i kup fx35 2-gen z napędem na tył. Lekki, ekonomiczny, nowa buda. Może wiem kto będzie sprzedawał takiego z lpg z Kanady za jakiś czas, bo kupił fx50 i na razie rozebrany siedzi na kanale, bo silnik hałasuje a auto nie jedzie, oczywiście ma lpg. Jak go zrobi to moze sprzeda 35.

Manrian
4th-September-2019, 07:47
Nie ma takich z napisem S. Albo fx35 albo fx45

No właśnie też tak myślałem, ale pewności 100% nie miałem :)

Sprzedawca mówił, że ma wzmocniony delikatnie silnik, dlatego też w ogłoszeniu jest tam jakieś 300 hp. Tylko czym i jak on wzmocniony :)

Manrian
4th-September-2019, 07:54
Taką S-kę to ja mam w 50-tce i oznacza pakiet dodatków. Ktoś ją chyba tam dokleił licząc na dodatkowe konie. W suvie 3,5 litra ze starego typu skrzynią nie łudź się, o sporcie nie ma mowy, to jest auto skradające się ;) Trzeba było rozbitka od Wałgi brać i za 40 miałbyś prawdziwego sporta, jedynego w Kraju, porobione ma co trzeba. Ja bym go nie brał bo za drogo, ma podejrzany przebieg i felgi do wymiany. Dołóż dyche i kup fx35 2-gen z napędem na tył. Lekki, ekonomiczny, nowa buda. Może wiem kto będzie sprzedawał takiego z lpg z Kanady za jakiś czas, bo kupił fx50 i na razie rozebrany siedzi na kanale, bo silnik hałasuje a auto nie jedzie, oczywiście ma lpg. Jak go zrobi to moze sprzeda 35.

Zapewne to "S" jest doklejone, chyba nawet oryginalna czcionka, aczkolwiek, jeśli to tylko "podrabianiec", to po co takie coś wrzucać na auto. Zapewne to radosna twórczość jakiegoś Amerykanina :)
A mi nie zależy na tym absolutnie.
Tak, moim zdaniem cena w ogłoszeni jest przesadzona. Nie wiem, ile bym zbił z tej ceny, aczkolwiek sprzedawca powiedział, że śmiało możemy jechać na wybrany przeze mnie warsztat i go sprawdzić.

UWAGA! W aucie pali się kontrolka poduszki. Sprzedawca sam mi to powiedział, że nie robił tego, bo mu to nie przeszkadza. Błąd wyskoczył już w USA po stłuczce, on go sprowadził do Polski, naprawił, ale błędu nie wykasował po zrobieniu. Tu pytanie, czemu tego nie zrobił? Rzeczywiście by mu to nie przeszkadzało? Według mnie to dziwne, to ja nie rozumiem takich akcji. Przecież to nie jest wóz z koniem, żeby takie rzeczy zostawiać. No chyba, że to jak jakiś "zboczeniec" jestem i drażnią mnie takie rzeczy :)

Odnośnie auta Twojego kolegi - bardzo dobra opcja. Daj jakieś szczegóły :)

pzdr

Manrian
4th-September-2019, 08:11
Dołóż dyche i kup fx35 2-gen z napędem na tył. Lekki, ekonomiczny, nowa buda. Może wiem kto będzie sprzedawał takiego z lpg z Kanady za jakiś czas, bo kupił fx50 i na razie rozebrany siedzi na kanale, bo silnik hałasuje a auto nie jedzie, oczywiście ma lpg. Jak go zrobi to moze sprzeda 35.

FX II gen za 50 tyś zł? Realne są takie ceny? Ja się zastanawiam już czy bezpośrednio z USA sobie nie ściągnąć, bo tam ceny są po prostu śmieszne. Ostatnio obserwowałem FX-a z bodajże 2011 roku, który sprzedał się za 5,5 tyś dolarów. Do wymiany był tylko przedni zderzak (no chyba że znalazłby się As, który by go ładnie pospawał, bo nie był on kompletnie roztrzaskany :) ) i maska była pofalowana delikatnie. To wszystko co z nim było.

A co tam z tym silnikiem u Twojego kolegi? Sprzeda za 35 tyś? To prawie jak darczyńca :)

Shimomura
4th-September-2019, 16:29
Jest możliwy pakiet sport w tej wersji i w tym przypadku pewnie tak jest, ale nie wiąże się to z literką S na klapie :) Okolice 50k to realna cena za porządny niedłubany OEM-wy bezwypadek ale ciężko dorwać, sam szukam dla znajomego.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Manrian
4th-September-2019, 18:17
Jest możliwy pakiet sport w tej wersji i w tym przypadku pewnie tak jest, ale nie wiąże się to z literką S na klapie :) Okolice 50k to realna cena za porządny niedłubany OEM-wy bezwypadek ale ciężko dorwać, sam szukam dla znajomego.

Generalnie to auto jest w pakiecie sport, sam sprzedawca to pisze. Zastanawiam się tylko nad celem wstawiania takich emblematów, skoro auto nie spełnia takich specyfikacji. Może jestem za stary na zrozumienie takich rzeczy, hehe

50k za Infi fx I generacji to dla mnie zdecydowanie wygórowana kwota, pamiętajmy, że to auta minimum 10-letnie, minimum. Moim zdaniem to sztucznie zawyżone kwoty, na których opiera się spora część rynku. Poza tym jak obserwuję olx czy otomoto, to raczej nie ma szczególnie wielkiego popytu na te auta, wiele samochodód widzę w ogłoszeniach od miesięcy. Aczkolwiek sam dla siebie szukam Fx i otwarcie przyznaję, że to nie rozumem, a sercem się kieruję, bo po prostu wizualnie bardzo mi się podoba jako bryła i przez głupie serce zapewne zakupię, prędzej czy później.

A o co może chodzić z tym błędem poduszki? To już w ogóle jest dla mnie abstrakcja, że ktoś naprawia auto, podłącza ponownie poduchy i nie kasuje błędu, bo mu to "nigdy nie przeszkadzało".

Do tego też grill nie jest w chromie połysku, a bardziej w odcieniu złoty chrom, delikatnie miedziany (nie mylić z zardzewiałym, hehe). Osobiście to też mi się nie podoba, wolę oryginalny kolor, bo... ładniej się błyszczy ;)

Ps. Mamy kogoś do sprawdzenia auta to Vinie? Co tam w Usa się działo?

Shimomura
4th-September-2019, 19:30
Najczęstrzą przyczyną jest ukręcona taśma poduchy po nieprawidłowym ponownym montażu, i takich historii jest na pęczki w I gen. np po obszyciu dechy, dlatego pisałem o cenie za niedłubany bezwypadek. Popularności na olx itp niema bo gruzów nikt kupić niechce :) Niewiem czy sztucznie zawyżam cene czy nie ale od roku męczy mnie znajomy i 55 mi daje, a ja też bez powodu nie sprzedaję.

maruss84
4th-September-2019, 22:51
Najczęstrzą przyczyną jest ukręcona taśma poduchy po nieprawidłowym ponownym montażu, i takich historii jest na pęczki w I gen. np po obszyciu dechy, dlatego pisałem o cenie za niedłubany bezwypadek. Popularności na olx itp niema bo gruzów nikt kupić niechce :) Niewiem czy sztucznie zawyżam cene czy nie ale od roku męczy mnie znajomy i 55 mi daje, a ja też bez powodu nie sprzedaję.

Jak znajomy chce dobra sztukę to mój już jest na sprzedaż bo zmieniłem na QX70 :D

lukasz32
5th-September-2019, 00:02
A o co może chodzić z tym błędem poduszki? To już w ogóle jest dla mnie abstrakcja, że ktoś naprawia auto, podłącza ponownie poduchy i nie kasuje błędu, bo mu to "nigdy nie przeszkadzało".

Ps. Mamy kogoś do sprawdzenia auta to Vinie? Co tam w Usa się działo?

W G-serii nie łaczyła jakaś taśma, błąd wyskakiwał mi co kwartał w roczniku 2005. Kasuje się to 5 czy 6 razy przekręcając kluczyk i cofając kiedy zapalą się lampki, o 1 pozycję, szybkie ruchy i po 20 sek nei ma błędu. Czy jest też tak w FX-ie, moze ktoś potwierdzić?

Po vinie masz oferty na allegro, za darmo nie wiem czy ktos obecnie robi, ja ostatnio płaciłem.

Shimomura
5th-September-2019, 15:16
Jak znajomy chce dobra sztukę to mój już jest na sprzedaż bo zmieniłem na QX70 :DDaj pełne info na priv

Wysłane z mojego SM-T819 przy użyciu Tapatalka

banny
5th-September-2019, 23:06
Sprawdź na allegro aukcje z CARFAX to sprawdzisz też VIN za 18 zł chyba ;)

banny
11th-September-2019, 13:28
@Manrian - i co z tym egzemplarzem? : )

maruss84
11th-September-2019, 15:35
To "S" w tym modelu FXa jest tyle warte co te turbo :)

12901