PDA

Zobacz pe?n? wersj? : Wywala błędy

Mateusz ex37
22nd-September-2019, 15:14
QX60 zaczęło wywalać mi błędy P0174, P0301 oraz P0300, Silnik na obrotach jałowych delikatnie nierówno pracuje. Nie czuć żadnej utraty mocy. Wymieniłem już świece. Nim wymienię cewkę zapytam was co o tym sądzicie ?
Aha auto ma też czasem 50% problem z odpaleniem. Zwłaszcza jak po dłuższej jeździe postoi ze 2h.
Auto ma LPG. Od dnia montażu przejechał jakieś 35-40 tysięcy kilometrów na LPG

Kazik_R52
23rd-September-2019, 02:05
to było przed wymianą świec też ?, wszystko dobrze podłączałeś, podciśnienia, itd,..

na początku zamień cewki miejscami, jeśli to jest w 2 rzędzie (głowica) od przegrody przesuń ją na pierwszy, potem będzie łatwiej ją wymienić, posprawdzaj złączki cewek popryskaj tam czymś do złączy elektrycznych.

jeśli przy wymianie świec ktoś dotknął przepustnice co też masz wtedy falowanie .

przyjrzyj się czy uszczelka kolektora dolotowego jest oki

podłącz interfejs BT i zainstaluj na tel. program cvtz50 (5$) na andka, przy okazji zamiany cewek przeczyść przepustnicę i ją programem cvtz50 zaprogramuj.

Mateusz ex37
23rd-September-2019, 15:43
Świece wymieniłem bo źle chodzi. Nic to nie dało. Sprawdziłem wszystkie złączki, kable od podciśnień. Wszystko wygląda ok. Obroty nie falują ale cały silnik jakoś nierówno pracuje. ( trzęsie się) Tak jakby nie na wszystkie cylindry. Za pomocą aplikacji którą mi podałeś wyłączałem pojedynczo cylindry. Po ujęciu każdego słychać było różnicę. A więc pracuje na 6. Uszczelka dolotu jest Ok.
Jeszcze nie udało mi się zaprogramować przepustnicy gdyż na etapie 2 z 3 telefon mieli bez końca. ( z 10 minut buczał i się nie zaprogramowała.)