PDA

Zobacz pe?n? wersj? : Wykup (Leasing) Q50s 2.2d Mod.2018

konradwww
24th-September-2019, 21:26
Witam,

w grudniu mija moja umowa leasingowa. Mam opcje wykupu za 110.000PLN mojego leasingowanego Infiniti Q50s Sport Tech 2.2 diesel. Bedzie mial wtedy przejechane okolo 45tys kilometrow.
Auto nie posiada zadnych usterek za wyjatkiem porysowanych felg i malej ryski na lakierze :/.
Musze przyznac, ze przez te dwa lata bylem z niego zadowolony za wyjatkiem:
- mocy silnika i dzwieku
- malego bagaznika (460litrow)

zastanawiam sie nad ewentualnym wykupem? lub oddac auto ale bede musial pewnie pokryc koszty naprawy felg, polerki lakieru.

Co myslicie, szczegolnie w obliczu tego ze Infiniti sie wycofuje z Europy i pytanie jak bedzie z czesciami za kilka lat - wtedy pewnie zacznie sie sypac elektronika/czujniki i pojawia sie pierwsze usterki

Dane auta:
Infiniti Q50s Sport Tech (model 2018)
Rocznik 2017
Przebieg: 45tys
Stan: bardzo dobry (porysowane felgi i kila rysek na lakierze - drzwi)
Cena: 110.000PLN

Warto wykupic?

Bede wdzieczny za wasze przemyslenia!

Kazik_R52
25th-September-2019, 02:40
110tyś netto czy brutto ?

według mnie nie warto, bo o ile cena (110 brutto) może nie jest najgorsza i odpowiada wartości tego auta, ale skoro moc nie leży i funkcjonalność do końca nie teges. Gdyby to miało 220KM i AWD to byłoby fajne auto

nie myślałeś , żeby zawirusować tego diesla.

Co do zwrotu auta to Ty najpierw zrób niezbędne poprawki/detaling a potem zwróć, myślę ze będzie taniej ....

konradwww
25th-September-2019, 17:41
Cena brutto, wykup jako osoba prywatna.

Myslalem zeby chiptunnig ale nie jestem do konca przekonany czy to cos da? Ma ktos tutaj na forum diesla i robil chiptunning?

Kazik_R52
25th-September-2019, 20:36
To chyba 2.2 Merc silnik, wiec droga przetarta ? Tak bezpiecznie to 200KM i prawie 500 niutkow