PDA

Zobacz pe?n? wersj? : Parę pytań od świeżaka. FX35 2006

banny
7th-October-2019, 23:39
Cześć,
jako szczęśliwy posiadacz FX35 I gen chciałbym dopytać o kila spraw.

1) Klimatyzacja. Mam na 18 stopni to za zimno, zrobię na 18.5 to robi się za gorąco. Co z tym zrobić?
Czytałem o module klimatyzacji (sterowniku) - czy tu tkwi problem?

2) Składanie lusterek. Nie widzę w swoim takiego guzika, więc chyba nie ma? W aucie tej "klasy"? :) Nie wiem jaka mam wersje wyposażenia, na pewno nie jest to "sport", nie mam też dvd w zagłówkach.

3) światła dzienne w halogenach - ktoś podpowie jak ugryźć ten temat? Lub inna opcja z ustawieniami "auto" na manetce.

4) zmiana koloru szarych elementów w kokpicie - mam na myśli tunel środkowy wraz z kierownicą - ktoś to robił?

5) czujniki parkowania przód + tył. Chciałbym jakieś kupić, co polecacie?

6) Deska z bąblami -demontaż i obszycie, czy obszycie moze być bez demontażu?

dziękuję :infi:

banny
9th-October-2019, 00:07
Stoję teraz przed wyborem obszywania deski - czy mozna to zrobić bez demontażu? Tak mi tapicer polecił, ale czy podoła zadaniu, to nie wiem. Ktos próbował bez demontażu?

sirtrojan
9th-October-2019, 01:47
demontaż deski to nic strasznego. jak chcesz mieć dobrze zrobione to zdemontuj/oddaj do demontażu.

banny
9th-October-2019, 07:55
demontaż deski to nic strasznego. jak chcesz mieć dobrze zrobione to zdemontuj/oddaj do demontażu.

Polecany tapicer nie bardzo chce sie tego podejmować, dziś będę jeszcze u jednego - dwóch to zobaczę.
Ale pytam właśnie tutaj, czy bez demontażu ktoś robił ; )

Gdanio
9th-October-2019, 20:06
Składania lusterek elektrycznie nie ma ,tylko ręcznie.
Światła dzienne w halogenach nie bardzo halogeny to halogeny .Zrób światła tak jak jest w orginale czyli. W lampach przednich masz pozycję w orginale masz tam żarówkę 2-włuknową i tam montujesz żarówkę ledową też 2-włuknową dorabiasz instalację podpinasz pod automat świateł plus czujnik zmierzchu i ogień.
czujniki parkowania jakaś średnia półka i wystarczy .
No i dobry warsztat a oto najtrudniej chyba że sam ogarniesz ,ja pojechałem aż do Białegostoku tam mi ogarneli dzienne i przeciw mgielne w sobotę w 5-godzin, dzwoń i pytaj 690-025 -023 mają też na miejscu czujniki parkowania.
pozdrawiam.

maruss84
10th-October-2019, 00:10
Składania lusterek elektrycznie nie ma ,tylko ręcznie.
Światła dzienne w halogenach nie bardzo halogeny to halogeny .Zrób światła tak jak jest w orginale czyli. W lampach przednich masz pozycję w orginale masz tam żarówkę 2-włuknową i tam montujesz żarówkę ledową też 2-włuknową dorabiasz instalację podpinasz pod automat świateł plus czujnik zmierzchu i ogień.
czujniki parkowania jakaś średnia półka i wystarczy .
No i dobry warsztat a oto najtrudniej chyba że sam ogarniesz ,ja pojechałem aż do Białegostoku tam mi ogarneli dzienne i przeciw mgielne w sobotę w 5-godzin, dzwoń i pytaj 690-025 -023 mają też na miejscu czujniki parkowania.
pozdrawiam.

U kogo w Bialymstoku byles? Bo szykuje sie na przeróbkę QX70, a jestem z Białego

Gdanio
10th-October-2019, 07:43
ALAR przerabianie lamp USA.Numer masz podany w wcześniejszym poście

Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka

maruss84
10th-October-2019, 09:38
ALAR przerabianie lamp USA.Numer masz podany w wcześniejszym poście

Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka

Znam firme, obok jest drukarnia z ktorej korzystam, przetestuje, dzieki za cynk

Gdanio
10th-October-2019, 09:44
Ja jestem zadowolony z usług [emoji106][emoji16]