Mateusz9020
21st-October-2019, 23:23
Część wszystkim,
Czy ktoś z Was może oglądał lub zna ten egzemplarz g37x
https://www.otomoto.pl/oferta/infiniti-g-infiniti-g37x-ID6BGQje.html
Podobno jest to 3 właściciel. Lekka przygoda parkingowa z lewej strony z tyłu. Do wymiany jest jedno łożysko z przodu. Z dokładnych zdjęć widać że jest pęknięta skóra na boczku w drzwiach kierowcy oraz jest zmatowiona prawy reflektor z przodu.
To jest wszystko co wiem z rozmowy telefonicznej oraz ze zdjęć.
Czy bać się przebiegu 200 000 km?
Mam kawałek drogi do niego i może ma ktoś więcej informacji na temat tego egzemplarza.
Z góry dziękuję za pomoc.
lukasz32
22nd-October-2019, 01:32
Właśnie ta lampa i halogen .. czyżby po przygodzie ktoś budżetowo załatwił sprawę i wymienił nie komplet a stronę? Lepiej sprawdź co się tam wydarzyło.
Łozysko zamiennik z wymianą ze 300-350zł.
Auto było być może na firmie, sprawdź czy latało trasy czy miasto, jeśli 200 trasą to chyba nie ma problemu, o ile na oleju nie oszczędzano.
Co do przebiegu to nie widzę zdjęć fotela kierowcy, poproś o zdjęcia.
Generalnie uważam że cena do negocjacji nie mniej niż 10%... aczkolwiek jest fv więc może nie zejść tyle ile powinien.
Mateusz9020
22nd-October-2019, 07:30
Właśnie ta lampa i halogen .. czyżby po przygodzie ktoś budżetowo załatwił sprawę i wymienił nie komplet a stronę? Lepiej sprawdź co się tam wydarzyło.
Łozysko zamiennik z wymianą ze 300-350zł.
Auto było być może na firmie, sprawdź czy latało trasy czy miasto, jeśli 200 trasą to chyba nie ma problemu, o ile na oleju nie oszczędzano.
Co do przebiegu to nie widzę zdjęć fotela kierowcy, poproś o zdjęcia.
Generalnie uważam że cena do negocjacji nie mniej niż 10%... aczkolwiek jest fv więc może nie zejść tyle ile powinien.
Właściciel zarzeka się, że malowany był tylko lewy tył ( przesłał zdjęcia jak to wyglądało). Lampy podobno są oryginalne tylko ta prawa złapała wilgoć od środka i zmatowiała. Olej wymieniany co 10 tyś.
Załączam zdjęcia środka. Widać rozcięcie na boczku drzwi kierowcy. Auto jest właśnie zarejestrowane na firmę i podobno kończy się leasing.
https://www.dropbox.com/sh/33q06k86kwmy9gm/AAAhQXU0SYHtOV00XZl-88eEa?dl=0
Laroche
17th-November-2019, 02:11
Jeśli Cię to dalej interesuje to oglądałem wczoraj ten samochód. Właściwie to pojechaliśmy z nim do serwisu pana Lesiaka.
Wizualnie to wnętrze trochę zmęczone, z zewnątrz sporo odprysków lakieru, przedni zderzak słabo spasowany, jedna przednia lampa matowa i pęknięta, opony łyse, sporo korozji od spodu.
Od Pana który go sprawdzał dostałem liste rzeczy do naprawy:
opony,
konserwacja podwozia,
wahacze przednie dolne,
regeneracja przekładni kierowniczej, (możliwe że przewód wspomagania też, bo był ślad wycieku)
zbieżność,
świece zapłonowe,
pasek klinowy z rolkami, łożyskami,
żarówka xenon, polerowanie lampy
to łożysko o którym pisałeś,
olej w dyfrze,
Pan który to sprawdzał mówił, że auto dobre, poza tymi mankamentami, silnik chodzi ładnie i skrzynia też, ogólnie po samej jeździe testowej wszystko wyglądało ok. Właściciel o tych mankamentach jak twierdzi nie wiedział, co jest raczej prawdą, bo faktycznie nie czuć żadnych objaw podczas jazdy. Koszt napraw które wymieniłem, bez łożyska i oleju w dyfrach, serwis wycenił na około 11 tysięcy. Łożysko plus oleje w dyfrach to będzie pewnie koło tysiąca. Ostatecznie nie kupiłem samochodu.