PDA

Zobacz pe?n? wersj? : Rozładowywanie akumulatora

donwito81
30th-October-2019, 22:59
Witajcie koledzy, od niedawna jestem prawie szcześliwym posiadaczem FX 45 z 2008 . Kilkanaście dni temu przy próbie odpalenia okazało się że padł mi akumulator. Pomyślałem sobie , auto stało kilka dni pewnie akumulator jest już kiepski pojechałem kupiłem nowy. Zamontowałem i odpalił od strzała. Za kilka dni auto znowu stało nie odpalane 3 dni wsiadam a tu znowu akumulator rozładowany. Czy może ktoś z Was miał podobny problem? Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc . Ewentualnie może ktoś poleci mi jakiegoś dobrego elektryka z okolic Łowicza , Łodzi Płocka ,Kutna .

Pozdrawiam .

lukasz32
31st-October-2019, 00:10
Kolega sprawdzi miernikiem za 20 zł ładowanie, napięcie akumulatora na postoju, podczas odpalania oraz rozbiór prądu na zgaszonym to będzie więcej wiedział i elektryk może tyle nie skasuje. Gogle podpowie jak to się sprawdza, to bardzo przydatna wiedza. To może być coś błahego i zrobisz to szybciej niż dojazd do mechanika.

donwito81
3rd-November-2019, 22:50
Sprawdyałem , na rozbiór prądu na wygaszonym silniku to niestety 0,43 A. Ale to nie jest niestety teraz największy problem . Wczoraj trochę wdeonąłem mojemu autku i niestety z lilnika zaczęło się wydobywać metaliczne pukanie . To jest teraz mój największy problem :(.

lukasz32
3rd-November-2019, 23:12
Taki jest urok 4,5L. Ale pocieszę Cię - oto pojawiła się okazja na tuning silnika, dogadaj się na spokojnie z Coobciem i wykrzesaj z niego ze 400hp bez strokera.