Zobacz pe?n? wersj? : EX30D - rozładowany akumulator - jak otworzyć klapę bagażnika
lucasso73
9th-November-2019, 11:30
Cześć, mam taki problem - rozładował mi się akumulator w Infiniti EX30d, chyba mam problem z alternatorem, bo świeżo kupiłem akumulator, bo rozładowaniu się wcześniejszego. Ale to inna kwestia.
Chodzi o to, że nie mogę otworzyć tylnej klapy by dostać się do akumulatora - Paragraf 22. ;)
Czy jest jakiś sposób na otwarcie klapy, przy rozładowanym akumulatorze?
Łukasz
Mateusz ex37
9th-November-2019, 12:38
Ciekawe dlaczego aku w ropniaku dali w kufrze. W benzyniaku jest pod klapką przy podszybiu. Może masz pod maską jakieś wyjście plusa.
slepy62
9th-November-2019, 13:04
Ciekawe dlaczego aku w ropniaku dali w kufrze. W benzyniaku jest pod klapką przy podszybiu. Może masz pod maską jakieś wyjście plusa.
W EX30d i FX30d AKU jest kubaturowo 2 razy większy/dłuższy od AKU w innych modelach, nie zmieściłby się na podszybiu...
Cześć, mam taki problem - rozładował mi się akumulator w Infiniti EX30d, chyba mam problem z alternatorem, bo świeżo kupiłem akumulator, bo rozładowaniu się wcześniejszego. Ale to inna kwestia.
Chodzi o to, że nie mogę otworzyć tylnej klapy by dostać się do akumulatora - Paragraf 22. ;)
Czy jest jakiś sposób na otwarcie klapy, przy rozładowanym akumulatorze?
Łukasz
Połóż oparcia siedzeń - chyba na klapie powinieneś mieć rączkę od otwierania awaryjnego ale gdzie dokładnie jest w EX nie wiem...
MiR
9th-November-2019, 16:07
W FX jest dźwignia do awaryjnego otwierania ukryta pod plastikowa zaślepka na środku klapy ..
Trzeba dostać się składając oparcia tylnich foteli jak pisał Slepy, może u Ciebie być podobnie ...
Mateusz ex37
9th-November-2019, 18:09
W EX37 również jest zaślepka na klapie.
sirtrojan
9th-November-2019, 18:41
znajdz kawałek plusa pod maską i podłącz prostownik.
lucasso73
21st-November-2019, 17:51
Dzięki, do klapy się dostałem, wymieniłem akumulator, ale po jakimś czasie padł znowu, alternator jest ok, ale coś zużywa prąd na postoju. Pytanie, czy ktoś z Was miał podobną sytuację, co może pobierać prąd na postoju? Jakie są najczęstsze przyczyny ucieczki prądu.
Mateusz ex37
21st-November-2019, 17:59
Może zwarcie gdzieś jest.
Maxx
21st-November-2019, 21:50
Dzięki, do klapy się dostałem, wymieniłem akumulator, ale po jakimś czasie padł znowu, alternator jest ok, ale coś zużywa prąd na postoju. Pytanie, czy ktoś z Was miał podobną sytuację, co może pobierać prąd na postoju? Jakie są najczęstsze przyczyny ucieczki prądu.
W zetce mam wyłaczone oswietlenie kabiny na OFF , w pozycji AUTO na postoju nic się nie świeci a jednak coś zżera prąd z aku .
maruss84
21st-November-2019, 22:17
alternator "OK' tylko pod względem ładowania, czy też sprawdzony czy nie bierze prądu na postoju? Bo jeżeli nie to może mieć jakieś zwarcie w środku i ciągnie (oglądałem ostatnio taką sytuację na TVN Turbo u Klimka, chyba w jakiejś Corvecie :) )