PDA

Zobacz pe?n? wersj? : Okazyjne QX70 z otomoto za 77k

maruss84
21st-November-2019, 22:29
Gdyby ktoś szukał okazyjnego QX70 3.7 to na allegro stoi taki za 77k pln. W dowodzie jest wpisany QX70 ale niestety z USA auto przyjechało jako FX37 :)

djoneway
24th-November-2019, 20:25
Zapodaj linka tak z ciekawości...

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

maruss84
24th-November-2019, 23:08
Zapodaj linka tak z ciekawości...

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

https://www.otomoto.pl/oferta/infiniti-qx70-infiniti-qx70-2013-lpg-4x4-ID6CCA1E.html#c6818a9bad

po vinie to jest to auto z obrazka poniżej :)

13435

NA otomoto, olx, allegro też można spotkać podróbki Q50s, auto z Ameryki płynie jako Q50, a na otomoto nagle dostaje na klapie literkę "s"

Jakie dokładnie wersie były tych Q50, bo planuję też coś zakupić w USA

Q50 3.0t 300HP i Q50s 3.0t 405HP??

Ologt
28th-November-2019, 18:00
Nie wiem o co Ci chodzi ? przecież na zdjęciu jest QX70

maruss84
28th-November-2019, 22:52
Nie wiem o co Ci chodzi ? przecież na zdjęciu jest QX70

Kupując to auto i idziesz np. do aso i mowisz ze masz QX70 z 2013, pokazujesz dowod zeby sprzedawca spisal se vin i nagle ci mowi, ale pana auto to nie jest QX70 tylko FX37 z 2012 roku, ma pan zle wpisane w dowód :)

Wiem, ze buda i wszystko to so samo, ale ja kupując QX70 chciałbym aby to auto z fabryki wyjechało z takim emblematem na tylnej klaapie, a nie FX37 i se pozniej Janusz z Polska je zarejestrowal na nowszy model.

Han
29th-November-2019, 01:15
Witam :)
Wyświetla mi że już nieaktualne, ale jeśli to z okolic Łodzi, to miałam okazję je obejrzeć. Zrezygnowałam z zakupu, środek jak dla mnie bardzo zniszczony i na zewnątrz też wymagał dużej tolerancji i wyrozumiałości - na pewno między innymi stąd cena. Mechanicznie się nie wypowiadam, bo nie ja prowadziłam.

maruss84
29th-November-2019, 01:39
Witam :)
Wyświetla mi że już nieaktualne, ale jeśli to z okolic Łodzi, to miałam okazję je obejrzeć. Zrezygnowałam z zakupu, środek jak dla mnie bardzo zniszczony i na zewnątrz też wymagał dużej tolerancji i wyrozumiałości - na pewno między innymi stąd cena. Mechanicznie się nie wypowiadam, bo nie ja prowadziłam.

nie jestem pewnien ale chyba tak :) może ktoś złapał okazję :) i będzie zadowolony, może auto jest ok mechanicznie, a wizualnie se ktos ogarnie. Ale jak bym w życiu nie kupił od typa który tak kombinuje.

Ologt
30th-November-2019, 19:00
Maruss ale dalej nie wiem na jakiej podstawie twierdzisz że to jest FX ? Przód auta po lifcie ,nie wiem jak zegary miał bo już nie ma aukcji

slepy62
30th-November-2019, 22:19
Maruss ale dalej nie wiem na jakiej podstawie twierdzisz że to jest FX ? Przód auta po lifcie ,nie wiem jak zegary miał bo już nie ma aukcji

Do 2013 był FX, QX70 to nazwa od 2014 (pomimo iż auto dokładnie to samo)
według ogłoszenia auto było z 2013 więc...

maruss84
30th-November-2019, 22:32

Ologt spójrz jeszcze raz na tego screena, nad fotka auta jest nazwa auta 2013 Infiniti FX37. Nie ja to dodalem, jest to screen z wyciagu z aukcji w USA. pozniej wrzucę jeszcze fotkę tylnej klapy na której jest emblemat FX37.

Jak auto zmieniałonsie na QX70 to coś zmienili? Czy wszystko zostalo z Fx37?

maruss84
1st-December-2019, 22:56

Look na klapę

13468

maruss84
7th-December-2019, 01:27
no i kolejny rodzynek, w tym rzypadku chyba czarne felgi dodały troche koni i wleciała literka "S"

https://www.otomoto.pl/oferta/infiniti-qx70-qx70skamery360bosealu21xenonkeylessfull-ID6CvxV5.html?#gallery-open

Ologt
12th-December-2019, 12:34
Do 2013 był FX, QX70 to nazwa od 2014 (pomimo iż auto dokładnie to samo)
według ogłoszenia auto było z 2013 więc...

Z tego co wiem to QX70 był od 2013r tylko nie wiem czy w USA czy EU

https://www.autocentrum.pl/infiniti/qx70/

Jak auto zmieniałonsie na QX70 to coś zmienili? Czy wszystko zostalo z Fx37?

Ze zmian to tylko zderzak przedni ,grill i ramki halogenów ( dokładka pod zderzak i halogeny są takie same ) + podświetlenie zegarów jest inne

Ologt
12th-December-2019, 12:38
no i kolejny rodzynek, w tym rzypadku chyba czarne felgi dodały troche koni i wleciała literka "S"

https://www.otomoto.pl/oferta/infini...?#gallery-open

chyba, że sie mylę

Nie było wersji sport ?

slepy62
12th-December-2019, 15:02
https://www.otomoto.pl/oferta/infiniti-qx70-qx70skamery360bosealu21xenonkeylessfull-ID6CvxV5.html?#gallery-open
chyba, że sie mylę

Żeby uprościć wszystkim, na rynku USA nie występowało "CÓŚ" takiego jak wersja SPORT w modelach FX II gen:
- FX35 2009~2012
- FX37 2013
- QX70 z silnikiem 3.7 L 2014-...

Wersje SPORT były zarezerwowane tylko i wyłącznie dla modelu
- FX50S 2009~2013
- QX70S z silnikiem 5.0 od 2014-...
przy czym dodam że model FX50 - produkowany na rynek USA, występował także w wersji NIE SPORT

Z tego co wiem to QX70 był od 2013r tylko nie wiem czy w USA czy EU

KRZYCHU - nowe nazewnictwo INFINITI weszło na całym świecie od 2014 r.
z małym zastrzeżeniem że roczniki modelowe MY14 - wyprodukowane jeszcze w 2013 mogły już mieć nazwę QX70

PACKAGES AND OPTIONS
QX70 5.0-litre
QX70 3.7-litre

Deluxe Touring Package: (V6): 20x8.0-inch 5-spoke aluminum-alloy wheels with P265/50R20 V-rated all-season tires; Maple interior accents; aluminum pedals; tonneau cover; Climate-controlled front seats; quilted leather-appointed seats
-
O

Technology Package: Intelligent Brake Assist (IBA) with Forward Collision Warning (FCW); Lane Departure Warning (LDW) system and Lane Departure Prevention (LDP) system; Front Pre-Crash Seat Belts; Intelligent Cruise Control (Full Speed Range); Distance Control Assist (DCA); rain-sensing front windshield wipers; Adaptive Front lighting System (AFS) with auto-leveling headlights
O
(requires sport package)
O
(requires Deluxe Touring Package)

Sport Package: Continuous Damping Control (CDCŽ) suspension with Auto and Sport modes; Rear Active Steer; sport-style front seats with thigh support; driver's seat with power bolster adjustment (4-way); dark tinted side air vents and lower side trim; solid magnesium paddle shifters; Adaptive Front lighting System (AFS) with auto-leveling headlights
O (req. Tech Pkg)

Ologt
12th-December-2019, 21:19
z małym zastrzeżeniem że roczniki modelowe MY14 - wyprodukowane jeszcze w 2013 mogły już mieć nazwę QX70

to na pewno bo widziałem już kilka sztuk z 2013 z "nowym " przodem i zegarami .Czyli "S " występował tylko w EU we wcześniejszych rocznikach FX QX w EU a w USA tylko 5.0 ?

maruss84
14th-December-2019, 02:14
to na pewno bo widziałem już kilka sztuk z 2013 z "nowym " przodem i zegarami .Czyli "S " występował tylko w EU we wcześniejszych rocznikach FX QX w EU a w USA tylko 5.0 ?

Nowy przód czyli gril i zderzak były juz wcześniej niż 2014, lifting II gen. był chyba w 2012 roku. W 2014 zmieniła się tylko polityka firmy z nazewnictwem na "Q". Czy zegary się zmieniły to nie wiem. Tak, niektóre auta mają produkcję 2013, po to aby juz an początku 2014 były dostępne od ręki (tak mi sie wydaje) . Jest to dość czesty proceder w USA, a jak to jest u nas? Jak chcę kupić auto powiedzmy 2020 to musze czekać do powiedzmy kwietnia 2020? czy auta są robione w 2019 ale na plakietce mają produkcja 2020?. no bo powiedzmy np. Octavi nie zrobią chyba w w 2 tygodnie żeby mozna było kupić ją 10 stycznia jako 2020 rokcznik.

Żeby uprościć wszystkim, na rynku USA nie występowało "CÓŚ" takiego jak wersja SPORT w modelach FX II gen:
- FX35 2009~2012
- FX37 2013
- QX70 z silnikiem 3.7 L 2014-...

Wersje SPORT były zarezerwowane tylko i wyłącznie dla modelu
- FX50S 2009~2013
- QX70S z silnikiem 5.0 od 2014-...
przy czym dodam że model FX50 - produkowany na rynek USA, występował także w wersji NIE SPORT

PACKAGES AND OPTIONS
QX70 5.0-litre
QX70 3.7-litre

Deluxe Touring Package: (V6): 20x8.0-inch 5-spoke aluminum-alloy wheels with P265/50R20 V-rated all-season tires; Maple interior accents; aluminum pedals; tonneau cover; Climate-controlled front seats; quilted leather-appointed seats
-
O

Technology Package: Intelligent Brake Assist (IBA) with Forward Collision Warning (FCW); Lane Departure Warning (LDW) system and Lane Departure Prevention (LDP) system; Front Pre-Crash Seat Belts; Intelligent Cruise Control (Full Speed Range); Distance Control Assist (DCA); rain-sensing front windshield wipers; Adaptive Front lighting System (AFS) with auto-leveling headlights
O
(requires sport package)
O
(requires Deluxe Touring Package)

Sport Package: Continuous Damping Control (CDCŽ) suspension with Auto and Sport modes; Rear Active Steer; sport-style front seats with thigh support; driver's seat with power bolster adjustment (4-way); dark tinted side air vents and lower side trim; solid magnesium paddle shifters; Adaptive Front lighting System (AFS) with auto-leveling headlights
O (req. Tech Pkg)

W USA/Kanada na pewno nie było QX70 z literą "S" ? ostatnio przeglądałem aukcje i trafilem na dwie sztuki. Np. Kanada, QX70S, 3.7, ma łopatki, felgi 21'' ale hamulce juz standardowe, nie Akebono. Podróba jak w PL?

A tu kolejny przykład, że literka S jest w gratisi. Poprzednie auta sprawdzałem po vin-ie i widziałem fotki z aukcji w USA, że na klapie nie było eSki a w PL juz sie pojawiła. Tu nawet nie trzeba tego robić. Najprostsza wersja wyposażenia, a jednak klapa jest wzbogacona o S :)

Literka "S" jest tylko w autach z Akebono, a Akebono jest tylko w tych z sporotowym zawieszeniem? No i oczywiscie łopatki przy kierownicy, fele 21" i te wypasione fotele

https://www.otomoto.pl/oferta/infiniti-qx70-infinity-qx70-3-7-320km-ID6Bya5O.html#gallery-open

W opisnie jeste "jasna skóra wentylowana i grzana", a gówno prawda, zwykłe tylko grzane, mam takie same hehe.

maruss84
14th-December-2019, 13:13
Jak janusze zainstaluja se app aliexpres to zaczna sie pojawiac takie Akebono nakładki :)

13501
13502

rapet1
16th-April-2020, 22:45
Ja mam FX z 2008r ściągniętego ze stanów pisze o tym 2 . W Europie premiera była w połowie 2009 i teraz jak idę po części to mi gadają ze w 2008 nie było jeszcze tego modelu a najlepszy motyw miałem jak rejestrowałem auto ogólnie auto z listopada 2008 tak mam w papierach z salonu a w dowodzie i karcie pojazdu data pierwszej rejestracji 01.01.2008 he he he fenomen i nic z tym nie da się zrobić to jest najlepsze . Może z tamtym jest tak samo QX z nazwa w Stanach weszły wcześniej jak w Europie ?

lukasz32
17th-April-2020, 00:03
Ja mam FX z 2008r ściągniętego ze stanów pisze o tym 2 . W Europie premiera była w połowie 2009 i teraz jak idę po części to mi gadają ze w 2008 nie było jeszcze tego modelu a najlepszy motyw miałem jak rejestrowałem auto ogólnie auto z listopada 2008 tak mam w papierach z salonu a w dowodzie i karcie pojazdu data pierwszej rejestracji 01.01.2008 he he he fenomen i nic z tym nie da się zrobić to jest najlepsze . Może z tamtym jest tak samo QX z nazwa w Stanach weszły wcześniej jak w Europie ?

Ze stanów tak wbijają - 1 styczeń. U mnie dodatkowo wpisali w dacie produkcji datę pierwszej rejestracji w kraju i to z takim bałaganem w papierach jeździło dwa lata, ale urzędnik ... wyraził skruchę i przeprosił. Ot taki uczciwy pan się trafił ;)