PDA

Zobacz pe?n? wersj? : Zmiana koloru podświetlenia z pomarańczowego na inny.

INFINITIFX35WAW2007
22nd-November-2019, 07:26
Witam. Niedawno kupiłem mojego Infiniti FX35 2007 rok czarny. Bardzo dobrze się sprawuje. I nie mam zastrzeżeń. Jedyne co razi w oko to przestarzałe multimedia i niepasujący w moim odczuciu pomarańczowy kolor.
O ile z radiem sobie poradziłem i zamówiłem na aliexpress ekran płaski typu tesla z super przeceny z 3500 na 1400 , o tyle nie mam pojęcia jak się zabrać za zmianę kolorków. Czy istnieje jakieś miejsce, gdzie można to zrobić? A mianowicie wymienić żarówki licznika km, zegarka i przycisków otwierania okien itd na inny kolor? Może ktoś z Was już to robił, albo zna osobę, którą można polecić. Z chęcią komuś zapłacę za taką usługę. Jeszcze nie mogę zdecydować się, który dokładnie kolor, ale wiem, że na 100% nie chce tego pomarańczowo-żółtego. Z góry dziękuję za konstruktywne rady. Będę wdzięczny za każdą sugestię. Pozdrawiam. Michał.

djoneway
24th-November-2019, 20:18
Daj znać przede wszystkim jak już zainstalujesz tesla screen, bo będziesz wtedy pionierem na tym forum w tej kwestii jeśli chodzi o 1 gen FXa. Za pewne jest dużo chętnych osób na taki bajer[emoji112][emoji16]

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

Gdanio
25th-November-2019, 18:49
No sam się napalam na te radio :)

djoneway
25th-November-2019, 20:25
Widziałem je na ali może trzeba było upolować okazję na 11.11. Czekamy na pierwszą osobę która przetrze szlak i zainstaluje ten wyświetlacz w FXie[emoji95][emoji122][emoji41]

Shimomura
25th-November-2019, 20:59
Przeszukaj dobrze forum, widziałem tutaj taki temat - pamiętam, że do przeróbki wykorzystał diody z podświetlania ekranu starego laptopa.

sirtrojan
25th-November-2019, 23:49
kolega LOKTONG tak zrobił : http://www.ifans.pl/showthread.php?3265-Wymiana-%BFar%F3wek-zegary-FX-I-generacja&p=32364&viewfull=1#post32364

sęk w tym ze on prowadzi serwis laptopów i ma sprzęt do lutowania ledów i ogólne pojęcie o elektronice :)

INFINITIFX35WAW2007
26th-November-2019, 04:42
Właśnie upolowałem go 11.11 stąd taka niska cena. Jedyny mankament to, że tesla ekran jest szary. Jadę dziś do speca pomalować go na czarno, bo mam czarne wnętrze. I zgadza się. Kupiony z aliexpress. Tutaj link : https://pl.aliexpress.com/item/4000348408059.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.2bd35c0fs uFaE7

Ok czyli jest Pan LOKTONG, który już zmienił kolory w swoim FX35. Tylko, że on jest z Częstochowy. Więc ciut daleko. No chyba, że bym zostawił mu samochód, wrócił pociągiem do Warszawy i potem bym pojechał odebrać gotowe auto. No nic. Napisze do niego, może się zgodzi.

Ale tak czy siak. Jak ktoś z Warszawy też się tym zajmuje to bardzo chętnie skorzystam z takiej usługi i zapłacę tyle ile będzie trzeba.

p.s. Tak wygląda ten ekran, przed montażem i przed kolorowaniem na czarno. https://ibb.co/BG4Qfps

Ma też wadę. Przyciski są gorszej jakości niż w fabrycznym radiu. Wciskają się ok, ale są głośniejsze i bardziej poluzowane. Czuć że chińszczyzna innymi słowy.

Gdanio
26th-November-2019, 20:04
Jak założysz kolego to podeślij jakiś filmik czy fotki :)

INFINITIFX35WAW2007
26th-November-2019, 20:04
LOKTONG odmówił podjęcia się tej sprawy. Będę wdzięczny za polecanie innych osób.

INFINITIFX35WAW2007
5th-December-2019, 06:38
Oddałem radio do montażu car audio i od razu pojawiły się problemy. Gość od car audio powiedział, że podłączył wszystko, ale zostały brakujące kable i on nie wie do czego można je podłączyć. Powiedział, że być może trzeba będzie grzebać głębiej w samochodzie w poszukiwaniu czegoś do czego można podłączyć brakujące złączki, ale że on teraz nie ma na to czasu i prosi o dokładną instrukcję montażu od chińczyka z aliexpress. Na dzień dzisiejszy udało się podłączyć ekran ale z powodu braku odpowiednich połączeń i wolnych kabli, które nie wiadomo gdzie przypiąć, w radiu niestety nie działa klima, sterowanie z kierownicy i ogólnie wiekszość przycisków nie działa mimo, że widać zę są aktywne i podświetlone. Więc póki co ekran został zdemontowany i przywrócony do pierwotnej postaci aż do wyjaśnienia sprawy i zlokalizowania miejsca, gdzie można podpiąć dane kable.

Zalączam materiały z wizyty u gościa car audio.

https://ibb.co/n1fTLP2

https://ibb.co/JtZQ3Gj

https://ibb.co/68cMTK7

I filmik pokazujący, że sprzęt nie działa tak jak należy.

https://www.youtube.com/watch?v=-lXMWkm3P5g&feature=youtu.be

Może ktoś ma pomysły lub wiedzę, gdzie mogą być ulokowane rzeczy do których można podpiąć te kabelki brakujące. (O ILE TO W OGÓLE CHODZI O TE KABELKI, MIEJMY NADZIEJE, ŻE TAK)

djoneway
5th-December-2019, 07:15
A podpiąłeś wszystko do wzmacniacza napięcia znajdującego się pod starą jednostką sterującą, takie białe pudełko? Bo wiem że ten moduł właśnie odpowiada za sterowanie klimą.

INFINITIFX35WAW2007
12th-December-2019, 23:58
Dobra udało się. Mam tesla screen i jest zajebisty. Lepszy niż wszystkie inne tesla screeny do FX II i do FX I razem wzięte. Jest przezajebisty i idealnie zamontowany. Udostępnie zdjęcia i video , jeśli ktoś mi do cholerki jasnej pomoże zmienić kolorki w infiniti. Mam na myśli poleci do kogo udać się w Warszawie aby to zrobił. Póki co od Warszawskich Car Audio słyszę : Panieee, tam są ledy płytkowe, ile to roboty, nie chce nam się, jesteśmy zajęci czymś innym, mamy nawał pracy. Do kogo mam z tym iść, żeby mi odpowiedział : - Dobrze proszę Pana, tysiąc złotych i będzie miał Pan niebieskie kolorki w infiniti. Gdzie szukać takich ludzi ?

sirtrojan
13th-December-2019, 01:35
Dawaj te screeny a nie tu pitu pitu o ledach. Wymontuj wszystko - pojedz do serwisu laptopów, popros to moze zrobią. Na żelaznej jest dobry sklep elektroniczny między Pańską a

Nawet nie wiedziałem że takie coś jest dostępne na rynku!

Na żelaznej jest dobry i dobrze zaopatrzony sklep elektroniczny- może polutują ci jak im przyniesiesz w rękach:

https://sklep.vega-tronik.eu/

robiłem u nich wymianę kondensatorów w sprzęcie agd ale płytkę wymontowałem i pokazałem palcem co trzeba wylutować i wlutować (odsysarki itp)

djoneway
13th-December-2019, 05:39
Zapodaj tą relację co i jak krok po kroku bo już wszyscy czekają niecierpliwie... [emoji3] jak sobie poradziłeś z tymi nie podłączonymi wtyczkami? Możesz podać linka do tego konkretnego sprzętu?

djoneway
13th-December-2019, 05:52
Znalazłem w super cenie, taki masz? https://m.pl.aliexpress.com/item/4000348408059.html?trace=wwwdetail2mobilesitedetai l&mb=Rl5JAzE3DMew1Y0&srcSns=Copy%20to%20Clipboard&tid=white_backgroup_101&tt=sns_Copy&rdtUrl=https://www.aliexpress.com/item/4000348408059/4000348408059.html?mb=Rl5JAzE3DMew1Y0&srcSns=Copy%20to%20Clipboard&tid=white_backgroup_101&aff_platform=default&cpt=1576209653638&sk=0cbp37nKL&aff_trace_key=39ee8732809e47d1ab45c10fea0d7cb5-1576209653638-06625-0cbp37nKL&businessType=ProductDetail&templateId=white_backgroup_101&platform=AE&terminal_id=56d83de9bd334ddbaed3c672fa01f31a Widzę że to jest to samo co kupił INFINITIFX35WAW2007 (http://www.ifans.pl/member.php?3312-INFINITIFX35WAW2007) Pytanie do Ciebie kolego jaką brałeś wersję 32Gb czy 64Gb? Cena 1200zł z darmową przesyłką jest kusząca. Oclili Ci paczkę, podłączyłeś ten sprzęt do neta?

djoneway
13th-December-2019, 21:12
Ogólnie myślę że to jest temat bardzo rozwojowy i sugerowałbym może jakość przenieść tę konwersację do nowego tematu np FX35 I gen Tesla Screen. Ja już też zamówiłem swój ekranik także za niedługo będę jechał ostro z tematem :)

sirtrojan
13th-December-2019, 22:03
hehe ok. zrobie osobny temat - teraz wpadłem na forum tylko na chwilunię. w nocy ogarnę.

INFINITIFX35WAW2007
17th-December-2019, 04:40
Nic nie umiem wymontować ani wmontować. Jestem laikiem. Ledy mnie bardziej interesują i po to założyłem ten temat. Jak ktoś mi coś załatwi w Warszawie, weźmie za rękę i pomoże jak małemu dziecku to wtedy ja tej osobie zapłacę.
I przy okazji wstawię relację dokładną co i jak trzeba zamontować w tym płaskim ekranie i jak zmienić język rosyjski na polski. Całą wiedzę posiadam. I wiem co i jak bo się z tym długo mordowałem.
Ale no sorry, tanio skóry nie sprzedam. Wy macie w dupie ledy, ja mam w dupie ekran. Jak będę miał ledy, to dostaniecie super dokładną instrukcje i relację z "tesla screen". A za rady wymontuj to, tamto , pokaż im palcem co i jak to podziękuję.
Powtarzam, jestem laikiem. A infiniti to mój nabytek od miesiąca. Pomóżcie z ledami, pomogę z ekranem. Tyle. Pozdrawiam.

Dawaj te screeny a nie tu pitu pitu o ledach. Wymontuj wszystko - pojedz do serwisu laptopów, popros to moze zrobią. Na żelaznej jest dobry sklep elektroniczny między Pańską a

Nawet nie wiedziałem że takie coś jest dostępne na rynku!

Na żelaznej jest dobry i dobrze zaopatrzony sklep elektroniczny- może polutują ci jak im przyniesiesz w rękach:

https://sklep.vega-tronik.eu/

robiłem u nich wymianę kondensatorów w sprzęcie agd ale płytkę wymontowałem i pokazałem palcem co trzeba wylutować i wlutować (odsysarki itp)

djoneway
17th-December-2019, 07:12
Nic nie umiem wymontować ani wmontować. Jestem laikiem. Ledy mnie bardziej interesują i po to założyłem ten temat. Jak ktoś mi coś załatwi w Warszawie, weźmie za rękę i pomoże jak małemu dziecku to wtedy ja tej osobie zapłacę.
I przy okazji wstawię relację dokładną co i jak trzeba zamontować w tym płaskim ekranie i jak zmienić język rosyjski na polski. Całą wiedzę posiadam. I wiem co i jak bo się z tym długo mordowałem.
Ale no sorry, tanio skóry nie sprzedam. Wy macie w dupie ledy, ja mam w dupie ekran. Jak będę miał ledy, to dostaniecie super dokładną instrukcje i relację z "tesla screen". A za rady wymontuj to, tamto , pokaż im palcem co i jak to podziękuję.
Powtarzam, jestem laikiem. A infiniti to mój nabytek od miesiąca. Pomóżcie z ledami, pomogę z ekranem. Tyle. Pozdrawiam.Acha czyli jak ludzie nie wiedzą jak to zrobić a starają Ci się pomóc to Ty już w drugą stronę nie pomożesz? Dostałeś już odnośnik do tutoriala jak i z czego to wykonać oraz propozycje gdzie można to wykonać? Czego oczekujesz, że właśnie ktoś zaprowadzi Cię za rączkę do elektronika i poda sprawę na tacy? Widocznie skoro nie ma więcej informacji na ten temat to niewielu użytkowników dokonało takiej modyfikacji. To forum jest po to żeby sobie pomagać a nie handlować informacjami z rodzaju coś za coś. Jak będziesz do tego w ten sposób podchodzić z łaską i szantażem to szacunku sobie nie zyskasz. Zalogowałeś się tu tylko po to żeby założyć Ledy do zegarów? Pomyśl że możesz tutaj jeszcze wiele razy zajrzeć z prośbą o pomoc i ktoś tak samo Cię potraktuje. Zatem dzięki za bezinteresowną pomoc[emoji122][emoji122]

djoneway
9th-January-2020, 01:28
U mnie też już siedzi Tesla Screen, ten sam co u kolegi powyżej. Poradziłem sobie z montażem ze wsparciem od strony technika z Chin i wszystko działa jak należy. Działają przyciski z kierownicy, sterowanie nawiewami i temperaturą, navi google maps, audio, język polski również jest:whistle:. Ogólnie super sprzęt jak za tą cenę ale ma też pewne wady. Nie działa kamera cofania. W zestawie jest dołączona kamera wraz z okablowaniem ale myślałem że ta fabryczna będzie śmigać, więc chyba pozostaje mi podłączenie tej dodatkowej. I jeszcze jeden problem, sygnał wejściowy audio jest za głośny, tzn słychać szum w tle z głośników i regulacja głośności jest bardzo czuła i na początku skali już gra za głośno. Być może trzeba zainstalować jakiś filtr dodatkowy żeby to stłumić. Poza tym jest pierdylion ustawień do audio i słychać że to ma ogromny potencjał i 32 bitowy przetwornik daje potężną jakość dźwięku, bez najmniejszego porównania do fabrycznej jednostki. Jakby ktoś wiedział jak sobie poradzić z tymi szumami z głośników (może jakieś filtry trzeba zainstalować przed kostką) to będę wdzięczny za informację. Wkrótce również zdam relację dokładną z działania sprzętu. I oczywiście służę wszelką radą i pomocą w kwestiach instalacji i ustawień sprzętu.
13587

Gdanio
9th-January-2020, 19:19
mam propozycję wymontuj się z forum razem z ledami :infi:

Mati92
23rd-January-2020, 21:38
To nie targowisko,ani przedszkole... Daj mi cukierka to dam Ci gume...
Forum jest po to,aby sobie pomagac,BEZINTERESOWNIE...
A forum myśliwych jest gdzieś indziej i tam mozna szukać jelenia... Pieniądze to nie wszystko :)