PDA

Zobacz pe?n? wersj? : Ogrzewanie

Tomsol
4th-December-2019, 14:20
Witam, mam problem z ogrzewaniem, gdy jest na obrotach ogrzewanie działa ok. Jak tylko puszcze gaz albo stoje na swiatłach dmuch zminym. Płyn w chłodnicy zalany na maksa...zna ltos przyczyne?
Fx35 I gen z 2006 roku

sirtrojan
4th-December-2019, 17:27
termostat do sprawdzenia.

masz gaz?

Tomsol
5th-December-2019, 14:44
Tak mam

Tomsol
5th-December-2019, 14:45
Termostat sprawny

Mateusz ex37
5th-December-2019, 17:40
W Mazdzie CX9 kiedyś tak miałem że po zamontowaniu LPG nie nagrzewał się. Na wolnych obrotach zamieniał się w lodówkę. Winna była instalacja LPG a w zasadzie punkt wpięcia przewodów. W CX9 jest takie śmieszne skrzyżowanie od "wody". ( obudowa termostatu)

sirtrojan
5th-December-2019, 18:36
Jak mateusz napisał wyżej. Gaziarze wpinają się w obieg wody i może coś przekombinowali i układ się zapowietrza.

Mateusz ex37
5th-December-2019, 18:51
Wystarczy, że ogrzewanie jest ostatnim ogniwem. Jeżeli przed ogrzewaniem będzie wymiennik od skrzyni i parownik ( albo dwa parowniki przy dużym silniku) to już to ogrzewanie będzie słabiutkie.

Tomsol
6th-December-2019, 12:48
Tak mam
Dziekuje za informacje...jade zaraz do gazownika

krypa
6th-December-2019, 15:19
Pytanie: od kiedy masz gaz i czy objawy wystąpiły zaraz po montażu LPG. Sprawdziłbym jeszcze nagrzewnicę, może być zamulona. W Chryslerze T&C z 2005 roku z gazem miałem podobne objawy i winny był słaby przepływ przez nagrzewnicę. Na szczęście nie musiałem wyciągać nagrzewnicy tylko przedmuchałem węże zasilające. Wyleciało dużo brunatnego mułu i po problemie.

Kpawel1986
20th-December-2019, 17:15
Witam, mam problem z ogrzewaniem, gdy jest na obrotach ogrzewanie działa ok. Jak tylko puszcze gaz albo stoje na swiatłach dmuch zminym. Płyn w chłodnicy zalany na maksa...zna ltos przyczyne?
Fx35 I gen z 2006 roku

Witam Tomsol, i jak udał Ci się znaleźć przyczynę? Mam dokładnie ten sam problem? Wymieniłem, pompę wody, termostat, korek od chłodnicy, przepłukany cały układ a ogrzewanie dalej kiepskie :-/