Zobacz pe?n? wersj? : Prośba o ocenę auta i uszkodzeń
bnp
31st-December-2019, 12:34
Znalazłem Infiniti QX70.posiadam foto które dodałem do ogłoszenia.czy może ktoś z forumowiczów ocenić mi to auto.Auto jest praktycznie bez przebiegu.właściciel twierdzi że zrobione jest zgodnie ze sztuką i ma wszystko na swoim miejscu.Jeśli ktoś może odpłatnie podjechać ze mną do Łomży i zobaczyć to auto prosze o kontakt.
Woy De
1st-January-2020, 19:12
Cześć.
Niestety Łomża mi nie po drodze, ale może pomoże Ci choć trochę to co udało mi się znaleźć...
Auto kupione na aukcji Copart z przebiegiem niespełna 3000 mil, czyli rzeczywiście znikomym, wystawione jako jeżdżące (Run and Drive)
Dość przykro trafione, bo czasem kończy się u druciarzy taka przygoda wycięciem środkowego słupka i wspawaniem nowego - ale tutaj chyba było ok, bo tylne drzwi się otwierały od strony pasażera (ale to wróżenie z fusów), bardziej bałbym się o dół i przedni słupek (rudy)... Poduszki widać na zdjęciach - kurtyna, fotel i kierownica. Komora silnika wygląda ok.
Patrząc na kwotację naprawy, to pewnie była szkoda całkowita, ale to byś musiał wykupić carfax, żeby zajrzeć w szczegóły
Sprawdź jeszcze PW...
maruss84
1st-January-2020, 20:14
Masz jakis link do ogloszenia jak auto teraz wyglada?
bnp
2nd-January-2020, 11:39
link
https://en.bidfax.info/infiniti/qx70/270278-infiniti-qx70-2017-white-37l-6-vin-jn8cs1mw9hm416178.html
ogólnie wlaściciel nie wie jak przebiegał proces naprawy.rozmawiałem z nim kilka razy.
https://www.otomoto.pl/oferta/infiniti-qx70-infiniti-qx70-3-7-benzyna-awd-perla-bardzo-niski-przebieg-ID6BL4lN.html#279a60814a (https://www.otomoto.pl/oferta/infiniti-qx70-infiniti-qx70-3-7-benzyna-awd-perla-bardzo-niski-przebieg-ID6BL4lN.html#279a60814a)
Woy De
2nd-January-2020, 11:50
Hmmm. Ciekawe. Na włoskich tablicach?
Poproś sprzedawcę o zdjęcia słupków od strony pasażera przy otwartych drzwiach, może będzie coś widać.
bnp
2nd-January-2020, 12:09
nie ma nawet 1 foto po rozebraniu auta do naprawy.jadę jutro zobaczyć to auto.mam 350 km ale z foto nic nie zobaczę.muszę osobiście.na Włoskich blachach bo auto nie zarejestrowane w kraju.
sirtrojan
2nd-January-2020, 18:42
jak doliczysz opłaty celne to wyjdzie bardzo drogo - nawet jak za takie świeże auto a to wciąż tylko wersja US
bnp
2nd-January-2020, 19:20
auto miało wycięty próg około 70 % plus kawałek słupka,wymienione drzwi.lampy US.ogólnie średnio to wygląda.
fifi6969
2nd-January-2020, 19:44
Cześć, jeśli jest to komis który zajmuje się autami z Włoch, a jego lokalizacja jest pod Siedlcami to miej oczy szeroko otwarte i czytaj wszystko dwa razy lub w obecności prawnika, bo to oszuści. Był reportaż w TVN turbo jak potraktowali oszukanego klienta. Jestem z Siedlec i ten komis nie ma dobrych opinii.
maruss84
3rd-January-2020, 02:30
Dość mocno pocharatane te drzwi. Pytałem się ostatnio znajomego lakeirnika jakie są uszkodzenia przy takich stłuczkach. Mówił, że często wymienia się słupek A bo mocn dostaje od zawiasów, i czesto tez deformuje się słupek B bo drzwi ciągną go za rygiel.
Słupek przy szybie też musiał być naprawiany, wstawili wstawkę lub zaszpachlowali lub wymieniali całą ćwaiartkę.
Pisałeś, że auto jest w Łomży, ale w ogłoszeniu na otomoto są Siedlce.
Dziwna sprawa, koleś piszę że od 3 lat użytkuje takei auto, a więc to kupił na handel i nie wiem jak wyglądał proces naprawy. Ja o swoich dwóch autach zza oceanu wiem wszystko.
Daj znac co to za sztuka
bnp
3rd-January-2020, 09:24
Rozmawiałem wczoraj z człowiekiem co to auto robił.Wycinany był próg praktycznie cały od słupka co są przykręcone drzwi przednie aż do połowy tylnych drzwi.do tego kawałek słupka B bo go pokrzywiło przy kolizji.Drzwi są nowe przód i tył.Lampy tył zostawił US oraz przód US.Ogólnie twierdzi że ma taką samą QX70 i jeżdzi od 3 lat ,stąd ten zapis w aukcji.Auto kupił na handel bo lakiernik co to robił twierdzi że robi mu auta regularnie.Chciałem bardzo kupić 3.7 silnik ale chyba zacznę się rozglądać za krajowym 3.0D z pewną historią.Obawiam się jak to jest zrobione jak robił to na handel.
Woy De
3rd-January-2020, 12:33
Rozmawiałem wczoraj z człowiekiem co to auto robił.Wycinany był próg praktycznie cały od słupka co są przykręcone drzwi przednie aż do połowy tylnych drzwi.do tego kawałek słupka B bo go pokrzywiło przy kolizji.Drzwi są nowe przód i tył.Lampy tył zostawił US oraz przód US.Ogólnie twierdzi że ma taką samą QX70 i jeżdzi od 3 lat ,stąd ten zapis w aukcji.Auto kupił na handel bo lakiernik co to robił twierdzi że robi mu auta regularnie.Chciałem bardzo kupić 3.7 silnik ale chyba zacznę się rozglądać za krajowym 3.0D z pewną historią.Obawiam się jak to jest zrobione jak robił to na handel.
Ja osobiście odpuściłbym sobie ten egzemplarz...
Wszystko dobrze dopóki nie dojdzie do jakiegoś dzwona (mniejszego lub większego) - wtedy takie rzeczy jak sztywność nadwozia i dodatkowe spawy mają znaczenie
No i nie wiadomo na ile dobrze było zabezpieczone auto przeciwkorozyjnie - może być słabo zwłaszcza w miejscu styku przedniej szyby ze słupkiem.
pozdrawiam i życzę powodzenia
maruss84
3rd-January-2020, 13:34
Ja jak suzkałem QX70 sobie to widząc takie uszkodzenia od razu odpuszczałem. Nie chciałem mieć żadnej ingerencji w progi i słupki. Możliwe że jest to tylko wymienione poszycie ale i tak odpuszczałem takei naprawy. U mnie blacharsko i mechanicznie skończyło się na wymianie czesci w zawieszeniu (amortyzator i wahacze, łączniki stabilizarota), nowym błotniku, plastikowy banan błotnika i kurtyna. Chyba musiał ktoś go trącić jak stał. Mało jest nie mocno uszkodzonych QX70 w USA.
Pod błotnikiem nic nie tknięte, fartuch calutki.
13566
bnp
3rd-January-2020, 22:48
Temat odpuściłem.Szkoda zdrowia w razie dzwona.Dzwoniłem też o inne.nie lepsze.zatopione,po wstawianiu ćwiartki itd.Szukam chyba diesla z historią z polskiej dystrybucji.W warszawie jest ładna czarna ale chłopak nie jest w stanie nic powiedzieć o niej.niby kupiona od kolegi ale mało wylewny w szczegółach.
actchris
20th-January-2020, 20:25
Dzwon jak to dzwon każdy w USA coś tam ma ale boczne są najgorsze bo wpływają na wytrzymałość całej konstrukcji, wolał by nie widzieć tego jak potem to się składa na spawach po uderzeniu przodem albo bokiem.