Zobacz pe?n? wersj? : Infiniti FX35 czy warto? Co Wy na to ?
Mati92
12th-January-2020, 01:24
Witajcie Panowie.
Marzy mi się cholernie Infiniti FX35. Słyszałem na prawdę wiele dobrego o tych autach i chciałem zasięgnąć jeszcze waszej opinii. Podobno to pancerna jednostka,ktora świetnie radzi sobie z gazem. Oczywiście tylko egzemplarze wyposażone w lpg wchodzą w moim przypadku w grę. Czy te silniki potrafią stwarzać jakieś problemy albo biora olej? Czy jest cos czego mozna się obawiać?
Ile w rzeczywistości auto potrafi spalić?
Mam na oku dwa egzemplarze z mojego województwa.
https://www.olx.pl/oferta/infiniti-fx35-2008r-sprzedam-CID5-IDCUWgZ.html to jest pierwszy z nich. Niestety miał mały incydent i był stukniety troszkę w prawa strone(błotnik i kawalek drzwi).
13593
Czy warto czymś takim sie przejmować? Patrząc na zdjęcia w ogłoszeniu wydaje mi sie,ze ten przód nie jest do końca dobrze spasowany i jedna strona jakby odstwala od drugiej... A Wy jak myslicie?
https://www.olx.pl/oferta/infiniti-fx-35-lpg-4-x-4-CID5-IDCScVe.html to jest drugi egzemplarz który mnie interesuje. W jego przypadku nie znam historii,ale zastanawiam się nad przebiegiem czy jest realny...
Oba auta stoja dłuższą chwilę także zaraz przychodzi mi mysl,ze moze coś z nimi jest nie tak skoro do tej pory się nie sprzedaly?
Proszę Was o opinię,co Wy o tym wszystkim myslicie ?
Dziękuje z góry za kazda cenna poradę i uwagę.
Pozdrawiam :)
lukasz32
12th-January-2020, 04:06
Podobno to pancerna jednostka,ktora świetnie radzi sobie z gazem
A skąd to taką wiedzę masz? ;)
Kolego poczytaj no forum trochę, tak sie nadaje do lpg jak k20a. Tak w dużym uproszczeniu - jeśli było dbane o olej to zrobi 500kkm a jeśli nie było dbane to 100kkm ;) Radzę nie sortować od najtańszych i nie kupować od handlarzy jak w/w.
Tu masz (raczej) pewniaka z racingforum.pl i ciekawy opis: https://www.otomoto.pl/oferta/nissan-murano-nissan-murano-w-znakomitej-kondycji-europa-lpg-super-stan-zamiana-ID6CE1Sf.html
Mateusz ex37
12th-January-2020, 11:32
Podobno to pancerna jednostka,która świetnie radzi sobie z gazem.
Ja bym rzekł, że nie przepada za LPG. Kontrola Luzów zaworowych co 50 000km, podejrzewam, że po 100 000 - 150 000 wymienisz gniazda zaworowe. i dalej będzie latać jak będziesz często wymieniał oliwkę.
Mati92
12th-January-2020, 12:14
Tu masz (raczej) pewniaka z racingforum.pl i ciekawy opis: https://www.otomoto.pl/oferta/nissan-murano-nissan-murano-w-znakomitej-kondycji-europa-lpg-super-stan-zamiana-ID6CE1Sf.html
Jak widze,ze było coś grzebane w silniku,remont czy cokolwiek podobnego to odrazu mnie to zniecheca... Miałem vw,w którym był zmieniany silnik,juz taki kupiłem i wiem jaki jest problem później przy sprzedaży,kazdy krzywo patrzy i kręci nosem nie zważając na to,ze wszystko bylo robione w autoryzowanym serwisie...
Poza tym choć wiem,ze infiniti jest budowane na podstawie murano właśnie to jakos nie ma do niego podjazdu według mnie.
Opinie sa na podstawie przeczytanych postów i komentarzy na face,ze sa to świetne auta i wystarczy zmieniać tylko olej... Dlatego też znalazłem się tu,bo wydaje mi się,ze znajdę tu bardziej zaawansowanych miłośników tej marki...
Poza tym po czym stwierdzasz,ze auto jest od handlarzy ?
Pozdrawiam
lukasz32
12th-January-2020, 13:41
Jak widze,ze było coś grzebane w silniku,remont czy cokolwiek podobnego to odrazu mnie to zniecheca...
To kup w LPG i remontuj sam.
Opinie sa na podstawie przeczytanych postów i komentarzy na face,ze sa to świetne auta i wystarczy zmieniać tylko olej..
Bardzo dobre źródło informacji :) Ale lepszym jest to forum. Poświęć niedzielę na studiowanie forum zamiast facebooka, może zaoszczędzisz parę $.
Poza tym po czym stwierdzasz,ze auto jest od handlarzy ?
Stwierdzam po numerze telefonu, chyba że to jakiś doktor dżekyl i myster hajd - w dzień handlarz, w nocy pasjonat i tylko pucuje, i zmienia olej. I do kościoła tylko jeździ, pomimo, że jest ateistą, ale kto to sprawdzi ;)
Ktos z forum chyba sprzedawał na otomoto za 40, jakiś szary, to jest dobry kierunek, nie będzie zaskoczenia.
Mati92
12th-January-2020, 14:03
Myślisz,ze kupując auto z lpg trzeba odrazu liczyć się z remontem silnika? Sprawdzałem teraz te numery telefonu i jak dla mnie numer jak każdy inny,nie sa to jakieś specjalne numery raczej...
Choć z drugiej strony i doświadczenia wiem,ze dobre zadbane auta często sa sprzedawane po rodzinie/znajomych bez potrzeby ich wystawiania... Ale chyba nie każdy sprzedający to oszust,nie możemy wrzucać wszystkich do jednego wora...
Nie ukrywam,ze trochę się zrazilem,a byłem strasznie zachlysniety tym wozem...
Edit: próbowałem znaleźć szarego fx o którym mówisz ale niestety bez powodzenia...
Mateusz ex37
12th-January-2020, 14:27
Trzeba zadać sobie pytanie co to znaczy dobre auto.
Kupując samochód najbardziej nie lubię aut które mają wypolerowany lakier na lustro, opony nabłyszczone, wnętrze wysmarowane 5 litrami plaka że aż się lepi, odkurzany że aż strach siadać a pod maską wymyty jakby miał posłużyć jako stół operacyjny. A i obowiązkowy zapachowa choinka. Jak widzę akie auto to od razu mówię papa.
Moje auto gdy przejechałem po nie 500km stało na kapciu, warstwa kurzu sięgała blisko milimetra, nie chciało odpalić ( standardowo padł aku.) drewniana okleina na drzwiach pasażera trzymała się ostatkiem sił. W przy salonowym komisie pewnie położyli lagę na nie bo z dokumentów wynika że stał tam niemal 3 lata.
Ale:
przejechał bezawaryjnie od dnia zakupu prawie 35 000Km. Nie trzeba myć pod maską bo nic nie cieknie ani nie poci się. Nie trzeba wieszać perfum bo nic nie śmierdzi z klimy, Nie trzeba polerować na lustro bo jak się umyje to wygląda dobrze pomimo lat.
Jak chcesz kupić dobre auto to zacznij od oględzin nie tych co mają milion zdjęć w profesionalnych ujęciach. Ale od tych co mają kiepskie ujęcia nie są wypieszczone na zdjęciach. itd.
Mati92
12th-January-2020, 14:35
Auto z 2008r posiada instalację firmy lovato od 2014 jeśli jest to istotne...
Mati92
12th-January-2020, 14:38
Trzeba zadać sobie pytanie co to znaczy dobre auto.
Kupując samochód najbardziej nie lubię aut które mają wypolerowany lakier na lustro, opony nabłyszczone, wnętrze wysmarowane 5 litrami plaka że aż się lepi, odkurzany że aż strach siadać a pod maską wymyty jakby miał posłużyć jako stół operacyjny. A i obowiązkowy zapachowa choinka. Jak widzę akie auto to od razu mówię papa.
Moje auto gdy przejechałem po nie 500km stało na kapciu, warstwa kurzu sięgała blisko milimetra, nie chciało odpalić ( standardowo padł aku.) drewniana okleina na drzwiach pasażera trzymała się ostatkiem sił. W przy salonowym komisie pewnie położyli lagę na nie bo z dokumentów wynika że stał tam niemal 3 lata.
Ale:
przejechał bezawaryjnie od dnia zakupu prawie 35 000Km. Nie trzeba myć pod maską bo nic nie cieknie ani nie poci się. Nie trzeba wieszać perfum bo nic nie śmierdzi z klimy, Nie trzeba polerować na lustro bo jak się umyje to wygląda dobrze pomimo lat.
Jak chcesz kupić dobre auto to zacznij od oględzin nie tych co mają milion zdjęć w profesionalnych ujęciach. Ale od tych co mają kiepskie ujęcia nie są wypieszczone na zdjęciach. itd.
Wydaje mi sie,ze auto z 2008,którego dodałem ogłoszenie nie jest jakos specjalnie wypolerowane czy umyte pod zdjęcia... W środku przydałoby sie przeprac tapicerkę,bo widać brudy... Ale moge sie mylić...
Mati92
12th-January-2020, 14:49
135991360013601
Otrzymałem przed chwila takie zdjecia przodu,bo nie dawal mi on spokoju,ze nie jest dobrze spasowany... Auto wygląda na jeżdżące,a nie stojące wyglancowane na sprzedaz...
Gdanio
12th-January-2020, 16:19
jak kupisz zadbany egzemplarz o którego ktoś dbał i przejechał nim parę kilometrów i lat i wie coś o tym samochodzie jaki olej zalany ? ile tego oleju bierze a/ brał będzie /jaka instalacja gazowa jak eksploatowana jakie części były wymieniane oleje, dyfry, skrzynia .To auto będzie śmigać .Wszystko jest bardzo ważne a jak kupisz to i tak po swojemu będziesz robił .
Gdanio
12th-January-2020, 16:35
I jeszcze bardzo ważna sprawa dotycząca tego auta odnośnie przystosowania do warunków europejskich przednich i tylnych lamp ,spryskiwaczy reflektorów , poziomowania, światła przeciwmgielnego tylnego , musi być to porządnie zrobione bo inaczej kasa będzie lecieć z portfela a koszt spory.
Gdanio
12th-January-2020, 16:38
no i na forum masz wszystkie informacje dotyczące tego auta.Miłej lektury .
Maxx
12th-January-2020, 19:11
No i przez taki "czarny PR" teraz nie będę mógł sprzedać swoich samochodów :):):):):):):):)
ceramiki , kwarce , gliptony , nabłyszczacze , 2 komplety dywaników lato/zima , wymiany amsoila co 10tys , modyfikatory tarcia
i po co mi to było :frusty:
a na dodatek przy wymianie filtrów "posprzątałem" w silniku lollollol
Mateusz ex37
12th-January-2020, 19:27
Nie przejmuj się, ludzie zazwyczaj kupują oczami i jak się błyszczy jak psu coś tam to Kupią.
A tak w ogóle to Infiniti to takie nie łatwo sprzedawalne chyba jest co?
Tak więc jak ja mam w swoim haka to jestem na przegranej pozycji. Przecież ciągałem przyczepę i woziłem węgiel całą zimę.
lukasz32
12th-January-2020, 19:49
wymiany amsoila co 10tys
Co tak oszczędnie? Podobno trzeba co 6 max 8 :D
Gdanio
12th-January-2020, 21:07
Co tak oszczędnie? Podobno trzeba co 6 max 8 :DJak Olej Amsoila to mam nadzieję że filtr też Amsoila.
Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka
Maxx
12th-January-2020, 21:18
Co tak oszczędnie? Podobno trzeba co 6 max 8 :D
to w infi , w zetce co 3-4tys :) i to na dodatek "ojej" który zużyje mi silnik
ze niby za twardy to tych silników czy jakos tam :eyebrows:
ps
z mojej strony koniec wygłupów bo autor wątku sie wkurzy
A na poważnie , szukając zetki przeglądnąłem kilkanaście ofert na otomoto wraz z ich historią ( jeśli masz vin , nr rej , date rejestracji i książkę serwisowa ). jeśli auto co roku przechodzi z rąk do rąk to lepiej zachować szczególną ostrożność , jeśli z US to sprawdzić co tam zaszło czy sprowadził handlarz czy ktoś dla siebie
Mati92
13th-January-2020, 04:24
Znalazłem na Internecie autotesto.pl. Podobno sprawdzają szczegółowo auto i dają końcowy raport,ktoś coś o tym słyszał może? 549 zł kosztuje najdroższa usługa,w ktorej jest już wszystko... Zastanawiam sie czy moze warto zainwestować,ale z drugiej strony boje się,ze bede 600 zl lżejszy i bez samochodu... Z drugiej strony lepiej 600 zł niż 30 tysięcy...
Maxx
13th-January-2020, 12:28
Moze spróbuj wstępnej selekcji od historiapojazdu.gov.pl jest darmowy warto zerknąć też w dane zagraniczne ( w jednym przypadku wyświetliła mi się szkoda całkowita i poźniejsza historia samochodu na terenie usa- prawie 3 lata na szrotach i w jakiś warsztatach - a po przybyciu do PL "igła")
następnie spróbuj automo.pl chyba max 70zł pojawią się :
próby sprzedaży na aukcjach internetowych z aktualnymi przebiegami i zdjęcia ( ale uwaga czasem wczytuje też jakies błedne , u mnie były bmki jakieś łady itd ) . pojawią się tam też szkody z kwotą i przebiegiem - mozna to skonfrontować z ksiażką serwisową i czasem wychodzą wałki z przebiegiem
dopiero potem próbowałbym autotesto , Powodzenia :)
Mati92
13th-January-2020, 21:10
Moze spróbuj wstępnej selekcji od historiapojazdu.gov.pl jest darmowy warto zerknąć też w dane zagraniczne ( w jednym przypadku wyświetliła mi się szkoda całkowita i poźniejsza historia samochodu na terenie usa- prawie 3 lata na szrotach i w jakiś warsztatach - a po przybyciu do PL "igła")
następnie spróbuj automo.pl chyba max 70zł pojawią się :
próby sprzedaży na aukcjach internetowych z aktualnymi przebiegami i zdjęcia ( ale uwaga czasem wczytuje też jakies błedne , u mnie były bmki jakieś łady itd ) . pojawią się tam też szkody z kwotą i przebiegiem - mozna to skonfrontować z ksiażką serwisową i czasem wychodzą wałki z przebiegiem
dopiero potem próbowałbym autotesto , Powodzenia :)
Wykupilem raport na autodna za ok 70 zl,ale za wiele mi to chyba nie pomogło... Musiałby na to ktos zerknąć fachowym okiem... Na środę jestem umówiony do mechanika w celu sprawdzenia auta...
Mati92
16th-January-2020, 21:12
Infiniti fx35 to jest najlepsze auto na świecie,zakochałem się w nim...
Dzięki Panowie za pomoc :)
Gdanio
16th-January-2020, 21:21
kupione czy nie kupione chwalimy się czy nie?
Mati92
17th-January-2020, 02:10
kupione czy nie kupione chwalimy się czy nie?
Kupiony... Moja nowa miłość... To nagłośnienie bose w ogole niepotrzebne przy dźwięku tego silnika... :p Pięknie to chodzi... Mam nadzieje,ze będzie mi służył... Dziękuje...
13628
lukasz32
17th-January-2020, 03:10
To nagłośnienie bose w ogole niepotrzebne przy dźwięku tego silnika...
Zrób dolot (w roku 2005 trzeba zrobić MREV-2) montując rurę dolotową z 350Z, wytnij tłumik środkowy i dźwięk będzie dużo lepszy, mnie się najbardziej podobał. Po wycięciu katów i na reszcie seryjnej dźwięk jest inny i chyba wszystkie 350z taki już mają, trochę głośniej i dość "żywiołowo" brzmi, 5-6 lat temu pisalem tu, że przypomina mi stare ferrari ;)
Nie wiem jak w fx, ale w g35 bose to straszny paździerz był, głośniki przynajmniej do wymiany (2ohm) i półka do wytłumienia.
Gdanio
17th-January-2020, 07:42
Kupiony... Moja nowa miłość... To nagłośnienie bose w ogole niepotrzebne przy dźwięku tego silnika... [emoji14] Pięknie to chodzi... Mam nadzieje,ze będzie mi służył... Dziękuje...
13628No wygląda jak kopia mojego ,no to jak będę u rodzinki w Szczecinie to się chyba pochwalisz mam nadzieję . Niech ci służy długo, to są dobre auta i nie dawaj żadnym wypadku pseudo mechanikom do roboty. Jak coś będziesz chciał to pisz. Ps.Śpisz w domu czy samochodzie [emoji1787][emoji1787]
Gdanio
17th-January-2020, 07:47
Zrób dolot (w roku 2005 trzeba zrobić MREV-2) montując rurę dolotową z 350Z, wytnij tłumik środkowy i dźwięk będzie dużo lepszy, mnie się najbardziej podobał. Po wycięciu katów i na reszcie seryjnej dźwięk jest inny i chyba wszystkie 350z taki już mają, trochę głośniej i dość "żywiołowo" brzmi, 5-6 lat temu pisalem tu, że przypomina mi stare ferrari ;)
Nie wiem jak w fx, ale w g35 bose to straszny paździerz był, głośniki przynajmniej do wymiany (2ohm) i półka do wytłumienia.Wiesz dźwięk z seryjnego Fx 35 pierwszej generacji jest słyszalny jak Stado Much siedzących przy krowim placku na łące [emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Mati92
17th-January-2020, 21:31
No wygląda jak kopia mojego ,no to jak będę u rodzinki w Szczecinie to się chyba pochwalisz mam nadzieję . Niech ci służy długo, to są dobre auta i nie dawaj żadnym wypadku pseudo mechanikom do roboty. Jak coś będziesz chciał to pisz. Ps.Śpisz w domu czy samochodzie [emoji1787][emoji1787]
No pewnie,zapraszam. Daj znać tylko wcześniej to na pewno jakoś się zgadamy. Dzis byłem zrobić serwis gazu i polamali mi to gdzie znajduje sie filtr i ta cała kostka co sie podlacza i tylko dodatkowe kosztaa są mi one niepotrzebne... Zamawialem dziś na części usa com.pl uszczelki do kolektora i pokrywy zaworowej. W Szczecinie na miejscu mechanik nie znalazł,jedynie nissan ale tam cena podwojna... A Ty gdzie kupujesz części do siebie ?
Gdanio
17th-January-2020, 22:25
No pewnie,zapraszam. Daj znać tylko wcześniej to na pewno jakoś się zgadamy. Dzis byłem zrobić serwis gazu i polamali mi to gdzie znajduje sie filtr i ta cała kostka co sie podlacza i tylko dodatkowe kosztaa są mi one niepotrzebne... Zamawialem dziś na części usa com.pl uszczelki do kolektora i pokrywy zaworowej. W Szczecinie na miejscu mechanik nie znalazł,jedynie nissan ale tam cena podwojna... A Ty gdzie kupujesz części do siebie ?A czemu uszczelka pod pokrywką zaworów to nie ma wpływu ,a pisałem Ci nie dawaj pseudo mechanikom do roboty wiem to boli ja posiadam swojego od około będzie 3 lat A mechanika jeszcze nie widział ,wszystko robię sam, A połamali ci pewnie kostkę od przepływomierza powietrza ktury jest wogule nie dostępny, A części to z USA albo Internet i forum,dużo czytania szukania okupowanych stronach motoryzacyjnych
kotlet2009
17th-January-2020, 23:42
Mati92 ... a u mnie leży nowiutka uszczelka pokrywy zaworów lewa+ prawa strona ..kupiłem jak miałem :infi: FX-a ale okazało się że była nie potrzebna .. miałbyś za pół ceny :rolleyes::rolleyes:
Mati92
18th-January-2020, 10:17
Mati92 ... a u mnie leży nowiutka uszczelka pokrywy zaworów lewa+ prawa strona ..kupiłem jak miałem :infi: FX-a ale okazało się że była nie potrzebna .. miałbyś za pół ceny :rolleyes::rolleyes:
No to teraz się kurka wodna wkurzylem,bo wolę ciąć koszta choć 160 zł płaciłem za to jak patrzę na fakturę... Może w poniedziałek zadzwonię i spróbuje zrezygnować.
A tam jest jeszcze jakas uszczelka od zmiennych faz rozrządu czy coś tego typu ?
Edit:jeszcze kolega z Koszalina to niedaleko tak na prawdę,ale głupi płaci podwójnie...
kotlet2009
18th-January-2020, 16:42
W zestawie jest uszczelka pod lewą i prawą pokrywę ..
To foto pokryw które zdejmujesz wyciągasz stare uszczelki i wkładasz nowe i zakładasz pokrywy i koniec .
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/142aac1d4e5f.jpg (https://naforum.zapodaj.net/142aac1d4e5f.jpg.html)
A to foto moich uszczelek :
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e3d95a137a38.png (https://naforum.zapodaj.net/e3d95a137a38.png.html)
Jak coś to za 65 zł z wysyłką bo u mnie i tak leżą ..
Mati92
18th-January-2020, 18:31
W zestawie jest uszczelka pod lewą i prawą pokrywę ..
To foto pokryw które zdejmujesz wyciągasz stare uszczelki i wkładasz nowe i zakładasz pokrywy i koniec .
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/142aac1d4e5f.jpg (https://naforum.zapodaj.net/142aac1d4e5f.jpg.html)
A to foto moich uszczelek :
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e3d95a137a38.png (https://naforum.zapodaj.net/e3d95a137a38.png.html)
Jak coś to za 65 zł z wysyłką bo u mnie i tak leżą ..
W poniedziałek z rana do nich zadzwonie,jak bede mógł zrezygnować albo wymienić na uszczelkę zmiennych faz rozrządu to z chęcią odkupie od Ciebie :)
kotlet2009
18th-January-2020, 18:58
Nie ma problemu .. :)
Mati92
21st-January-2020, 19:54
Tak się wkopalem z tymi częściami,ze mechanik mnie wystawil i kazał szukać innego warsztatu,a ja jestem bez części z wyslana zaliczka... Nie widzi czekać mi sie 3 tygodnie na części,bo zależy mi na czasie... Uszczelki do zmiennych faz rozrządu też nie maja co nie zmienia faktu,ze czas to pieniądz... W lutym szykuje mi sie wyjazd,a ja reka w nocniku ...