Zaloguj si?

Zobacz pe?n? wersj? : Zblokowane hamulce

Mati92
30th-March-2020, 19:03
Witam.
Jadąc dziś moim FX35 wydawało mi się jakby mocy brakło,bo ja gaz w podłogę,a tu tylko ryczy i nie chce jechać... Wysiadajac z auta poczułem straszny smród spalenizny i co się okazalo wszystkie koła gorące,tarczy nie idzie dotknąć,przód jakby cieplejszy od tylu. Już wiadomo czemu auto nie chciało jechać,tylko co może być tego przyczyna? Mam nadzieję,że nie popsulo się nic więcej,bo go dosyc mocno przegonilem gdyż ten jakby brak mocy mnie nie pokoil.
Auto ostatnio więcej stoi niż jeździ niestety. :(
Pozdrawiam

sirtrojan
30th-March-2020, 21:22
obstawiam jednak skrzynię. Może jak wystygnie będzie Ok. może...

aby wyeliminowac hamulce - podnieś auto i zobacz czy hamulce nie są zblokowane.

Mati92
31st-March-2020, 03:27
obstawiam jednak skrzynię. Może jak wystygnie będzie Ok. może...

aby wyeliminowac hamulce - podnieś auto i zobacz czy hamulce nie są zblokowane.

Może inaczej... Nie tak,że nie chce jechać,jedzie ale nie idzie tak jak iść powinien tak jakby coś go właśnie blokowalo...

lukasz32
31st-March-2020, 05:04
Odpowiem Ci tak. 15 lat temu wymieniałem sobie w aucie tarcze i klocki. Po tymże zabiegu spalanie wzrosło z 6,5 na 8. Co się okazało - nie wyczyściłem dobrze zacisków, klocki tarły się o tarcze, felgi ciepłe. Trzeba było rozebrać, wyczyścić i złożyć ponownie.

A w G35 również często zapiekały mi się prowadnice aż stało się tak jak na zdjęciu.

To już chyba wiesz co robić ;)

13932

Gdanio
31st-March-2020, 19:19
Jak blokuje 4-koła to tylko w 99,9 % pompa hamulcowa lub servo . Daj znać co było:car: