Zaloguj si?

Zobacz pe?n? wersj? : Qx 50 2019

BobK
28th-April-2020, 17:18
Hello! Pomóżcie koledzy i koleżanki, zachorowałem .... co sądzicie o tym egzemplarzu:

https://www.otomoto.pl/oferta/infiniti-qx50-infiniti-qx50-turbo-2019-ID6D0WJ4.html#29c3940426

Jeszcze nie oglądałem, dopiero w nocy zobaczyłem to auto i zanim podejmę jakiekolwiek kroki proszę Was o opinie ...
Tego modelu w PL nie było ...

butrym81
28th-April-2020, 17:36
Ten konkretnie egzemplarzy ma w historii flood. W chwili obecnej zapewne wszystko działa lub sprawia takie wrażenie.
Zaryzykujesz? https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200428/24d3c9d3f0c73d07b61872d5a6f1f778.jpg

Wysłane z mojego Moto Z3 Play przy użyciu Tapatalka

BobK
28th-April-2020, 18:28
Zaryzykujesz?

Zadzwoniłem do Infiniti w USA, do serwisu. Dostałem info, że przed wylotem do europy auto przeszło serwis, zostały wymienione części na wartość ponad 3000$ i Pan z serwisu powiedział, że wg tego co ma w systemie, to auto jest w bdb stanie i nie ma powodu do jakichkolwiek zmartwień. Z racji tego, że auto jest w Europie, nie może mi gwarantować, że będzie wszystko ok, bo wiadomo gwarancji po za USA nie dają. ;)
Zaryzykować ?

sirtrojan
28th-April-2020, 20:30
auto juz zarejestrowane w PL?

tytuł flood moze byc niekiedy problemem

yak
28th-April-2020, 23:57
Nigdy w życiu nie kupiłbym auta po powodzi.
Totalna ruletka, możesz mieć farta i wszystko będzie tiptop a możesz mieć pecha i auto będzie skarbonką bez dna.
Powiem więcej, samochodem interesował się Teść i właśnie z powyższego powodu go odwiodłem od tego pomysłu.

BobK
29th-April-2020, 13:05
Rozumiem, ale skoro ktoś tam w serwisie, w USA, mówi, że auto jest ok, przeszło testy, serwis + wymienione podzespoły to chyba można w jakimś stopniu zaufać ... Dzwoniłem dzisiaj jeszcze raz, nie mają w systemie jak duże było zalanie, ale po wymienionych częściach można wskazywać, że nie wielkie. Wymieniony był dywanik - nie wiem jak to ta osoba rozumie, czy dywanik jako wycieraczka, czy cała podłoga ... tego już nie wiem :( Kurcze odebrała dziewczyna w serwisie, gdyby jeszcze facet to może jakieś większe konkrety bym usłyszał ... Może jeszcze zaatakuję później ... Postaram się jeszcze znaleźć informacje u ubezpieczyciela, tylko nie wiem czy cokolwiek mi powiedzą ... Nawiasem mówiąc to dziwni są Ci amerykanie, oni nie widzą problemu, mówią, że u nich to norma - takie auta po zalaniu, wystarczy tylko kluczykiem nie przekręcać o czym już większa społeczeństwa wie ... i dalej można jeździć ...

butrym81
29th-April-2020, 13:16
Jak dzisiaj? Na wschodnim wybrzeżu jest 6ta rano?
Kto go do tego serwisu zawiózł? Kupujący? Czy handlarz? 3tys w autoryzowanym to raczej nie wiele, a auto miało całkowitą stwierdzoną. Skąd wiesz który serwis?
Coś dużo pytań mi się zrobiło...[emoji16]

Wysłane z mojego Moto Z3 Play przy użyciu Tapatalka

BobK
29th-April-2020, 13:39
Przepraszam, pośpiech, tak wczoraj dzwoniłem, dzisiaj zadzwonię do ubezpieczyciela. w carfax masz podane jaki serwis i co było robione, aczkolwiek nie wszystko zostało podane. Auto było przywiezione przez nowego właściciela.

Sam mam dużo pytań ;) Nie chcę umoczyć ;) Zanim pojadę auto oglądać muszę nabyć pewności z pewnego źródła ... handlarz może pięknie mówić ;)

Nero
29th-April-2020, 17:17
handlarz może pięknie mówić ;)

a znasz takiego co mówi prawdę i tylko prawdę? :eyebrows:

sirtrojan
29th-April-2020, 22:11
nie chodzi mi o to ze był zalany i moga być problemy z elektroniką ale o to ze moze byc problem z zarejestrowaniem w Polsce auta z takim titlem.

i taka ciekawoskt czasem otwarty szyberdach podczas opadów kwalifikuje auto jako flood.

docent
30th-April-2020, 01:42
A może to jest lokowanie produktu ?

BobK
30th-April-2020, 14:43
A może to jest lokowanie produktu ?

nie nie jest ... spokojnie ...

BobK
3rd-May-2020, 21:35
OK, już wszystko wiem, zrobiłem konkretne dochodzenie. Rozmawiałem osobiście z poprzednim właścicielem tego auta w USA. Wiem jak to było i co było zalane. Wysłał mi zdjęcia przez messengera. Wiem również co było robione w serwisie Infiniti zanim auto wyjechało z USA do Niemiec. pozdrawiam!

Nero
3rd-May-2020, 23:46
ale jakie finalnie wnioski? kupujesz czy nie warto...?