Zobacz pe?n? wersj? : Brak parktrinikow i kamer
Markoo
5th-May-2020, 10:51
Witam , wszystkich mam FX drugiej generacji w benzynie 3.5 ostatnio moja żonka walnęła tylną klapą tak że by zabiła i poginęły parktrinikow i kamera. Byłem w serwisie sprawdzili i nic podpinali kompa sprawdzał kable i nic , opowiedziałem historię z żonką odpowiedział że to nie ma nic wspólnego coś mówił że nie wychodzi sygnał że wstecznego chodź on jest . Piszę może ktoś mi pomoże pozdrawiam Markoo
PawelInfi
5th-May-2020, 11:12
Sterownik kamer znajdujący się pod fotelem kierowcy do sprawdzenia - bardzo często padały. Wymiana albo dobry elektronik i ogarnięcie zimnych lutów.
Jakie objawy? Czarny ekran / niebieski i nie pojawia się obraz ani dźwiek z kamer/parktroników?
Markoo
5th-May-2020, 14:48
Witaj kolego po włączeniu wstecznego nic nie działa żadnej reakcji na wyświetlaczu, dzięki 😀 tylko to uderzenie co pisałem przez żonkę
Markoo
5th-May-2020, 14:54
Witaj kolego dzięki z góry ,nic nie działa po wrzuceniu wstecznego nie ma nic na ekranie standardowe menu brak reakcji
Markoo
5th-May-2020, 21:41
Witaj kolego dzięki z góry ale zastanawiam się czy ma to coś z mocnym uderzeniem żonki
Piotr70
14th-June-2022, 12:39
Witam, mam ten sam problem w FX30d 2013r. Nie działają sensory i przód i tył, kamera cofania. Ale asystent linii i radar dystansowy działa prawidłowo. Moduł kamer?
matyj2
14th-June-2022, 21:33
Asystent pasa i radar to inny moduł
Wysłane z mojego RMX2193 przy użyciu Tapatalka
omeniq
15th-June-2022, 08:46
Ja mam nieco inny problem w QX70 - kamery 360 działają, czujniki parkowania również ale nie ma sygnału dzwiękowego w kabinie jak zbliżam się do przeszkody. Na wyświetlaczu widać jak odległość się zmniejsza od zielonego do czerwonego, ale nic nie pika. Jedynie piknie jak ktoś przejdzie przed kamerą ale to z systemu MOD (moving object detection). Czy w waszych QX70/FX czujniki parkowania normalnie pikają w kabinie? :D
PS. W ustawieniach wszystko posprawdzałem... wszystkie "beep" włączone :(
Piotr70
4th-July-2022, 15:23
Rozumiem, czyli gdzie i czego szukać? Ekran się nie zmienia przy wrzucaniu wstecznego, jest standardowy, 360 st. też nie działa, sensory nie pikają i też żadnych zmian na wyświetlaczu. Jakiś pomysł?
Mateusz ex37
4th-July-2022, 18:12
Podczepię się pod temat i zadam pytanie Czy jak Infi ma tylko kamerę cofania to można doposażyć go w te na lusterkach i w grillu?
wlaziu
4th-July-2022, 19:06
O ile się orientuję, to pomijając kamery, musisz dołożyć wiązki i moduł kamer 360* i zmienić config radia przy użyciu consulta.
Wynika to z faktu, że do radia jest jedno wejście video i w przypadku kamer 360 potrzebny jest moduł, który zintegruje (i skalibruje) cztery sygnały w jeden, naniesie linie cofania/do przodu etc.