Zobacz pe?n? wersj? : QX70 z USA, gdzie sprawdzę historię po nr. VIN ?
docent
7th-May-2020, 01:08
Prośba do bardziej ogarniętych !
QX70 , 2016 r. (sprzedawca podaje 2017 r.), VIN JN8CS1MUXHM141841
Gdzie można sprawdzić co działo się z autem, zanim dotarło do Polski ?
https://www.otomoto.pl/oferta/infiniti-qx70-auto-jak-nowe-pelne-wyposazenie-bezwypadkowe-dowoz-do-klienta-ID6CX3ER.html#gallery-open
Może ktoś już oglądał ten samochód, i może coś podpowiedzieć.
Z góry serdeczne dzięki.
Ja znam tylko te strony :
https://recordsfinder.com/search/vin-check/results/?flow=vin-check&vin=JN8CS1MUXHM141841&transactionId=34b65a7181ae8a12576ed989657b0e0a
https://www.autodna.pl/vin/JN8CS1MUXHM141841
https://www.automo.pl/zamow-raporty/JN8CS1MUXHM141841
niestety wszystkie płatne , gdyby był juz zarejestrowany to coś z USA by było na historiapojazdu.gov za free
docent
7th-May-2020, 01:54
chyba znalazłem odpowiedź
14127
14128
sirtrojan
7th-May-2020, 02:35
rozebrany do wyciszania :becky:
butrym81
7th-May-2020, 07:56
Jeśli to ten, to chyba nie trzeba dużo pisać.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200507/e4f37101096993f652ceda812cc30324.jpg
Wysłane z mojego Moto Z3 Play przy użyciu Tapatalka
docent
7th-May-2020, 14:28
Ten, ten
Na zdjęciach z ogłoszenia taki ładniutki, i cena super ....
lukasz32
7th-May-2020, 14:59
No na zdjęciach to jak nowy. Ale moze był rozkradziony i wszystko jest dobrze zmontowane, i może warto. Trzeba zbadać. Baby też się nikt nie pyta ile razy sie wcześniej rozbierała i czy gangbangi były, a tam "odsprzedać" o wiele trudniej ;)
... ale weź pod uwagę, że jeśli występowała w necie (jak to auto) to znalezienie kolejnego "chętnego" też będzie trudne:sorry:
sirtrojan
7th-May-2020, 16:26
poskladany na europejskich gratach. zderzak ze spryskami. blotniki z kierunkami
nie wiem też czy Akebono wchodziły pod te fele z US. a tu na aucie 21 i duze zaciski.
Tylko weźcie pod uwagę, że te zdjęcia z rozbiórki są z 2017 roku.
14133
Natomiast potem w googlach widnieje jeszcze taki wpis z datą sprzedaży luty 2020:
14134
Jak ktoś jest poważnie zainteresowany to brałbym pod uwagę wykup z tego badvinu.
W najgorszym razie okaże się, że to scam i 5 papierów pójdzie w świat.
https://badvin.org/v/JN8CS1MUXHM141841-2017-infiniti-qx70-e68/2/5bba46aa44bac01c87505e6a-20109864
butrym81
7th-May-2020, 18:54
Tylko weźcie pod uwagę, że te zdjęcia z rozbiórki są z 2017 roku.
Te zdjęcia nie poprawiają wizerunku auta.
Data w aparacie nie jest ustawiona. Zobacz na godzinę zdjęcia. Chyba że to Alaska i dzień polarny.
Te zdjęcia nie poprawiają wizerunku auta.
Data w aparacie nie jest ustawiona. Zobacz na godzinę zdjęcia. Chyba że to Alaska i dzień polarny.
To prawda, rypnęli się chyba przy ustawieniu AM/PM, natomiast biorąc pod uwagę, że zdjęcia są z IAAI, to na pewno można im ufać jeśli chodzi o autentyczność.
Chociaż....teraz patrzę tak na ten badvin i to drugie zdjęcie, które wkleiłem odnosi się (raczej) do innego samochodu, mianowicie tego:
https://badvin.org/v/JN8CS1MUXFM381193-2015-infiniti-qx70-182/2/5e9725d9444b0a4493dc21fa-27282852
Nie wiem, ja generalnie gdybym miał kupić auto ze Stanów, na pewno bym wykupił Carfax + taki przykładowy badvin (czy cokolwiek innego).
Parędzisiąt złotych, a może uratować 4 litery.
butrym81
7th-May-2020, 19:10
Kolega ściągnął niedawno X3 i części z rozbiórki spakowali do bagażnika, trochę się zdziwił że dostał nawet rozpórkę, nowa, zapakowana orginal do... Mustanga
Ale na logikę, po co auto miałoby być w takim stanie, rozebrane?
1. Kradzież? Naprawdę ktoś by zrywał całe poszycie/środek samochodu?
2. Powódź, pożar?
3. Jakiś bardzo konkretny dzwon (np: przodem) + obcierki bokami i strzał w tyłek. Jakiś karambol np: na autostradzie?
Na tych zdjęciach googlowych nic tak naprawdę nie widać, nie wiadomo czy było coś tam już rzeźbione i potem nałożone nowe części etc.
Do tego wiemy, że to było 3 lata temu (rozebrany).
Co ten samochód robił przez ten czas? Stał sobie jedynie, że przebieg (zapewne) nieruszony?
Nie wiem, dziwne.
Ciekawe co by powiedział sprzedający przez telefon :) i ten Carfax + jakieś drugie źródło.
Co ten samochód robił przez ten czas? Stał sobie jedynie, że przebieg (zapewne) nieruszony?
Szukając zetki też widziałem taki okaz który ze szkodą całkowitą od 2 lat "podróżował" po placach w USA i jeszcze rok u nas zanim znalazł się magik który zrobił z niego "igłę"
Czytając powyższe wątpliwości szanownych kolegów zastanawiam się czy chciałbym z nimi jeździć przez następne lata użytkując takie auto... NIE, z pewnością NIE!!!
maruss84
9th-May-2020, 11:45
Auto rozebrane doszczętnie w USA
KUpione za masakrycznie małął kasę
14135
IAAI
26/07/2017
20109864
$1 100 USD
SOLD
Avis Rent A Car
Daty na fotkach zgadzają się.
Ja znalazłem tylko jeden wpis z licytacji. 26.07.2017. Często google pokazuje jakies dziwne portale na których niby jest to auto ale to jakieś scay albo błędy tych portali.
Produkcja 11/2016, ale pewnie sprzedane w 2017 dlatego w papieraz z USA 2017
14136
UWAGA to nie jest 4X4 tylko tylny napęd (jak dla mnie napęd na tył w takim aucie to jakies nieporozumienie)
Drive line:Rear Wheel Drive
Auto w USA stało na felgach 16'' i zwykłych heblach. To tylko tak informacyjnie. W USA było raczej podstawową wersją ale złożyli ją na tą najbogatszą. Ja też sprowadziłem z USA standardową wersję i założyłem Akebono + 21'' :)
Także decyzja należy do ciebie. O tym aucie można w 100% powiedźieć, że to składak hehe, na pewnoe większość części dostał od jakiegoś dawcy EU, w zasadzie pewnie wszystko bo nawet błotniki są EU z kierunkami.
Cena bardzo arakcyjna :) ja swego może będe wystawiał po wakacjach to będę chciał, nawet nie wiem czy nie więcej hehe :) a mam z 2014, ale niedawno ktoś napisał na forum, że w Infiniti bardziej liczy się stan niz data produkcji.
lukasz32
9th-May-2020, 12:01
w Infiniti bardziej liczy się stan niz data produkcji.
Podpisuję się pod tym obiema rękami ;)
Wracając do składaka - gdybym szukał auta dla siebie i planował nim jeździć długo, długo, to przetrzepałbym tego składaka bardzo dokładnie. Jeśli jest dobrze złożony to może i brać. Bo jest jak nowy, dajmy mu szansę, potraktujmy go jako auto po tutningu, tam też czasami niewiele z serii zostaje, jest rozbierane do gołej budy i nikomu to nie przeszkadza ;) A rwd jest lżejsze i mniej pali przez wagę i przez mniejsze straty na przełożeniu. Może to być dla kogoś "in plus", może wówczas nie założy gazu. Ale jak się to sprawuje zimą to nie wiem, G sie jakoś dało jeździć przez 5 lat nie narzekałem.
Lukasz
9th-May-2020, 18:22
Tak patrząc na te zdjęcia z aukcji z USA to był bardzo mocno zdekompletowany, nie ma nawet poduszek i pasów.
Cena zakupu na aukcji bardzo niska, ale mimo wszystko, kupić brakujące części i złożyć to do kupy to potężna inwestycja...
Chyba, że mamy "taniego" dawce, albo auto na które możemy przerzucić nr nadwozia...
Przy oględzinach wzmożona czujność wskazana.
maruss84
9th-May-2020, 23:03
W opisie ma otomoto jest opis ze to naped 4x4
Na aukcji w usa jest info ze to Rare wheel drive
Sprawdzić trzeba po VIN
Pewnie ktoś kupil rozbitka "europę" i wszystko przełożył
Tak z ciekawości powie ktoś ile pali qx70 z tył napędem?
Moj 4x4 teraz ppokazuje mi 15.6 L gdzie 80% to miasto. Zaskoczony pozytywnie, az nawet na razie nie zakładam LPG
lukasz32
9th-May-2020, 23:45
Moj 4x4 teraz ppokazuje mi 15.6 L gdzie 80% to miasto. Zaskoczony pozytywnie, az nawet na razie nie zakładam LPG
To mnie 5.0 palił tyle dopóki mieszkałem w mieście, wyjechałem pod miasto i zwykle pali 12-13 w cyklu mieszanym (liczone z excela) ;) To co "pokazuje" jest zaniżone zwykle ponad pół litra. 3,5 powinien brać z litr mniej niż 3,7.