Zobacz pe?n? wersj? : Wydech końcowy QX70 3.7, FX37 RCP Exhausts, jak myślicie? Fajnie brzmi??
maruss84
12th-May-2020, 12:52
Siema,
Ostanio pomyślałem nad zmianą brzmienia mojej QX70 i natrafiłem na taki oto wydech.
Infiniti FX37S | RCP Exhausts https://www.youtube.com/watch?v=1pPzo0L4JTU
Jak myśłicie warto zrobić? Może ktoś z forumowiczów ma zamontowany?
Zajmuje się tym firma z Gdańska. Jest to customowy wydech końcowy, robią na miejscu w jeden dzień. Odkręcają tłumik tylny i wstawiają sekcję przelotową. Wszystkie 4 katy zostaja, tam nic nie ruszają. W każdym momencie można ją zdemonowac i zamontowac orginał.
Koszt 2800 brutto i czas montazu 1 dzień. Niestety nie ma opcji wysyłki i samodzielnego montażu. W sumie zrobili 2 lub 3 Infiniti i nie mają formy.
Strasznie mnie korci, żeby porawić dzwięk seryjnego 3,7 :)
PawelInfi
12th-May-2020, 12:56
Mielismy z nimi podpisywac umowe o wspolpracy ale niestety Infiniti zmienilo plany odnosnie Europy :P
W kazdym razie od siebie mocno polecam firme, znam wlasciciela, sa profesjonalni :)
holdek
12th-May-2020, 13:04
Tanio ... bardzo tanio brac :)
Ja za mój w MG Motorsport zapłaciłem sporo wiecej bo jest jeszcze sterowanie przepustnicą dodane, ale warto zmienić brzmienie...
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
sirtrojan
12th-May-2020, 15:13
Gra ładnie - ciekawe czy na żywo jest równie fajnie :)
Cena jak na na FV też spoko.
lukasz32
12th-May-2020, 23:06
Najprostsza modyfikacja wydechu w v6 to wyciąć tłumiki środkowe (koszt około 50zł), opcja 2 to zamienić katalizatory na decaty (za 500 się zrobi). Uwaga - nie łącz tych 2 opcji ;) Prosto, tanio i jest efekt. Ale zależy czego szukasz. Dla mnie 1) brzmiało najlepiej w połączeniu z dolotem.
Natomiast w V8 mam tłumiki końcowe "infiniti" z nierdzewki, no i efekt jak dla mnie nijaki. Od razu po zakupie poszedł na decaty. Podobno teraz słychać że to v8. Jeśli zostanie ze mną dłuzej, to wyleci środkowa sekcja tłumików.
W drugim v8 najpierw była opcja partyzancka, czyli końcowe tłumiki przelotowe. Rzeźnia dla uszu po odpaleniu. Ale na miasto miód malina, "gdzieś tu jedzie mustang gt" ;) Na trasę się to nie nadaje, chyba że jeździsz 80. Po roku zrobiłem decaty, proste rury i końcowa jedna puszka (całość borla) i ten brzmi już właściwie. Cicho i soczyście.
Za 2800 to zrób decaty i strojenie, moc wzrośnie, odcinka w górę, spalanie moze spadnie, będzie dźwięk i jakiś konkretny efekt, z samej tej puszki chyba nie będziesz zadowolony.
libros55
13th-May-2020, 08:08
Fajny dzwiek. Ja w sumie tez po 4 latach z infi stwierdzam ze jest za cicho. Tylko zima po odpaleniu fajnie gada ale to tylko minutka rozkoszy a potem standard. Jesli ktos robil wydech w okolicach Poznania albo moze kogos polecic to bede wdzieczny.
Gdanio
19th-May-2020, 21:39
Byłem dzisiaj w Gdańsku u tego Pana z zapytaniem o wydech taki jak załączony na powyższym filmiku do FX 35 1-generacji ,nie ma problemu cena w granicach 2800 zł ,ale warunek że wydech musi być w orginale razem z katalizatorami bez katów będzie bardzo głośny .Robota ogarnięta w jeden dzień.
To jest catback czy back box?
Jak catback to bardzo dobra cena, jak back box to moim zdaniem dość drogo.