Zaloguj si?

Zobacz pe?n? wersj? : Fx30ds nisko świecące światła

Dawidb
3rd-June-2020, 13:26
Witam
Pacjent Fx30ds 2013 r
problem pojawił się po wymianie żarników w lampach z przodu
światła świecą ,ale wydaje mi się że opadły i świecą przed samochodem bardzo nisko , zmieniając na długie nie widać prawie różnicy
Pytanie brzmi jak je wyregulować bo z tego co kojarzę to chyba powinny się same poziomować , a może jest jakieś ręczne ustawienie ?
z góry dzięki za jakąś poradę

slepy62
3rd-June-2020, 20:30
Witam
Pacjent Fx30ds 2013 r
problem pojawił się po wymianie żarników w lampach z przodu
światła świecą ,ale wydaje mi się że opadły i świecą przed samochodem bardzo nisko , zmieniając na długie nie widać prawie różnicy
Pytanie brzmi jak je wyregulować bo z tego co kojarzę to chyba powinny się same poziomować , a może jest jakieś ręczne ustawienie ?
z góry dzięki za jakąś poradę

Samopoziomowanie to jedno a mechaniczne ustawienie pułapu wyjściowego lampy to coś zupełnie innego
Poszukaj w Service MANUAL wskazówek dot. regulacji, może być US instrukcja dla FX35/FX50 bo konstrukcyjnie to to samo

Dawidb
3rd-June-2020, 20:50
Dzięki za info ,
może jednak ktoś przerabiał ten temat po zmianie żarłoków ? szukałem w lampie jakichkolwiek ustawień nic nie wypatrzyłem

lukasz32
3rd-June-2020, 23:45
Ja Ci powiem że zmieniłem żarnik w fx50 po czym dostał "zeza" ;) no bo w czasie wymiany ruszałem w prawo i lewo. Próbowałem to ustawić w lampie ręcznie, natomiast po odpaleniu od razu jakoś się to wyprostowało i nie widzę problemu. Zastanowił bym się, czy mechanicznie czegoś nie uszkodzono w czasie tej operacji lub czy właściwie podłączono wszystkie przewody, może jakiś został naderwany? Ewentualnie może trzeba mu pomóc "ręcznie"? Ja na temat regulacji innej niż palcem w lampie nic nie znalazłem.

PawelInfi
4th-June-2020, 13:45
Można mechanicznie wyregulować śrubokrętem

Dawidb
4th-June-2020, 23:29
Kolego możesz podpowiedzieć gdzie się znajdują jakieś śrubki do regulacji lub jakieś zdjęcie poglądowe ?

lukasz32
5th-June-2020, 00:00
W G35 długo tego szukałem, a to było za taką blaszką (osłoną) okrągłą do podważenia śrubokrętem, z tyłu lampy, jeśli nie widać to wsadź tam lusterko. Może Ty masz tak samo. Pod blaszką śrubka i regulacja góra-dół.

PawelInfi
5th-June-2020, 09:27
Kolego możesz podpowiedzieć gdzie się znajdują jakieś śrubki do regulacji lub jakieś zdjęcie poglądowe ?
Weź lampę i poświeć z tyłu reflektorów, bo na pewno są 2 pokrętła do ustawiania góra/doł i lewo/prawo.