Zobacz pe?n? wersj? : Dziwne cykanie
thefi
24th-June-2020, 17:44
Cykl coś u góry...chyba. Cyka jakby to był zawór czyli regulacja ale...dlaczego tylko na ciepłym.silniku. Na.zimnym chodzi pięknie aksamitnie. Opinia jednego z.mechanikow to wtryski (w sumie w BMW tak.mi cykały i pi wymianie ucichło). Olej leje LM...teraz zmiana na ten od CZARNE Paliwo...czyzby to była wina oleju?
sirtrojan
24th-June-2020, 20:05
cyka szybciej jak obroty są wyższe?
thefi
24th-June-2020, 23:00
Tak...od razu odpowiem TO NIE PANEWKI :). Ten dżwięk znam i to dobrze, znam też z Forda dzwięk zaworów. Zresztą dół po kapitalnym remoncie, głowice niby też ale jak widać ASO Poznań się chyba nie postarało. Na youtube znalazłem filmiki engine-ticking właśnie z naszym serduchem. Dzwiek ewidentnie z prawej strony (strona kierowcy) coś tam jest?? Tego auta jeszcze nie znam (bo się nie psuje :) ) W BMW...już bym DISe rozbierał ale tu jestem zielony. Moze to głupie ale przy zmianie oleju zobacze świece czy nie są luzne....
Coobcio
30th-August-2020, 13:13
Często cyka elektorzawor od evapu na wolnych obrotach i bywa mylony z odgłosem szukającej panewki... jak się gazu dodaje to ucicha.
thefi
21st-December-2020, 21:52
Często cyka elektorzawor od evapu na wolnych obrotach i bywa mylony z odgłosem szukającej panewki... jak się gazu dodaje to ucicha. a teraz najlepsze jak zimny to nie cyka jak się nagrzeje to cyka :). Piszę od razu ŻADNE PANEWKI :) bo robione były. Obstawiam regulację zaworów ale dlaczego na zimnym jest ok przecież tu nie ma hydro....Może to jakaś rolka??