Zaloguj si?

Zobacz pe?n? wersj? : Prośba o ocenę fx50

AdamCzech
17th-July-2020, 19:49
Witam serdecznie,
Nosze się z zamiarem wymiany mojego wysłużonego Murano na fx i nie ukrywam ze chodzi mi po głowie 5 litrowa jednostka,
prosze was o ocenę czy warto się pchać w ten egzemplarz ?

poniżej link z oferty

https://www.olx.pl/oferta/infiniti-fx-50s-limited-edition-405-km-4-8s-v-max-280-salon-polska-CID5-IDEI7WZ.html

Gdanio
17th-July-2020, 20:31
Myślę że to jedyne ogłoszenie godne uwagi . ale czujny musisz być podiedz zobacz zajedz na sprawdzanie na serwis. No i brać nie zastanawiać się.

Wysłane z mojego LM-G850 przy użyciu Tapatalka

libros55
18th-July-2020, 08:40
Hej. Za te pieniadze to bym sie nie zastanawial. Tylko sprawdzic i jezdzic. Rok temu rozgladalem sie za 5 litrowcem i 90-120tys zl to byla norma. Pozdrowka

lukasz32
18th-July-2020, 12:00
Pamiętaj, że jeśli on ma przebieg 180 to czas remontu silnika zbliża się nieubłaganie. Aczkolwiek ładny i fajne cyfry ma podane w opisie. Ciekawe jakim sprzętem mierzone to przyspieszenie bo licznik w tych autach lubi grubo kłamać. Przy +15km sekundy do setki się nie urwie.

Gdanio
18th-July-2020, 12:58
Pamiętaj, że jeśli on ma przebieg 180 to czas remontu silnika zbliża się nieubłaganie. Aczkolwiek ładny i fajne cyfry ma podane w opisie. Ciekawe jakim sprzętem mierzone to przyspieszenie bo licznik w tych autach lubi grubo kłamać. Przy +15km sekundy do setki się nie urwie.Powiedz skąd wniosek że silnik będzie do roboty

Wysłane z mojego LM-G850 przy użyciu Tapatalka

AdamCzech
19th-July-2020, 15:26
Witam ponownie, drodzy panowie wiem ze pisałem o v8 ale ostatnio pokazała się fajna infiniti za nie duże pieniądze, i czy to nie jest trochę za tanio jak za ten egzemplarz,
Jak to widzieli jest sens jechać oglądać? Nie ukrywam ze kawałek drogi mam,
a oto link do aukcji

https://www.olx.pl/oferta/infiniti-fx-2009r-3-5-v6-303km-4x4-automat-f1-full-piekny-prywatnie-1-wlasciciel-CID5-IDDWd4H.html

lukasz32
19th-July-2020, 15:44
Witam ponownie, drodzy panowie wiem ze pisałem o v8 ale ostatnio pokazała się fajna infiniti za nie duże pieniądze, i czy to nie jest trochę za tanio jak za ten egzemplarz,
Jak to widzieli jest sens jechać oglądać? Nie ukrywam ze kawałek drogi mam,
a oto link do aukcji

https://www.olx.pl/oferta/infiniti-fx-2009r-3-5-v6-303km-4x4-automat-f1-full-piekny-prywatnie-1-wlasciciel-CID5-IDDWd4H.html

3,5L fajny silnik, warto zapytać jak bardzo był rozwalony przed importem. Ale skoro nim jeździ 10 lat .. Z tymi silnikami 50 tys to tak normalna cena, często chyba mają naped na 1 oś, plus tego taki że mniejsza masa i mniejsze spalanie, minus - zima.

Minusy: auto od handlarza i takich przebiegów jak 198tys nie ma, takie ustawiają ci najbardziej prymitywni handlarze, jakby miał troche finezji to wrzuciłby coś mniej popularnego, np 212 czy 167. Zresztą wnętrza nie pokazał :) Na fb znajdziesz gościa, sprzedaje mnóstwo taniej padliny.

AdamCzech
19th-July-2020, 15:44
Tutaj link gdzie jest więcej zdjęć

https://www.otomoto.pl/oferta/infiniti-fx-2009r-3-5-v6-303km-4x4-automat-f1-full-piekny-prywatnie-1-wlasciciel-ID6CWCCs.html

AdamCzech
19th-July-2020, 15:46
Fajnie ze zauważyłeś ze to handlarz, myślałem ze osoba prywatna i sprzedaje swój wysłużony samochod, to raczej odpuszczę temat tej fury, dzięki za szybki odzew

lukasz32
19th-July-2020, 16:27
Słuchaj Adam, może spróbuj pogadać ze sprzedajacym z pierwszego ogłoszenia, jest też drugi (rudy) wystawiony za 72 z Częstochowy od kolegi, powiedzmy że znam jego całą historię i to dobra historia ;). Negocjuj z oboma panami, załóż ewentualnie 20k na remont silnika i bierz tego, który się bardziej spodoba. Rudy ma raczej fabryczny lakier, mało jeździ, ogólnie to bardzo mi się podobał, kolega na pewno jest chętny do rozmów i negocjacji. Fałósemki o takiej pojemnosci przechodzą już powoli do historii, nie warto rezygnować z marzeń, jeśli tylko Cię stać, bo młodsi już nie będziemy :) W razie remontu kierunek Nowy Tomyśl, ale każdego z nas to moze spotkać. Chyba ze chcesz inną bryłę i większą moc, to moje M56 teoretycznie jest do sprzedania. Troche wygodniejsze od FX i troche mniej pali od 5.0 ale znacznie szybsze.

AdamCzech
19th-July-2020, 19:05
Słuchaj Adam, może spróbuj pogadać ze sprzedajacym z pierwszego ogłoszenia, jest też drugi (rudy) wystawiony za 72 z Częstochowy od kolegi, powiedzmy że znam jego całą historię i to dobra historia ;). Negocjuj z oboma panami, załóż ewentualnie 20k na remont silnika i bierz tego, który się bardziej spodoba. Rudy ma raczej fabryczny lakier, mało jeździ, ogólnie to bardzo mi się podobał, kolega na pewno jest chętny do rozmów i negocjacji. Fałósemki o takiej pojemnosci przechodzą już powoli do historii, nie warto rezygnować z marzeń, jeśli tylko Cię stać, bo młodsi już nie będziemy :) W razie remontu kierunek Nowy Tomyśl, ale każdego z nas to moze spotkać. Chyba ze chcesz inną bryłę i większą moc, to moje M56 teoretycznie jest do sprzedania. Troche wygodniejsze od FX i troche mniej pali od 5.0 ale znacznie szybsze.

Co ci będę gadał serce podpowiada v8, ekonomia 3.5 lub 3.7, chce kupić fx i mieć to auto na pare ładnych lat bo według mnie ma wszystko to co powinno, którego nowe auta nie maja a nawet jakby chciały to trzeba wydać pare stówek :) na taka furę, murano mam przeszło 6 lat i już poprostu wychodzą braki w wyposażeniu bo stylistycznie muraniec się bardzo nie starzeje( tak samo jak fx), tak jak mówisz v8 w tych czasach to naprawdę coś pięknego gdzie coraz to widać suvy z silnikami 1.6 i 14 turbin żeby to auto jakoś jechało a to nie tedy droga moim zdaniem, myśle ze zadzwonię do tego z pierwszego ogłoszenia i pogadam z nim jak to wyglada itd i zobaczymy co wyjdzie z tego :) dzięki za podpowiedz i pozdrawiam

lukasz32
19th-July-2020, 22:19
Co ci będę gadał serce podpowiada v8, ekonomia 3.5 lub 3.7, chce kupić fx i mieć to auto na pare ładnych lat bo według mnie ma wszystko to co powinno, którego nowe auta nie maja a nawet jakby chciały to trzeba wydać pare stówek :) na taka furę, murano mam przeszło 6 lat i już poprostu wychodzą braki w wyposażeniu bo stylistycznie muraniec się bardzo nie starzeje( tak samo jak fx), tak jak mówisz v8 w tych czasach to naprawdę coś pięknego gdzie coraz to widać suvy z silnikami 1.6 i 14 turbin żeby to auto jakoś jechało a to nie tedy droga moim zdaniem, myśle ze zadzwonię do tego z pierwszego ogłoszenia i pogadam z nim jak to wyglada itd i zobaczymy co wyjdzie z tego :) dzięki za podpowiedz i pozdrawiam

O rudego też zapytaj, wisi rok, chętnie sprzeda. Natomiast 5.0 to chyba loteria. Remontują czasem przy 90 tys km, albo mają 200 i jeszcze bez remontu, najlepiej byc przygotowanym. Przy okazji remontu Coobcio może zrobić strokera, kolektory, cały wydech, strojenie i auto może zblizyć się do 500 koni. Warto wziąć to pod uwagę. Cały wydech od głowicy ze strojeniem około 15k i podobno może znacznie przekroczyć 450hp. Ja mam zrobiony za pierwszymi katalizatorami, zapytaj srebrnego co tam zrobił i jak zmierzył te 4,8, daj znać ;)

butrym81
19th-July-2020, 22:28
Może jednak zastanowić się nad Fx30dS. Pełne wyposażenie, krajowy, lepsze spalanie...

Wysłane z mojego Moto Z3 Play przy użyciu Tapatalka

maxs
19th-July-2020, 23:12
Tutaj link gdzie jest więcej zdjęć

https://www.otomoto.pl/oferta/infiniti-fx-2009r-3-5-v6-303km-4x4-automat-f1-full-piekny-prywatnie-1-wlasciciel-ID6CWCCs.html

a to nie jest przebieg w milach? bo jak w milach to cena ok

PawelInfi
20th-July-2020, 10:35
Jakby co to mam dobrego klienta, który chce sprzedać swojego FX50. Pierwszy właściciel, auto ściągnięte od nowości z Kanady, zadbana sztuka i przebieg bodajże koło ~100tyś km.

AdamCzech
20th-July-2020, 17:36
Panowie na domiar złego murano uległo awarii tzw reduktor do wymiany najlepsze jest to ze naprawiałem go 3 lata temu ( 40 tys km przejechał) i się zje... olej zmieniałem w „reduktorze” chyba co 10 tys km nie miał żadnych wycieków ale posypał się, nikt nie wie czemu, czy w fx tez tak pada to przeniesienie napędu czy jest bardziej trwałe?

lukasz32
20th-July-2020, 17:58
Nigdy nawet nie słyszałem o "reduktorze" w infiniti. Jeśli jest to pewnie się nie psuje. Może się zepsuć silnik lub tylna oś skrętna w fx50, na inne awarie nie licz, jeśli auto będzie z pewnego źródła. W fx37 pewnie nie zepsuje się nic.

hollowman
19th-August-2020, 01:27

czemu nowy tomysl? :)

sirtrojan
19th-August-2020, 11:11
Mają tam mnóstwo gratów do INFINITI

AdamCzech
1st-September-2020, 18:20
Witam Ponownie,
po naprawie wysłużonego Murano, zacząłem zaś oglądać kolejne infiniti, ostatnio wpadła ciekawa propozycja sprowadzonego z Japonii i moje pytanie jak wy to widzicie ? Jest się nad czym zastanawiać czy szukać dalej i czekać na lepsza sztukę? Nie ukrywam ze v8 bym wolał ale boje się troszkę że mnie przerosną koszty utrzymania tej jednostki w razie awarii....
a oto oferta fx35

https://www.otomoto.pl/oferta/infiniti-fx-stan-fabryczny-lakier-oryginalny-vat-23-japonia-ID6CAm7X.html

Nero
1st-September-2020, 18:34
już to ostatnio pisałem w odniesieniu do innego Infi, ale ten także dłuuugo wisi na OTO.... na pewno dłużej niż pół roku...

lukasz32
1st-September-2020, 20:28
Trudno będzie znaleźć lepszą, moze ma prawdziwy przebieg i może jest bezwypadkowy. Ale koła masz na dzień dobry do wymiany, te są małe i wg mnie nieładne. Więc piątkę od razu dołóż. Gdybyś chciał założyć lpg i zrobic jakiś wydech to Cię po rejestracji z ubezpieczeniem całość wyjdzie blisko 80 na start. A to już sporo jak na takie stare 3,5.

Kolega pytał wczoraj o takiego białego, stanu jego jeszcze sprawdzi, ale na pierwszy rzut oka za dyche mniej miał już koła i lpg, no i był ładniejszy, bo biały ;) Czyli różnica blisko 15-20k pln nie uwzględniając vat.

M4rcin
8th-September-2020, 12:53
Podpinam się pod temat - https://www.otomoto.pl/oferta/infiniti-fx-brutto-infiniti-fx-12-13-fx50-s-premium-ID6DhZoi.html co o tym sądzicie ?

Mateusz ex37
8th-September-2020, 13:05
Jakoś po zdjęciach nie wygląda zachęcająco. Fotel kierowcy jakiś zmarnowany. Dałbym mu stówkę więcej na zegarze.

lukasz32
8th-September-2020, 14:16
U mnie fotel również tak zagnieciony, wychodząc okazuje się, że to od lewego uda, kiedyś jeździła kobieta, to pewnie jej robota ;) Z salonu PL chyba nie tak łatwo obecnie ukręcić zegar bez pozostawienia sladu, przecież jest cepik i książka serwisowa? Przy 200kkm widziałem bardziej powycierane kierownice. Natomiast 5.0 potrafi zastukać w każdej chwili, nie wiesz kto i jak jeździł.

Mateusz ex37
8th-September-2020, 14:22
To akurat prawda. Fotele są chyba słabym punktem. U mnie na zegarze jest obecnie coś około 130 000 ( choć podejrzewam, że przynajmniej 50 000 więcej) i fotel od strony drzwi też nie jest pierwszej młodości.

lukasz32
8th-September-2020, 14:28
Wymiana skóry na boku fotela (ktoś pisał) że około 400. Natomiast nie wiem co z wypełnieniem. Jak na taką, prestiżową chyba markę, to słabo nam się te fotele trzymają. W lexusie po 150tys ledwie ślad się pojawia, że ktoś tam być moze kiedyś siedział. W g35 przy tym przebiegu fotel juz się pruł i był z gumolitu.

Mateusz ex37
8th-September-2020, 15:17
W moim EX37 nawet nie tyle skóra się zniszczyła co pianka zdegradowała. Pojechałem na złom kupiłem piankę od jakiegoś Passerati dosztukowałem i w miarę jest. W mojej Toyocie LC z 2001 i przebiegiem 370 000km fotele są welurowe i wyglądają niemal jak z fabryki. Tak więc możliwe że to słaby punkt Infiniti. Fotele i kierownica szybko się przeciera.

lukasz32
8th-September-2020, 16:29
W moim EX37 nawet nie tyle skóra się zniszczyła co pianka zdegradowała. Pojechałem na złom kupiłem piankę od jakiegoś Passerati dosztukowałem i w miarę jest. W mojej Toyocie LC z 2001 i przebiegiem 370 000km fotele są welurowe i wyglądają niemal jak z fabryki. Tak więc możliwe że to słaby punkt Infiniti. Fotele i kierownica szybko się przeciera.

A w jaki sposób uzupełniłeś piankę? Rozcinałeś nić a później zaszyłeś sam? LC fajna fura ;)

Mateusz ex37
8th-September-2020, 16:45
Wymontowałem fotel z auta żeby było łatwiej. Rozebrałem panel boczny siedziska, udało się na boku zdjąć skórę z pianki. Skóra ma na końcu przyszytą taką rynienkę plastikopodbną. Jak to zejdzie to już połowa sukcesu. Całego pokrowca nie zdejmowałem, gdyż na środku jest zamontowane do drutów. Ale nie było też potrzeby. Zdegradowaną piankę wyciąłem i podobny kształt dociąłem z tej kupionej na złomie. Odkurzyłem i przykleiłem wstawkę klejem do tapicerki. Na koniec nożykiem jeszcze dopieściłem kształt. Pozostało naciągnąć pokrowiec i zaczepić wspomnianą rynienkę o stelaż fotela. Zamontowałem fotel i gotowe. ( Przy wyjmowaniu fotela trzeba pamiętać o odpięciu aku, żeby nie podłapał błędów związanych z airbakiem.

sirtrojan
8th-September-2020, 17:25
w sumie jak padnie gąbka to potem niszczy się "skóra" na boczkach.

Mateusz ex37
8th-September-2020, 17:29
Dokładnie. Dlatego jak czujemy, że coś się wykrusza w gąbce nie ma co czekać aż się skóra zniszczy.

Akism
10th-September-2020, 11:51
U mnie przebieg 70 tys oryginalnie i już widać ,że skóra się po lewej stronie siedziska gniecie i przeciera.Uwazam ,że to jakaś tandeta i skandal by w aucie za 300 tys tak szybko degradowało się poszycie siedzeń .Mialem lexusa RX 400h z 2007r i tam skóra była w super stanie przy przebiegu 140 tys km,a w A8 jest niemal jak nowa przy przebiegu 80 tys. Infiniti wygrywa estetyką ,piękną linią nadwozia,ale jeżeli chodzi o jakość to chyba daleko im do lexa.Diesel w Fx30 jest po prostu za głośny ,miałem touarego 3,0 tdi i tam było zdecydowanie ciszej,poza tym autko fajne i klei oko.

butrym81
10th-September-2020, 13:52
Fotel w FX jest dość wysoko i jest odsunięty od progu drzwi. Wsiadając, siadasz na boczek fotela i musisz przesunąć się na środek siedziska. Przynajmniej przy 1,8 wzrostu. Dołóż do tego dosyć szorstkie jeansy i boczki wyglądają jak wyglądają.
Co do głośności silnika to egzemplarz egzemplarzowi nie równy.
Co do odgłosów TDI też zdania są podzielone.

Wysłane z mojego Moto Z3 Play przy użyciu Tapatalka

Akism
10th-September-2020, 14:56
Jeżdzę naprzemiennie A8 i infiniti i jak się przesiadam do diesla czuje głośność w kabinie .Teraz sprzedaję audi być może się przyzwyczaję do poziomu głośności Diesla bo przyczyną jest właśnie ta różnica .Infiniti dzięki turbinie bardziej zrywne od audi i fajnie sprawuje się w trasie.