Zobacz pe?n? wersj? : Bład czujnika kata skretu...
thefi
20th-August-2020, 13:51
Witam po zniknieciu sterowania wszystkim.z kierownicy i migającej poduszce wymieniono taśmę...ale zapaliła się kontrolka od ABS ESP....komputer pokazał bład czujnika skretu....padł czy trzeba jakoś ustawić...ps. pokazało BŁAD OBWODU CZUJNIKA KATA SKRĘTU... .ałe update...blad podczas jazdy z kompem na chwile gaśnie po czym zapala się na nowo...Pytanie gdzie namierzę taki czujnik i czy idzie od czegoś innego dopasować np. Murano albo coś :)
gdyby okazał się padnięty
Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka
sirtrojan
20th-August-2020, 23:13
czujnik skrętu trzeba zaprogramować
thefi
21st-August-2020, 00:12
bład c1143
wlaziu
21st-August-2020, 10:59
Zakładam że zrobiłeś reset punktu 0 czujnika skrętu. Sprawdź czy wszystkie piny w taśmie przewodzą.
thefi
21st-August-2020, 17:44
I się wszystko wyjaśniło. Winny był....komputer diagnostyczny NISSANA. Wykrywał pięknie Infoniti s50 wszystkie systemy oprócz jednego.... a padnięta tasma rozsiala błędy po szynie doslownie wszedzie i kasowanie w systemie odpowiadającym za ABS nic nie dawało...podpięcie i podłączenie jako 350z załatwiło sprawę. Skasowanie błędów, przejscie na INFINITI i kalibracja. Takie o to sztuczki zafundowała mi czarnula żony. Dzowne jest to że jako 350z wykrył 3 systemy od ABS a jako Infoniti 2. Gdzie schował się dodatkowo blad mogę zapytać mechanika jakby co.
Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka