Zobacz pe?n? wersj? : Wasze opinie na temat tego FX 35
Rafał 120
31st-August-2020, 13:11
Witam wszystkich . Mam zamiar pojechać obejrzeć oraz ewentualnie kupić fx35. Jakie są wasze sugestie na temat tego samochodu ? Na co zwrócić uwagę podczas ogladania? Dzięki za pomoc ,wysyłam link z ogłoszeniem
https://www.olx.pl/oferta/infiniti-fx35-biala-perla-skory-xenon-automat-lpg-21-felgi-4x4-CID5-IDFzXSH.html
lukasz32
31st-August-2020, 14:05
Cześć, wizualnie to on mi się podoba. Carfax jakiś wykup, sprawdź przebieg choć wnętrze zadbane, jeśli pochodzenie usa, to zweryfikuj w jakim stanie przyjechał. Z LPG to jak zawsze - oby było o niego odpowiednio dbane (serwis), typowych wad te auta raczej nie miały.
Mateusz ex37
31st-August-2020, 16:08
Z mojego doświadczenia wynika, że silnik 3,5l i LPG to połączenie takie sobie. Jak się dużo jeździ trzeba dbać o luzy zaworowe. Osobiście wolę wersję z silnikiem 3,7l.
Nero
31st-August-2020, 17:27
a to "s" na klapie w tych wersjach tak wyglądało? u mnie jest jakieś większe ;-)
slepy62
31st-August-2020, 17:59
a to "s" na klapie w tych wersjach tak wyglądało? u mnie jest jakieś większe ;-)
Bo to nie jest wersja SPORT
FX35 nie występował w US w wersji S
Ktoś sobie założył felgi "21, łopatki przy kierze i lol
Czerwone, małe, pewnie chińskie "S" z Q50
Brak obrysówek/kierunków i symbolu modelu na błotnikach, cena bardzo atrakcyjna ale radził bym
dokładnie sprawdzić to auto przed zakupem
GOLAS (wersja BASE) co widać po klawiaturze pod ekranem i na kierze.
Rok produkcji 2009 - więc inny info/media/system niż od 2010 czyli może być problem z elektroniką jak coś padnie bo do 2009 niektóre moduły są są trudno dostępne, brak spryskiwaczy reflektorów więc może być problem przy przeglądach...
Rafał 120
1st-September-2020, 09:00
Dzięki za wasze opinie i rady . Jak kolega wcześniej pisal zamówię raport carfax i pojadę na jakiś warsztat sprawdzić samochód . Trochę mnie to przeraża że ktoś sobie dołożył kilka detali nie lubię takich rzeźb jak będę po oględzinach podzielę się opinią
lukasz32
1st-September-2020, 11:36
Trochę mnie to przeraża że ktoś sobie dołożył kilka detali nie lubię takich rzeźb ��
Spokojnie spokojnie, akurat te felgi są ładne a łopatki to miły dodatek, ci którzy ich nie mają, zwykle chcieliby je mieć ;)
Kwestia spryskiwaczy -nie miałem przez 5 lat, na przeglądach bez pytań, obecnie również 2 lata na przeglądach bez uwag, w razie pytań można nakleić zaślepki spryskiwaczy za 15zł na zderzak, natomiast w FX chciałem je odłaczyć (tylko nie wiem jak) bo mi brudzą wypolerowaną maskę ;)
Nero
1st-September-2020, 11:44
Spokojnie spokojnie, akurat te felgi są ładne a łopatki to miły dodatek, ci którzy ich nie mają, zwykle chcieliby je mieć
Felgi fakt, wyglądają ładnie na tym aucie... ale dla mnie łopatki to gadżet - miałem w bmw, mam teraz i szczerze mówiąc nie jest to coś typu "must have" ;-)
ale podzielam także obawy kolegi, że takie lepienie na siłę wyższej wersji wyposażenia w przyszłości przy odsprzedaży (dla kogoś kto wejdzie w temat) będzie dyskwalifikacją ;-)
lukasz32
1st-September-2020, 12:09
ale dla mnie łopatki to gadżet - miałem w bmw, mam teraz i szczerze mówiąc nie jest to coś typu "must have" ;-)
Cytując amerykańskie fora, akurat na przykładzie M56, ale algorytmy działania naszych skrzyń są chyba podobne, skrzynia (w starszych infi) jest "głupia", tzn ona zmienia biegi kiedy chce i nie go końca pokrywać się to może z tym co akurat Ty chcesz ;) W M jest czasami tak, że dajesz mu gazu lekko, a on w zależności od trybu (ma 4) ładuje wyższy bieg, a tam biegi są długie, bo 3 do 180kmh, 4 do 250kmh, fakt że przyspiesza ale nie do końca tak jak chcesz. Ja łopatek używam przy wyprzedzaniu, ale i często też wbijam wyższe biegi, infi bez naszych magnezowych łopatek byłoby dla mnie jakieś takie wykastrowane. Dla mnie dystanse, wydech, dolot to tez taki must chew :)
Rafał 120
10th-September-2020, 13:09
Jestem po oględzinach tego FX ... Szkoda czasu i pieniędzy na podróż , przez telefon samochód idealny.Tak w skrócie auto praktycznie całe malowane , wszystkie drzwi i maska kiepsko spasowane,zaprawki na aucie nawet nie w kolorze białym tylko srebrnym. Odradzam każdemu
lukasz32
10th-September-2020, 14:29
Jestem po oględzinach tego FX ... Szkoda czasu i pieniędzy na podróż , przez telefon samochód idealny.Tak w skrócie auto praktycznie całe malowane , wszystkie drzwi i maska kiepsko spasowane,zaprawki na aucie nawet nie w kolorze białym tylko srebrnym. Odradzam każdemu
No to grubo z tym spasowaniem, mógł pokazać zdjecia sprzed malowania, może nic wielkiego się nie stało, choć całe malowane to i ja mam, jakoś bardzo bym się tym nie przejmował, g35 też miałem całe malowane (usa), ale lakier tam był/jest około 200 czy mniej. Bratu szukaliśmy teraz samochodu (~10 lat) w ori lakierze i znalazł się, z tym, że ma mnóstwo maleńkich odprysków od "ziarenek piasku" np tył nadkola, maska, wolałby pewnie malowany ;)