Zaloguj si?

Zobacz pe?n? wersj? : Z czego wykonana jest karoseria Infiniti Fx/qx

Akism
30th-September-2020, 13:35
W różnych folderach informacyjnych czytam ,że cała karoseria infiniti wykonana jest ze wzmocnionej stali .Jestem ciekawy czy to prawda ponieważ np.tylna klapa wydaje się być wykonana z tworzywa.Czesto firmy produkujące auta cześć poszycia wykonują z aluminium ,resztę ze stali i tworzywa.Tak było w moim touaregu gdzie maska i tylna klapa była wykonana z aluminium ,błotniki z tworzywa i reszta ze stali.Ciekawe jak sprawa wygląda w infiniti,ktoś się może orientuje?

Kenio79
30th-September-2020, 14:30
W Fx maska aluminium, klapa tworzywo

pgkoci
30th-September-2020, 17:00
W Fx maska aluminium, klapa tworzywo
W IIgen. drzwi też są chyba aluminiowe.

Akism
30th-September-2020, 18:43
Bardzo możliwe ,że drzwi aluminiowe ,wydają się dość lekkie.Powiem szczerze,jak na tej wielkości pojazd auto trochę wazy ,prawie 2200kg czyli tyle co touareg ,a jest mniejsze.Podejrzewam,że jest dość solidne ..

Invicto
30th-September-2020, 20:20
W różnych folderach informacyjnych czytam ,że cała karoseria infiniti wykonana jest ze wzmocnionej stali .Jestem ciekawy czy to prawda ponieważ np.tylna klapa wydaje się być wykonana z tworzywa.Czesto firmy produkujące auta cześć poszycia wykonują z aluminium ,resztę ze stali i tworzywa.Tak było w moim touaregu gdzie maska i tylna klapa była wykonana z aluminium ,błotniki z tworzywa i reszta ze stali.Ciekawe jak sprawa wygląda w infiniti,ktoś się może orientuje?

Raczej struktura nosna jest wykonana z takiej stali, a poszycie jak widzisz aluminium plastik czy zwykla blacha

libros55
30th-September-2020, 21:09
Hej. Drzwi przod i tyl sa aluminiowe. Maska tez. Nie wiem jak dach ale raczej blacha. Autko solidne;)

Gos79
13th-October-2020, 16:20
Hej. Drzwi przod i tyl sa aluminiowe. Maska tez. Nie wiem jak dach ale raczej blacha. Autko solidne;)

U mnie maska jest z blachy, 2011 qx56, mysle, ze reszta tez