Zobacz pe?n? wersj? : FX II gen 35 - USA - vin - JNRAS18W39M152552 - Kraków
banny
2nd-October-2020, 11:02
https://www.otomoto.pl/oferta/infiniti-fx-infinity-fx35-awd-pierwszy-wlasciciel-niski-przebieg-ID6Dg2sB.html?
Witam szanowne grono,
wpadł mi właśnie w oko taki oto egzemplarz.
Vin nic nie mówi.
Czy ktoś z Krakowa mógłby obejrzeć auto?
Dzięki!
Karol
maruss84
14th-October-2020, 13:47
Na pewno wykup Carfax, zdjęć przy nim nie będzie ale przynajmniej zobaczysz czy ile i jakie były szkody w USA, no i będzie wgląd do przebiegu czy przypadkiem podczas transportu licznik nie cofną sie :)
ps. Jak byś chciał nowszego, np. mojego trochę droższego to kolega sprzedaje preferencyjne kredyty na firmę lub osobę prywatną :)
lukasz32
14th-October-2020, 15:31
https://www.otomoto.pl/oferta/infiniti-fx-infinity-fx35-awd-pierwszy-wlasciciel-niski-przebieg-ID6Dg2sB.html?
Witam szanowne grono,
wpadł mi właśnie w oko taki oto egzemplarz.
Vin nic nie mówi.
Czy ktoś z Krakowa mógłby obejrzeć auto?
Dzięki!
Karol
Przebieg z ogłoszenia nie pasuje mi do wytartej kierownicy. Sprawdź korozję przy takim wiekowym fx, jeśli nie był zabezpieczany po przywiezieniu z usa to biada mu. W PL się często robi jakiś natrysk raczej.
tomek2333
4th-November-2020, 15:39
Mnie też zainteresował ten samochód i wstępnie w sobotę idę go oglądać.
Co wiem na pewno i jest dziwne, to po sprawdzeniu w cepik jest informacja o pierwszej rejestracji w Polsce w 2009, ale pierwsze badanie okresowe dopiero w 2018, a jak poprosiłem zdjęcie badań w dowodzie to dostałem nowy dowód z badaniami w 2019 i 2020.
Słaba też jest dokumentacja przeglądów i napraw w tym aucie.
lukasz32
4th-November-2020, 16:03
Mnie też zainteresował ten samochód i wstępnie w sobotę idę go oglądać.
Co wiem na pewno i jest dziwne, to po sprawdzeniu w cepik jest informacja o pierwszej rejestracji w Polsce w 2009, ale pierwsze badanie okresowe dopiero w 2018, a jak poprosiłem zdjęcie badań w dowodzie to dostałem nowy dowód z badaniami w 2019 i 2020.
Słaba też jest dokumentacja przeglądów i napraw w tym aucie.
Ja miałem samochód z błędnie wpisaną datą w papierach (pomylono chyba datę 1 rejestracji w kraju i za granicą), bez problemu w urzędzie datę tą poprawiono ale w cepiku stale widnieje błędna i auta tego nie odnajdziesz w cepiku po danych z dowodu a po błędnych danych ze starego dowodu. Również przy sprzedaży musiałem to kupującemu wyjaśnić. Może w Twoim przypadku sytuacja jest analogiczna.
tomek2333
4th-November-2020, 17:06
Dzięki za info Łukasz.
U mnie to wygląda jak poniżej i o ile te pomieszane daty mogą być podobnym problemem jak u Ciebie.
Ja sprawdzam właśnie po danych ze starego dowodu i dziwi mnie ta luka w badaniach technicznych:
14810
wlaziu
4th-November-2020, 17:59
Wydaje mi się, że badania widnieją w CEPIKU dopiero od kilku lat. Tak samo stan licznika jest spisywany dopiero od 2 czy 3 lat.
tomek2333
4th-November-2020, 19:04
Nie, nie badania widnieją od dawna (to znaczy sprawdzałem parę samochodów od 2008 w górę i wszędzie były zaznaczone badania), a stan licznika jest od 2015 lub 2014.
sirtrojan
4th-November-2020, 21:20
to co w PL to jedno ale co mu było jak trafił do Polski to drugie.
jak kolega wyżej radził - sprawdz Carfax. Jak szedł przez aukcję to może uda się dostać raport z fotkami.