mariusz74
13th-October-2020, 16:50
Witam.
Chcialbym stać się posiadaczem Infiniti Fx50S lub Fx37S.
W związku z powyższym proszę wszystkich posiadających wiedzę
jak i są w posiadaniu w/w modeli o informację na co w szczególności
zwrócić uwagę i czego się wystrzegać.
Jak jest z żywotnością silników 5.0 i 3.7, blacharką itp.
Czy przebieg rzędu 200 tyś eliminują zakup takiego pojazdu?
Za wszystkie informacje i sugestie będę niezmiernie wdzieczny.
Gdanio
13th-October-2020, 18:11
Wchodzisz w posty na forum i czytasz jest tego trochę .
Wysłane z mojego LM-G850 przy użyciu Tapatalka
lukasz32
13th-October-2020, 20:14
Taki temat jest co tydzień. Może warto byłoby zebrać to w formie kompendium i podpiąć?
200 tys .. to chyba mit z czasów wartburga i tarpana, a kolega czym jeździł wcześniej?
mariusz74
13th-October-2020, 21:24
[QUOTE=lukasz32;86197]Taki temat jest co tydzień. Może warto byłoby zebrać to w formie kompendium i podpiąć?
200 tys .. to chyba mit z czasów wartburga i tarpana, a kolega czym jeździł wcześniej?[UOTE]
Takie kompedium nie jednemu kupujacemu by pomogło.
Obecnie jeżdżę od pięciu lat Murano 3.5 wersja europejska z instalacją LPG Prins.
lukasz32
14th-October-2020, 01:36
[QUOTE=lukasz32;86197]Taki temat jest co tydzień. Może warto byłoby zebrać to w formie kompendium i podpiąć?
200 tys .. to chyba mit z czasów wartburga i tarpana, a kolega czym jeździł wcześniej?[UOTE]
Takie kompedium nie jednemu kupujacemu by pomogło.
Obecnie jeżdżę od pięciu lat Murano 3.5 wersja europejska z instalacją LPG Prins.
Ja gdybym dziś kupował to szukałbym 3,7 tylko z forum, żeby była jakaś historia tego auta (np olej), ktoś tam sprowadzał z usa bo troche taniej, komisy i sztuki po wielu właścicielach bym odpuścił, chyba że miałoby to przełożenie na cenę. Typowych wad auto nie ma, fajnie mieć mały przebieg i niepowycieraną kierownicę z niewysiedzianymi fotelami. Miernik lakieru + ocenia wizualna, kanał, szarpaki, przejażdżka i cena napędu/prowadzenia, i wracać do domu. Jak są błędy to sobie elma podpiąć i sprawdzić jakie. Taka typówka jak dla mnie, tam się nei ma co zepsuć.
Np gdybyś kupował ode mnie, to masz gwarancję, że silnik był zawsze delikatnie rozgrzewany, a dobry olej lany na czas, ogólnie jeżdżę wolno i przepisowo, że auto nie zaliczyło kołem żadnej dziury, nie było upalane, nie miało u mnie kolizji, a także że bylo garażowane i jeśli coś by się Tobie w nim zepsuło po zakupie, to czysty niefart. Teraz robię sobie dokładną konserwację podwozia. Ale ja nie sprzedaję ani teraz, ani w najbliższym czasie ;)
Natomiast w dziale sprzedam możesz odnaleźć fajne q50 z dobrego źródła.