PDA

Zobacz pe?n? wersj? : Odnowienie przednich reflektorów,... i felg

smarc
16th-October-2020, 15:28
Jak pisałem wcześniej nabyłem Infiniti EX37 z 2008 roku. Auto jest w bardzo dobrym stanie, ma jednak takie mankamenty jak; zmatowiałe - zżółkłe przednie reflektory i "złuszczający" się lakier na felgach.
Chciałbym prosić o radę, ewentualnie polecenie firmy lub kogoś z Warszawy - okolic, kto się zajmuje profesjonalną regeneracją - odnowieniem (mam tu na myśli proces szlifowania, polerowania i końcowego lakierowania) reflektorów. Specjalista od renowacji felg również mile widziany.

crazyPro
16th-October-2020, 15:35
Jeśli chodzi o felgi to polecam renowacjafelg.pl. dla mnie rewelacja. Robiłem do dwóch aut i za każdym razem rezultat był rewelacyjny. Ich nie trzeba reklamować.

Miałem też żółte, matowe reflektory. Korzystając z uprzejmości jednego forumowicza, który miał polerke elektryczna kupiłem specjalne środki do renowacji reflektorów i pomógł mi to zrobić. W każdym salonie autodetailingu mogą Ci pomoc jak sądzę.

Powodzenia
Adam

Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka

sirtrojan
16th-October-2020, 15:58
Robiłem u nich. sa spoko jak masz zajechane felgi. Do samej naprawy claru oddałbym do zwykłego lakiernika.
Zjedzie co trzeba i połozy nowa warstwę

z resztą ten sam lakiernik opierdzieli ci lampy i trysnie clarem zeby nie żółkły :)

smarc
16th-October-2020, 18:17
Rozumiem, że mowa jest o firmie mieszczącej się obecnie na Al. Krakowskiej 7, a kiedyś na Instalatorów 5.

crazyPro
16th-October-2020, 19:09
Dokładnie tak

sirtrojan
16th-October-2020, 20:27
jak wiedziesz na plac to w narożniku po prawej stronie.

crazyPro
27th-October-2020, 19:53
jak wiedziesz na plac to w narożniku po prawej stronie.Pozdrawiam Irka, który moje reflektory doprowadził do perfekcji [emoji106][emoji3]

sirtrojan
27th-October-2020, 21:45
Połóż na to jakiś wosk ale najlepiej ceramikę lub trysnąć lakierem bezbarwnym.