PDA

Zobacz pe?n? wersj? : FX35 1st gen - pytania laika

gambino
1st-November-2020, 13:03
Cześć.

Powoli myślę nad zmianą auta na nieco większe i FX35 1st gen wydaje się (przynajmniej na początku) dobrym wyborem. Czytałem trochę na jego temat, jednak chciałbym zasięgnąć rady użytkowników, którzy nim jeżdżą lub jeździli, bo więcej frustratów wyleje swoje żale w internecie, kiedy nie są pytani, niż osoba zadowolona, która będzie cieszyć się z auta. Jeszcze nie jeździłem ze względu na Covida i brak czasu, ale zobaczymy.

1. Jak wygląda kąt skrętu w tym aucie?
2. Jak się nim cofa? Czy czujniki/kamerka często się psują?
3. Jak z jazdą w zimę i podczas deszczu? Czy droższe opony mają tu aż takie znaczenie?
4. Jak wygląda typowa eksploatacja tego auta podczas jednego roku? Wiem, że to ciężki temat do określenia i wszystko zależy od egzemplarza, ale jeśli wypowie się na ten temat kilka osób, będziemy mieli pewnego rodzaju zarys.
5. Co jest bolączką tych aut? Jak z rdzą? Jak z zawieszeniem? Jakie są przykładowe koszty typowych napraw? Co ile km wpada jakaś droższa usterka?
6. Czy jako niespełna dwumetrowiec będę mógł zasiąść za kierownicą we właściwy sposób i nie narzekać na brak widoczności? Przesiadłbym się z coupe, do sportowego SUV'A, więc jestem ciekaw, jak to wygląda w waszym przypadku i z czego się przesiadaliście i ewentualnie do czego macie porównanie.
7. Jak jeździ się z tą skrzynią?
8. Czy notorycznie występują w tym aucie drobne usterki albo trzeszczenie np. deski czy spasowanie jest bardzo dobre?
9. Jak wygląda pierwszy tydzień po kupnie, co należy kategorycznie wymienić?
10. Jaki jest koszt i czy w ogóle jest taka opcja, aby wymienić fabryczne radio na coś innego z nawigacją albo chociaż Waze?

Nie ukrywam, że nie chcę rzucać się z motyką na słońce i porywać na nieco egzotyczny jak na nasze warunki samochód z budżetem ok. 35 tysięcy brutto na zakup samego auta.

Jeśli znalazł się gdzieś podobny temat, to bardzo proszę o podanie linku i z góry przepraszam, ale mam problem z działaniem forum i rejestrowałem się przez kilkanaście minut.

Pozdrawiam

Gdanio
1st-November-2020, 13:08
Zobacz na forum posty kolegów oraz moje masz opisane wszystko o tym modelu wraz ze zdięciami .Miłego czytania

Wysłane z mojego LM-G850 przy użyciu Tapatalka