PDA

Zobacz pe?n? wersj? : Fx45 nie odpala

rybka
9th-December-2020, 16:55
Cześć panowie.

Mam problem ze swoim fx45. Mianowicie nie odpala. Iskra jest paliwo jest na listwie prąd na wtyczce od wtrysków jest a wtrysk nie puszcza dalej. Świece suche. Rozrząd sprawdzony. Żadnego błędu🤯. Już brak pomysłu. Ktoś pomoże 🙏🏼

Mateusz ex37
9th-December-2020, 20:41
Cześć. Jesteś pewien ze paliwo dochodzi do samego wtryskiwacza? Czy tam przypadkiem przed listwą nie ma zaworu kierunkowego albo jakiegoś elektrozaworu? Może się zaciął.
Może przepływomierz powietrza padł i podaje jakieś cuda? Możesz spróbować go odłączyć. ( to oczywiście spowoduje wyhodowanie błędów które potem trzeba będzie skasować) Ale bez przepływki też powinien zapalić.
Dla jasności nie grzebałem nigdy przy V8 od Infiniti. Moje pomysły pochodzą z moich V6

sirtrojan
9th-December-2020, 22:09
odcięcie pompy?

rybka
9th-December-2020, 22:53
odcięcie pompy?

Nie mam.nic takiego. Pompę słychać jak na początku pompuje

rybka
9th-December-2020, 23:01
Cześć. Jesteś pewien ze paliwo dochodzi do samego wtryskiwacza? Czy tam przypadkiem przed listwą nie ma zaworu kierunkowego albo jakiegoś elektrozaworu? Może się zaciął.
Może przepływomierz powietrza padł i podaje jakieś cuda? Możesz spróbować go odłączyć. ( to oczywiście spowoduje wyhodowanie błędów które potem trzeba będzie skasować) Ale bez przepływki też powinien zapalić.
Dla jasności nie grzebałem nigdy przy V8 od Infiniti. Moje pomysły pochodzą z moich V6
Odkręcałem tam przy regulatorze ciśnienia i tam paliwo było.

sirtrojan
10th-December-2020, 01:05
hmm a paliwo jest w baku ? :becky:

pompa jak buczy to niekoniecznie musi pracować. generalnie przesuwałbym się bliżej układu zasilania żeby poszukać problemu.

rybka
10th-December-2020, 01:48
hmm a paliwo jest w baku ? :becky:

pompa jak buczy to niekoniecznie musi pracować. generalnie przesuwałbym się bliżej układu zasilania żeby poszukać problemu.

Paliwo jest w baku🤣 . Na listwie paliwo również więc pompa musi pracować no ale sprawdzę. Na wtyczkach prąd jest. Jedyne co mi przychodzi jeszcze to immo

Pawelgk
10th-December-2020, 09:16
A w ogóle kręci rozrusznikiem?

Pawelgk
10th-December-2020, 09:18
a nie doczytałem, że iskra jest. A spróbuj drugim kluczykiem. Może faktycznie coś z immo jest nie tak

candy81
10th-December-2020, 12:40
Immo moze byc jak najbardziej. Najczesciej pada jak akumlator nie jest juz najlepszych "lotów"
Sprawdz jeszcze czujnik połozenia walu. Jak jest padniety to nie odpali a bledu moze nie wyrzucic

rybka
11th-December-2020, 04:32
A więc problem rozwiązany. Przyczyną były same wtryski. Po prostu Się zacięły �� wszystkie �� w jaki sposób to nie wiem. Na szczęście miałem drugie. Impuls był prąd był na wtyczce a paliwa zero. Diagnoza jedna. Wymiana. Wtryski wymienione i auto Bangla. Dzięki panowie za zainteresowanie tematem. Może komuś się kiedyś przyda. Pozdro