Zobacz pe?n? wersj? : Plastikowe pokrywy klapy bagażnika.
Miller
28th-January-2021, 13:33
Cześć,
Jestem w trakcie montażu kamery cofania i chciałbym poprowadzić kable pod wszystkimi plastikowymi pokrywami.
Udało się dojść już do klapy bagażnika, ale nie jestem pewien jak poprawnie zdjąć górny panel. Dolny jest na klipsy i dość łatwo poszedł ale górny zdaje się być dość solidnie przymocowany lub zintegrowany.
Czy ktoś zna rozwiązanie?
15094
15095
sirtrojan
28th-January-2021, 15:37
zobacz czy nie ma tam śrubek - jak nie - to mocno szarpnij.
Pamiętam, że góra trzymała się mocniej niż dół (który też siedzi całkiem solidnie)
djoneway
28th-January-2021, 17:56
Ja też zdjąłem tylko górę, dołu nie potrafiłem, wydawał mi się być zintegrowany z klapą co by było dosyć dziwne. Daj znać jak się z tym uporasz....
Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka
Miller
29th-January-2021, 11:36
Jutro poprowadzę te kable pod tym plastikiem. Albo popsuję, albo wywiercę otwór w plastiku :D.
Jak próbowałem delikatnie wyszarpać plastik przy zawiasach to cała szyba się poruszała razem z nim. Zdaje się że jest to jakoś połączone na stałe. Dam znać :).
Mateusz ex37
29th-January-2021, 11:52
Gdy nie wiem jak coś zdemontować idę do komputera szukam danej części na Allegro i patrzę na zdjęciach gdzie i jakie ma mocowania.
slepy62
29th-January-2021, 12:21
Gdy nie wiem jak coś zdemontować idę do komputera szukam danej części na Allegro i patrzę na zdjęciach gdzie i jakie ma mocowania.
lub wchodzę na www.nicoclub.com , ściągam serwisówkę i już...
Miller
2nd-February-2021, 11:38
Więc ... na nic serwisówki i całe allegro. Ten element jest połączony na stałe.
Niestety trzeba dziurkę wykręcić w plastiku pod pokrywą (najlepiej najbliżej łączenia) i przeciągnąć kabel za pomocą jakiegoś cienkiego druta :).
djoneway
3rd-February-2021, 19:56
Więc ... na nic serwisówki i całe allegro. Ten element jest połączony na stałe.
Niestety trzeba dziurkę wykręcić w plastiku pod pokrywą (najlepiej najbliżej łączenia) i przeciągnąć kabel za pomocą jakiegoś cienkiego druta :).Tak też podejrzewałem że to jest stały element. Mnie kabelki nie przeszły tą drogą bo są tam jakieś ścianki grodziowe/żeberka i ciężko się przecisnąć w miejscu oryginalnej wiązki. Ale spróbuj może się uda[emoji41]
Miller
8th-February-2021, 08:34
Tak też podejrzewałem że to jest stały element. Mnie kabelki nie przeszły tą drogą bo są tam jakieś ścianki grodziowe/żeberka i ciężko się przecisnąć w miejscu oryginalnej wiązki. Ale spróbuj może się uda[emoji41]
Udało się. Trzeba nawiercić otwór w miejscu łączenia plastików.
15132
15133
Użyłem jednej żyły grubego kabla elektrycznego.
Plastikowa pokrywa zasłania to miejsce a z tego zagięcia jest możliwość swobodnego przeprowadzenia kabla.
djoneway
8th-February-2021, 11:52
Elegancko, ja próbowałem z lewej strony i tam za cholerę nie chciało mi przejść. Będzie dobra instrukcja dla potomnych.[emoji106]