Zaloguj si?

Zobacz pe?n? wersj? : Średnica rury wydechowej - łacznik elastyczny

thefi
7th-February-2021, 13:59
Niestety wczoraj podczas jazdy na exprsówce panu odpadł kawałek lodu i poleciał mi pod samochód, coś puknęło ale dopiero po powrocie do domu zorientowałem się, że coś "pierdzi" pod spodem. Poczekałem do rana i "pary" z tłumików aby lepiej zobaczyć skąd. Z tego co widzę leci z łącznika elastycznego, niestety garaże u mnie projektował chyba właściciel TICO dlatego lalunia stoi na parkingu :( a kłaść się teraz pod nią....:). Wie ktoś może jak średnica jest rury?? Na razie delikatnie pierdzi ale chce wymienić łącznik jak najszybciej. Na aledrogo cena +- 100zł więc cena śmieszna ale średnic miliony.

Gdanio
7th-February-2021, 14:14
Proszę
Tylko to nie orginał , ale w sklepie motoryzacyjnym tylko taki rozmiar.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210207/2d7c2a14d92f018f0f8161c25ae827c5.jpg

Wysłane z mojego LM-G850 przy użyciu Tapatalka

lukasz32
7th-February-2021, 21:18
Weź pod uwagę że są "lepsze" i "gorsze" łączniki. Te lepsze chyba np z VW. Mnie to spawacz montował i mówił że wstawia z vw, sugerował brać te lepsze po stówie, tańsze były po 50. Montaż dwóch 60. W tym przypadku za 100+100+60 można było wymienić łączniki i wyciąć katalizatory za jednym zamachem. Ja akurat spawam tylko elektrodą.