PDA

Zobacz pe?n? wersj? : Awaryjność VK45DE

MarcinK
21st-February-2021, 18:19
Witam szukam Fx z tym silnikiem ale co jakiś czas pojawiają się informację o problemach ze smarowaniem tego motoru, usterka pompy oleju i zatarty silnik.
Czy ta sprawa jest wadą konstrukcyjną i występuje w każdym tym silniku czy jest zależna od eksploatacji tego motoru,
Drugie pytanie czy jeżeli zakupił bym Fx z takim silnikiem i bez względu na obecną poprawną pracę silnika od razu wymienił taką pompę oleju na nową to z góry wykluczył bym całkowicie możliwość wystąpienia usterki ze smarowaniem. Nie wiem czy takie pompy poddaje się regeneracji ale jedyną nową znalazłem na ebayu w cenie około 1000 USD. Może ktoś pomóc z wytłumaczeniem tego problemu oraz ewentualnie jak sobie z tym radzić.

Maxx
21st-February-2021, 19:50
pytaj Coobcia w czym jest ogólny problem , ten egzemplarz który reanimował był zniszczony przez druciarzy ( chyba 3 zatarcia )
szukaj na YT Coobcio Garage - budowa Coobciowej V8-ki ( 3 odcinki )

borzej1
22nd-February-2021, 19:53
Cześć
Jak będziesz wymieniał olej tak jak podaje producent to nie powinno być problemu. Ja wymieniam co 6tys i nic się nie dzieje.

Gdanio
22nd-February-2021, 20:01
Witam szukam Fx z tym silnikiem ale co jakiś czas pojawiają się informację o problemach ze smarowaniem tego motoru, usterka pompy oleju i zatarty silnik.
Czy ta sprawa jest wadą konstrukcyjną i występuje w każdym tym silniku czy jest zależna od eksploatacji tego motoru,
Drugie pytanie czy jeżeli zakupił bym Fx z takim silnikiem i bez względu na obecną poprawną pracę silnika od razu wymienił taką pompę oleju na nową to z góry wykluczył bym całkowicie możliwość wystąpienia usterki ze smarowaniem. Nie wiem czy takie pompy poddaje się regeneracji ale jedyną nową znalazłem na ebayu w cenie około 1000 USD. Może ktoś pomóc z wytłumaczeniem tego problemu oraz ewentualnie jak sobie z tym radzić.

najlepiej to właśnie dzwonić do COOBCIO choć może być trudno i obejrzyj pare filmików na yt a jak kupisz to do niego na diagnostyke.

sirtrojan
22nd-February-2021, 21:43
Profilaktycznie wymieniłbym pompę oleju na tę z revupa.