PDA

Zobacz pe?n? wersj? : Co stąd może się wydobywać?

tomek_cze
26th-February-2021, 08:01
Witam

Zanim zdejmę osłonę, może ktoś wie co się za tym kryje?
1. PCV ? - to nie to miejsce.
2. Odpowietrzenie AT?
3. ?1515615157

Mateusz ex37
26th-February-2021, 10:10
15158
A czy to nie jest przypadkiem Amortyzator kratki wiatraków?
Ewentualnie "dinks" od chłodnicy? Wygląda trochę jak jakiś odpowietrznik, może nadlewka technologiczna. Później pójdę zobaczę w Moim EX37

Mateusz ex37
26th-February-2021, 13:15
Byłem sprawdzić. Wygląda to na korek w Chłodnicy. Odkręcany na śrubokręt krzyżakowy, Ale nie widzę powodu dla którego trzeba było by to odkręcać.

PawelInfi
26th-February-2021, 14:17
Do odpowietrzenia układu chłodzącego.

tomek_cze
26th-February-2021, 14:23
Dzięki zainteresowanie, ale u mnie wygląda to tak jak gdyby z tego miejsca wydostał się emulsja wodno- olejowa i "ochlapała" obudowę filtra powietrza.

Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka

Mateusz ex37
26th-February-2021, 16:02
Może auto dostało temperatury, ciśnienie wzrosło i tam znalazło ujście. Podejrzewam, że tam może być oring. może sparciał, stwardniał itp.
Jak byk jest to korek w chłodnicy wody. ( no chyba że od kanału chłodnicy oleju skrzyni, ale jakoś nie sądzę, w Infiniti chyba tak nie ma) Czy ów emulsja jest tłusta? Jaką ma barwę? Zajrzyj do zbiorniczka wyrównawczego. Czy w płynie nie ma śladów oleju.

tomek_cze
28th-February-2021, 11:51
Może auto dostało temperatury, ciśnienie wzrosło i tam znalazło ujście. Podejrzewam, że tam może być oring. może sparciał, stwardniał itp.
Jak byk jest to korek w chłodnicy wody. ( no chyba że od kanału chłodnicy oleju skrzyni, ale jakoś nie sądzę, w Infiniti chyba tak nie ma) Czy ów emulsja jest tłusta? Jaką ma barwę? Zajrzyj do zbiorniczka wyrównawczego. Czy w płynie nie ma śladów oleju.
U mnie jest płaska uszczelka gumowa, wymieniłem,15169 będę obserwował. Ten płyn nie jest tłusty, może trochę lepki. Kolor na zdjęciu. Zbiorniczku nie ma śladów oleju ( płyn czerwony)